Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Er der helle et sted i markedet?


Der har igen i denne uge været store udsving i markedet, og mange it-aktier har fortsat den faldende tendens.

I Danmark har vi også set den kedelige faldende tendens i de grønne og medicinal-aktierne i ugen der er gået. I denne uges Teknisk Set er der 3 bud på aktier, som ikke er så påvirket af den nuværende situation og dækker andre brancher.

AAK nærmer sig modstandsniveauet 190

AAK etablerede en bund i midten af januar i niveauet 155-160, hvilket er højere end den foregående bund fra juli, hvor kursen var i niveauet 145 og bunden i marts, hvor aktien blev handlet i 130.

Det blev etableret købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet tilbage i slutningen af januar og de glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af februar.

På ugebasis er der etableret købssignal ved månedsskiftet januar/februar og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i den uge vi går ind i. Den positive tendens i aktiekursen trækker op i Momentum og RSI på ugebasis. RSI er over 70. Nærmeste modstandsniveau er 190-200 og herefter i niveauet 225, mens der er støtte i niveauet 170 og herefter i niveauet 160. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Intrum: Er shorterne blevet skræmt?

Svenske Intrum har været en af de mest shortede aktier på det svenske marked. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanal og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross”.

På ugebasis er der ligeledes købssignal i begge modeller. Den positive tendens i aktiekursen har fået de tre indikationsmodeller til at stige på ugebasis. RSI er kommet over 80.

Aktiekursen har haft en positiv tendens de sidste par dage og tester nu modstandsniveauet 260, som blev testet i oktober og november, men ikke brudt. Aktien har bevæget sig vandret i 8 måneder i niveauet 220-260. Intrum toppede i 2016/17 i niveauet 360 og været i en faldende tendens siden, men med bruddet af 250 i denne uge ser det ud til, at den faldende tendens er blevet brudt.

Nærmeste modstandsniveau er ved 280 og herefter i niveauet 330, mens der er støtte i niveauet 200 og herefter i niveauet 160. Aktien ser meget interessant ud på niveauet.

Lerøy Seafood Group: Positiv udvikling i seafood

Kursen er brudt ud af kileformation og Lerøy-aktien sluttede i 72,86 i fredags. Der er et åbent ”gap” nede i 51,6-54,1. På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og det har stået på siden slutningen af januar og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af februar.

På ugebasis er der købssignal i Bollingerkanalen og det har der været siden midten af november, hvor aktien etablerede en bundformation i niveauet 45-47. De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i slutningen i slutningen af december.

Den stigende tendens betyder, at der er en positiv tendens i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 80. Nærmeste modstandsniveau er ved 80, som var en top i november 2018 og herefter i niveauet 90, mens der er støtte i niveauet 65-68 og herefter i niveauet 60. Bruge tilbagefald til at samle op i aktien.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Læs også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Læs også: Private investorer vælter sig i risikable investeringsprodukter