Henter kommentarer

10 mulige aktie-juveler milliardforvalteren satser på nu


Betalingskortkæmpen Visa, teknologigiganten Microsoft og medicoselskabet Thermo Fisher Scientific

Det er tre af de aktier, som kapitalforvalteren C Worldwide satser på i deres store flagskibsfond 'C Worldwide Globale Aktier'.' Der er tale om en dansk investeringsfond, der har specialiseret sig i »udvalgte selskaber med holdbare og ansvarlige forretningsmodeller – selskaber, der bliver bedre over tid,« som kapitalforvalteren selv skrivet på sin hjemmeside.

Tanken er, at det er »den langsigtede indtjeningsudvikling, som bestemmer det langsigtede investeringsafkast, og hemmeligheden bag succesfulde investeringer er at finde compounder-selskaberne, lydet det fra formueforvalteren. Compounding henviser til  rentes rente-effekten.

C Worldwide følger en klassisk vækststrategi, hvor man fokuserer på stabile vækstselskaber, der over tid har vist, at de på en holdbar måde kan øge indtjeningen.

Aktive porteføljeforvaltere forsøger at spotte vinderaktierne og ad den vej levere et afkast, der er højere end markedets gennemsnit over tid. Derfor er det interessant at se på, hvilke aktier de professionelle investorer håndplukker til porteføljen. De har på baggrund af eksempelvis analyser, interviews med topchefer, og folk med kendskab til branchen nøje udvalgt deres aktier. Det sker med hensyn til blandt andet spredning, risikostyring, prissætning samt den enkelte forvalters investeringsstrategi.

Porteføljeforvalterne slår sig op på at kunne spotte de mulige aktieguldfugle, der - samlet set - kan give et afkast, der er bedre end markedsgennemsnittet. Det er således porteføljen som helhed, der måles på og typisk lyder budskabet, at afkastet skal ses over minimum 3-5 år. De kræver selvfølgelig penge for deres service, og derfor må man som investor også forvente, at de kan leve op til de løfter, når de forvalter andre folks penge.

En aktivt forvaltet portefølje skal over tid alt andet lige kunne give et bedre afkast, når der er tale om en dyrere løsning, end hvis du blot var investeret i en passiv aktiefond.

Det er porteføljemanager Bo Knudsen, Bengt Seger, Lars Wincentsen og Mattias Kolm, der forvalter aktiefonden C Worldwide Globale Aktier.
Fonden har i år givet et afkast på -12,81 pct. Til sammenligning har aktieindekset 'MSCI ACWI Growth NR USD' givet et afkast på +0,2 pct. i samme periode, oplyser analysehuset Morningstar.

Nedenfor ses de 10 aktier, der fik lov til at fylde mest i porteføljen pr. 31. december 2021. C Worldwide Globale Aktier rummer på tidspunktet 29. Klik på de enkelte aktier og få oplysninger om forskellige nøgletal og om selskabets historiske udvikling.

1) Alphabet (Kommunikationsservice)

2) Housing Development Finance Corp (Finans)

3) Thermo Fisher Scientific (Sundhed)

4) The Home Depot (Cyklisk forbrug)

5) Microsoft (Teknologi)

6) Novo Nordisk (Sundhed)

7) Sony Group (Teknologi)

8) Amazon.com (Cyklisk forbrug)

9) Visa (Finans)

10) ASML Holding (Teknologi)

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.