Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Nervøse markeder


Dette er en kommentar. Euroinvestor har tilknyttet flere personer, der kommenterer de finansielle markeder. Kommentaren udtrykker alene skribentens holdning.

Når vi driller russerne, så driller de os. Nu skal der repareres en lækage på Nordstream 1.

Til gengæld skulle Batice Pipe stå klar i oktober, som vil forsyne det europæiske marked med norsk gas. Den stigende inflation skaber stigende renter, hvilket giver en fordel for bankerne, så måske skal man overveje en bank i porteføljen for en kort tid.

Men en stigende rente vil også være en overraskelse for en del bankkunder, som aldrig har oplevet det før, og det vil øge tabene i bankerne over tid.

Lars ejer aktier ikke i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Norsk Hydro til kandidatbænken
På dagsniveauet i Norsk Hydro-aktien er der etableret et salgssignal i Bollingerkanalen. Salgssignalet er helt nyt. De glidende gennemsnit på 8 og 24 dage er blevet brudt oppefra og holder den faldende tendens, bliver der etableret et Death Cross i løbet af 3-5 dage.

Bollingerkanalen er gået i køb for 3 uger siden, da kursen brød over den øvre kanallinie. Det korte glidende gennemsnit er brudt nedefra, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 70 som en modstandslinie.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er faldet tilbage fra 70 til 55, men er fortsat i den stigende tendens, da den tidligere bund var i niveauet 35.

MACD er over 0 og holder fast i den stigende tendens. Momentum er ligeledes stigende på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 80 og herefter i niveauet, mens der er støtte i niveauet 55 og herefter i niveauet 48-50. Aktien er på kandidatbænken.

Munters Group: Holder tendensen?
Munters Group toppede i april 2021 i niveauet 92 og i marts fandt aktien en bund i niveauet 51,5 og siden har aktien været i en stigende tendens. På dagsniveauet er de glidende gennemsnit ved at etablere et Golden Cross.

Der er ligeledes etableret købssignal i Bollingerkanalen for 2 dage siden. På ugebasis er der etableret et købssignal i Bollingerkanalen for 6 uger siden.

De glidende gennemsnit etablerede et Golden Cross for 9 uger siden. Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 75 på ugebasis.

RSI viser den relative styrke og svaghed i en kursudvikling. MACD er over middelværdien 0. Momentum er stigende og har været det siden bunden i begyndelsen af april.

Nærmeste modstandsniveau er 85 og herefter niveauet 90, mens der er støtte i niveauet 63 og herefter i niveauet 50.

Atlas Copco: Tør man?
På dagsniveauet er der salgssignal i Bollingerkanalen i midten af august i Atlas Copco, og de glidende gennemsnit har etableret et Death Cross i slutningen af august. Der er køb i Bollingerkanalen på ugebasis, og det blev etableret i midten af juli.

De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger har etableret et Golden Cross på ugebasis i sidste uge. Der var divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis.

Momentum stiger igen efter en mindre korrektion i de foregående uger. RSI er faldet tilbage fra 70 til 68. MACD har ligeledes etableret en topformation.

Nærmeste støtteniveau er ved 95 og herefter i niveauet 85 som var en bund i juni/juli/august og i november 2020. Nærmeste modstandsniveau er ved 108 og herefter i niveauet 120.

Aktien er med på kandidatbænken.

Læs også: Verdens største kapitalforvalter: Aktier er ikke din bedste beskyttelse mod inflation

Læs også: Der er fald på vej: Snart vil sommerhuspriserne også vende