Henter kommentarer

2 bud på grønne vinder-aktier

Foto: JUSTIN TALLIS
Vis mere

 

Ønsker du at være med på den grønne bølge og investere i bæredygtige selskaber? Så kan du overveje to forholdsvist sikre grønne vindere, påpeger Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening, i dagens udgave af Millionærklubben.

Den første aktie er hollandske Signify, tidligere Philips Lighting, der som verdens største producent af belysningsprodukter satser på LED, der i dag udgør størstedelen af omsætningen.

»Det er en billig klimaaktie med en price/earning på 12,5,« siger Mikael Bak i udsendelsen.

Selskabet er særligt interessant, fordi det satser på intelligente løsninger med software og IoT, altså internet of things, pointerer Mikael Bak. Aktien er steget 44 pct. det seneste år.

»Så det er en aktie, der tilsyneladende har momentum,« siger Mikael Bak i udsendelsen.

Hollandske Signify er børsnoteret i Amsterdam, og Mikael Bak fremhæver aktien som en mulig langsigtet investering i takt med overgangen over mod den dyrere LED-belysning .

»Som jeg ser det en relativt konservativ eksponering mod den grønne bølge,« siger Mikael Bak i Millionærklubben.

Teknisk analytiker Lars Persson pointerer, at investorer måske bør vente med at samle den op, før aktien tager et dyk.

»Den er buldret op. Det er et tog, der kører derudad, og selvfølgelig er det en mulighed. [...] Når den kører så voldsomt, så mon ikke, at den ikke dykker en lille smule ned til en støttelinje? Der ville jeg stå som køber,« siger Lars Persson i Millionærklubben.

Stor chipproducent

Den anden mulighed er Taiwan Semiconductor Manufacturing, der er en af verdens største producenter af computerchips, der bl.a. arbejder på at udvikle mindre energikrævende chips.

»Det er et stort selskab, der har vist særdeles gode resultater,« siger Mikael Bak i Millionærklubben, hvor han også understreger, at virksomheden har en stærk indtjening.

Produktionen af chip er dyr, og for nyligt har Intel luftet muligheden for, at TSMC skal producere Intels chip, hvilket kan styrke TSMC's førerposition. Dog er selskabet forbundet med en vis geopolitisk risiko, da det producerer til både Kina og USA, pointerer Mikael Bak. Aktien er steget 76 pct. det seneste år, og Lars Persson synes også, at den ser interessant ud.

»Jeg synes, at man skal holde øje med den. Vi får mere og mere behov for chips. Trenden er fin opadgående,« siger han i Millionærklubben.

Dansk Aktionærforening har udgivet en analyse med ni grønne vindere, hvor foreningen forholder sig mere lunkent overfor de danske darlings Ørsted og Vestas. De danske selskaber får modsat Signify og TSMC ikke grønt lys i analysen.

»De er meget dyre,« forklarer Mikael Bak, der ser de to andre føromtalte aktier som billigere muligheder.

LÆS OGSÅ: Pensionsgigant investerer massivt i grøn omstilling

LÆS OGSÅ: Grønt dansk væksthåb har udsigt til millionindsprøjtning