18 maj: UK: Detailsalg overrasker markant i april - pundet styrkes
18 maj: NNIT/CEO: Scales ventes at fortsætte med solide vækstrater
18-05-2017 10:39:25

H+H/CEO: Nyder godt af stigende byggeaktivitet og øger priserne

Relateret indhold
20 aug - 
H+H/CEO: Tyske opkøb kan løfte priser og styrke krydssa..
16 aug - 
Torsdagens aktier: Carlsberg berusede investorerne med ..
16 aug - 
Aktier/middag: Investorerne nyder en Carlsberg men send..
Relateret debat
22 aug - 
Solgte halvdelen på stigningen, men har allerede fortru..
22 aug - 
Tror bare de har set rigtigt med opkøbet, det giver fle..
19 aug - 
simpelhen utroligt denne aktie er steget 15 % på få dag..

H+H International, der leverer gasbeton til byggeriet, nyder godt af stigende byggeaktivitet på sine hovedmarkeder og har positive forventninger om, at efterspørgslen i markedet vil fortsætte med at stige fremadrettet.

Det siger selskabets administrerende direktør, Michael T. Andersen, i et interview med Ritzau Finans.

- Vi har en forventning om øget byggeaktivitet på alle vores hovedmarkeder. I første kvartal har vi fået prisstigninger på alle markeder i forhold til sidste år, hvilket afspejler en forventning om et bedre aktivitetsniveau fremadrettet, siger Michael T. Andersen.

Selskabet oplyser ikke eksakte tal for prisudviklingen på de enkelte markeder, men H+H-direktøren oplyser, at det er i Polen og England, hvor selskabet har fået de største prisstigninger.

- Det varierer meget, men jeg vil sige, at vi er meget tilfredse med de prisstigninger, vi har fået i Polen og England, hvor det ligger væsentligt over den generelle inflation.

- Vi har også fået gode prisstigninger i Tyskland, men her er det mere regionalt, og vi har også haft højere priser i Rusland, hvor vi til gengæld har tabt markedsandele, fordi vi har fastholdt en høj pris, uddyber Michael T. Andersen.

Han tror, det er muligt at skrue yderligere på for priserne på markeder, hvor der er meget spotsalg, mens priserne på et marked som England i høj grad er fastlagt nu ud fra langtidskontrakter, der typisk løber i 1-2 år og sædvanligvis bliver fastlagt i fjerde kvartal.

- Vi har forventning om, at vi kan hæve priserne yderligere, i markeder hvor der er meget spotsalg. England er præget af langtidskontrakter, hvor priserne er fastlagt nu, mens Polen, Tyskland og Rusland er mere spotmarkeder, hvor man går ud og byder på projekterne, siger Michael T. Andersen.

I første kvartal havde selskabet en organisk vækst på 6 pct., mens omsætningen på grund af valutamodvind steg mindre med 2 pct. til 376,5 mio. kr. fra 367,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

H+H fastholder forventningerne til hele året om en organisk vækst på 5-7 pct.

- Vi har haft en organisk vækst på 6 pct. - det er vi tilfredse med og ligger lige midt i vores forventningsinterval for hele året, siger Michael T. Andersen.

Overskuddet efter skat voksede en smule til 1,7 mio. kr. fra 1,1 mio. kr. Her er det igen valutakurserne, der driller og begrænser fremgangen.

- Vi kommer ud med et resultat, der er lige en snært bedre end i samme periode sidste år. Her er der en stor effekt fra valuta, fordi der var et meget stærkt pund i første kvartal sidste år, forklarer Michael T. Andersen.

- Overordnet set, når vi sammenligner det med vores prognose for hele året, så kører vi planmæssigt frem mod den prognose, vi har lagt frem, siger han.

H+H venter for hele året fortsat et driftsresultat, EBITDA, før særlige poster på 220-240 mio. kr., hvor første kvartal, som traditionelt er et af de mindre kvartaler, bød på et driftsresultat på 36,9 mio. kr. mod 36,6 mio. kr. i samme periode sidste år.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Danske: Fitch sænker udsigter for kreditvurdering til "negative" - NY

25-09-2018 15:58:53
Fitch Ratings tager kreditvurderingen af Danske Bank op til fornyet overvejelse. Kreditvurderingsinstituttet sænker udsigterne til "negative" fra "stabile".I første omgang fastholder Fitch vurderingen "A". Men i lyset af hvidvasksagen er der mulighed for, at vurderingen af banken sættes ned.Det oplyser Fitch tirsdag.Den negative vurdering afspejler den usikkerhed, der er kommet omkring Danske Bank..

Vestas: Briter øger satset på kursfald i aktien

25-09-2018 14:23:34
Britiske Old Mutual Global Investors satser i stigende grad på kursfald i Vestas-aktien.Selskabet har således øget sin shortposition i vindmølleproducenten, så den nu omfatter 0,70 pct. af den samlede aktiekapital.Old Mutual Global Investors øgede i starten af september sin shortposition i Vestas til 0,50 pct., hvilket er grænsen for, hvornår positionen skal indberettes til Finanstilsynet.Siden er..

Aktier/tendens: Blandet åbning på fondsbørsen i sigte

25-09-2018 08:24:18
Mærsk og den internationale handelsstrid er blandt tirsdagens fokuspunkter på det danske aktiemarked, der umiddelbart ser ud til at starte uden en specifik underliggende tone, hvis indikationerne fra udlandet kan overføres til Danmark.Handelsspændingerne mellem USA og Kina fortsætter med at tage overskrifterne på de globale aktiemarkeder, og siden dansk lukketid mandag har de amerikanske aktier be..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Blandet åbning på fondsbørsen i sigte
2
Aktier/åbning: Pandora dykker efter Amazon-nyt i positivt marked
3
MHI Vestas lancerer 10 MW-mølle - NY2
4
Vestas: Briter øger satset på kursfald i aktien
5
Trump og Moon sætter underskrifter på ny handelsaftale

Relaterede aktiekurser

H+H International A/S 120,80 0,7% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
25. september 2018 19:21:50
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB3 - 2018-09-25 19:21:50 - 2018-09-25 19:21:50 - 1 - Website: OKAY