06 feb: Maersk Line: Tysk opkøb får foden inden for i containeralliance
06 feb: Draghi: Stadig behov for ECB-tiltag til at skubbe til inflationen
06-02-2017 15:25:38

Patientrekruttering afsluttet for fase II-forsøg med glepaglutid til behandling af korttarmssyndrom

Relateret indhold
19 sep - 
Zealand/Danske: Vigtig milepæl giver løftet kursmål
19 sep - 
Zealand/Oddo: Sænker kursmål efter lovende forsøgsresul..
19 sep - 
Aktier/åbning: Danske og Borgen falder efter hvidvaskko..
Relateret debat
24 sep - 
Sanofi kan måske se muligheder i nødpennen..
24 sep - 
Ja - træls uge i øvrigt....og der kunne si..
24 sep - 
Hvad er deres formål denne gang?    Tje..

Pressemeddelelse - Nr. 1/2017

 

Patientrekruttering afsluttet for fase II-forsøg med glepaglutid til behandling af korttarmssyndrom

  • Resultaterne fra fase II-forsøget forventes medio 2017

  • Glepaglutid er en ny GLP-2-analog, med potentiale til at forbedre behandlingen for patienter med korttarmssyndrom

København, den 6. februar 2017 - Zealand Pharma A/S ("Zealand") meddeler, at den sidste patient har påbegyndt behandling i et dosisfastsættende proof-of-concept fase II-forsøg med glepaglutid[1] til behandling af korttarmssyndrom. Korttarmssyndrom er en alvorlig tilstand, hvor tarmfunktionen er manglende eller utilstrækkelig efter kirurgisk fjernelse af store dele af tynd- eller tyktarmen som følge af kræft, iskæmi eller Crohns sygdom. Patienter med korttarmssyndrom har nedsat eller manglende tarmabsorptionsevne og kan ikke opretholde proteinenergi-, væske-, elektrolyt- og næringsstofbalancen ved at spise almindelig kost. Mange er derfor afhængige af intravenøs tilførsel af væske, salte og næringsstoffer gennem et centralt anlagt kateter for at opretholde kroppens funktioner.

Glepaglutid, en ny GLP-2-analog med en halveringstid i mennesker på op til 17 timer, er under udvikling af Zealand til behandling af korttarmssyndrom. Der er påvist signifikante virkninger på tynd- og tyktarmen i prækliniske forsøg, og i det kliniske fase I-forsøg blev det konkluderet, at glepaglutid er sikker og veltolereret. Glepaglutid er udviklet til at være stabilt i flydende formulering med henblik på nem og praktisk daglig dosering med en injektionspen.

Fase II-forsøgets primære formål er at vurdere virkningen af glepaglutid med hensyn til forbedring af patienternes tarmabsorptionsevne. Resultaterne fra fase II-forsøget forventes i sommeren 2017. 

"Mennesker med korttarmssyndrom har nedsat livskvalitet på grund af konstant diarré og afhængighed af daglig intravernøs ernæring. Korttarmssyndrom er forbundet med en høj risiko for sepsis, blodpropper, leverbeskadigelse og nedsat nyrefunktion, så der er desperat behov for bedre behandlingsmuligheder," siger Palle Jeppesen, primær studieleder i fase II-forsøget samt professor og overlæge på Medicinsk Gastroenterologisk Klinik, Rigshospitalet.

I en kommentar til denne pressemeddelelse udtaler Adam Steensberg, Senior Vice President og Chief Medical and Development Officer i Zealand

: "Det er med stor tilfredsstillelse, at vi kan meddele, at patientrekrutteringen nu er afsluttet i det dosisfastsættende fase II-forsøg med glepaglutid til behandling af korttarmssyndrom. Korttarmssyndrom kan være en meget belastende tilstand, idet nogle patienter er afhængige af intravenøs infusion af væske og næringsstoffer i op til 16 timer dagligt. Vi er meget taknemmelige for det engagement, der er udvist af studie personale og patienter for at nå denne milepæl, og vi glæder os til at se forsøgsresultaterne til sommer. Vi er dedikerede til at føre denne produktkandidat igennem det fulde udviklingsprogram, så vi forhåbentlig kan tilbyde denne patientgruppe en ny og brugervenlig behandling."

*****

For yderligere information kontakt venligst:

Britt Meelby Jensen,

adm. direktør

Tlf.: 51 67 61 28, e-mail:

bmj@zealandpharma.com

Mats Blom,

økonomidirektør

Tlf.: 31 53 79 73, e-mail:mabl@zealandpharma.com

Om korttarmssyndrom

Korttarmssyndrom er en kompleks kronisk sygdom karakteriseret ved svært nedsat tarmfunktion. Korttarmssyndrom kan opstå efter kirurgisk fjernelse af dele af tynd- og tyktarmen eller som følge af funktionsmangel forårsaget af tarmbeskadigelse. De primære underliggende årsager til korttarmssyndrom er Crohns sygdom, tyktarmskræft, iskæmi og strålebehandling.

Mennesker med korttarmssyndrom har nedsat eller manglende tarmabsorptionsevne og kan ikke opretholde proteinenergi-, væske-, elektrolyt- og næringsstofbalancen ved at spise almindelig kost. Mange er derfor i stigende grad afhængige af hyppig intravenøs tilførsel af væske, salte og næringsstoffer gennem et centralt anlagt kateter for at opretholde kroppens homøostase. Det anslås, at der p.t. er 10.000-20.000 mennesker med korttarmssyndrom i EU og et tilsvarende antal i USA.

For mennesker, der modtager regelmæssig intravenøs ernæring, er sygdommen og behandlingen forbundet med en række alvorlige og livstruende komplikationer, bl.a. nedsat levetid og høj risiko for sepsis og andre infektioner, blodpropper, leverbeskadigelse og nedsat nyrefunktion. Derudover er patienternes livskvalitet markant nedsat som følge af konstant diarré og afhængighed af daglig intravernøs ernæring, som kan tage op til 16 timer og indgives om natten, hvilket medfører søvnforstyrrelser og begrænsning af de daglige aktiviteter.

Teduglutid (Gattex®/Revestive®), en GLP-2-receptoragonist, blev godkendt i 2012 og lanceret i 2014 i både USA og Europa som det første lægemiddel til behandling af korttarmssyndrom.                         

Om Zealand Pharma A/S

Zealand Pharma A/S (Nasdaq København: ZEAL) ("Zealand") er en bioteknologisk virksomhed med fokus på at opdage, designe og udvikle nye peptidbaserede lægemidler. Zealand har en portefølje af lægemidler og produktkandidater under licenssamarbejde med Sanofi, Boehringer Ingelheim og Helsinn samt en pipeline af egne patentbeskyttede lægemiddelkandidater, der primært retter sig mod specialsygdomsområder med store uopfyldte behov.

Virksomhedens først udviklede lægemiddel, lixisenatid, en prandial GLP-1-analog til dosering én gang dagligt til behandling af type 2-diabetes, er udlicenseret til Sanofi. Lixisenatid markedsføres som Adlyxin(TM) i USA og Lyxumia® uden for USA. Lixisenatid er udviklet i en præmikskombination med basal insulin glargin (Lantus®) og markedsføres som Soliqua(TM) 100/33 i USA og er godkendt som Suliqua(TM) i Europa.

Zealands pipeline omfatter dasiglucagon* (ZP4207, enkeltdosisversion) til nødbehandling af akut svær hypoglykæmi (fase II), glepaglutid* (ZP1848) til behandling af korttarmssyndrom (fase II), dasiglucagon* (ZP4207, flerdosisversion) til brug i et bihormonelt, kunstigt bugspytkirtelsystem til bedre kontrol af hypoglykæmi og diabetes (fase II) samt en række andre terapeutiske peptider i tidlig klinisk og præklinisk udvikling.

Zealand er baseret i København (Glostrup). For yderligere oplysninger om virksomheden og dens aktiviteter henvises til www.zealandpharma.com, og Zealand kan også følges på Twitter @ZealandPharma.

* Dasiglucagon og glepaglutid er foreslåede INN-navne (proposed International Nonproprietary Names (pINN)). 


[1]

Glepaglutid er et foreslået INN-navn (proposed International Nonproprietary Name). 

01-17_0206 - Final patient - glepaglutide Ph II trial


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Zealand Pharma via Globenewswire

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 sep
ZEAL
Needham & Company analytiker Alan Carr løfter sit kursmål fra 26 $ (165 kr) til 29 $ (185 kr), som e..
8
21 sep
ZEAL
Hvorfor i det hele taget starte virksomhed op og prøve på noget. Øv, det koster bare penge....næh, s..
6
22 sep
ZEAL
30 bydere på deres licens. En licens du i årevis har kaldt værdiløs. Penge på bogen nu. Konsekvens o..
5
19 sep
ZEAL
Øv, hvor er det bare ærgeligt at EliotSpitzer er holdt op. Og så lige nu hvor Zealand kommer med res..
5
18 sep
ZEAL
Hvis der er dobbelt så god så er der vil ingen der gider at købe konkurenternes så må ZP da få et kæ..
5
23 sep
ZEAL
Stort set alt hvad du siger er enten direkte usandt, taget ud af sin oprindelige kontekst og/eller r..
4
22 sep
ZEAL
En sådan afgift ville sætte en stopper for den enorme `darkpoole-handel´vi oftest ser hos shortede s..
4
22 sep
ZEAL
En omsætningsafgift på aktiehandel (Tobinskat) er tvingende nødvendig hvis vi skal stoppe den algo-s..
4
20 sep
ZEAL
Jeg syntes vi har set Nordea på købssiden i en længere periode i forskellige mængder. Det er også læ..
4
19 sep
ZEAL
Overlaar - Jeg læser hyppigt dine indlæg og du har mange gode betargtninger. Helt sikkert at du har ..
4

Alm. Brand og Topdanmark hæves til "køb" af Danske Markets - NY

24-09-2018 10:03:34
Danske Markets hæver anbefalingen af aktierne i de to forsikringsselskaber Alm. Brand og Topdanmark.I begge tilfælde er anbefalingen hævet til "køb" fra tidligere "hold", fremgår det af Bloomberg News. Kursmålet for Topdanmark-aktien er justeret op til 320 kr. fra før 300 kr., mens 12-måneders kursmålet for Alm. Brands aktie er fastholdt på 64 kr. Danske Markets gentager i øvrigt en købsanbefaling..

Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt

24-09-2018 08:26:39
Coloplast og Mærsk kan komme i rampelyset mandag morgen, hvor de fortsatte handelsstridigheder mellem USA og Kina også vil være et af dagens store samtaleemner efter nye tariffer og en kinesisk afvisning af at deltage i nye handelsforhandlinger.Det tyder også på, at de danske eliteaktier skal en tur ned mandag morgen, hvor markedet igen er præget af den seneste udvikling i handelsstriden mellem US..

Danske: Moody's ser risiko for sænkning af kreditvurderingen - NY

21-09-2018 15:14:23
Moody's Investors Service er gået i gang med at kigge kreditvurderingen af Danske Bank efter i sømmene og forudser, at der er risiko for en nedjustering. Det oplyser ratinginstituttet fredag, hvor udsigten for Danske Banks kreditvurdering er sænket til "negativ" fra "stabil".Ændringen kommer, efter at banken har offentliggjort rapporten om hvidvask i sin estiske filial tidligere på ugen, skriver M..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank-investorer sætter aktien på vippen - citat
2
ECB/Nordea: Markedet gearer op til et høgeagtigt skift
3
Danske Bank er millimeter fra at udpege ny topchef - citat
4
Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt
5
Aktier/middag: Ambu og Danske ryger til bunds i nervøst aktiemarked

Relaterede aktiekurser

Zealand Pharma A/S 109,00 -2,9% Fald i aktiekurs
Zealand Pharma Aktiesels.. 109,00 -2,9% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
25. september 2018 05:02:40
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB4 - 2018-09-25 05:02:40 - 2018-09-25 05:02:40 - 1 - Website: OKAY