10 aug: Vestjysk Banks halvårsrapport 2017
10 aug: esoft systems a/s - First North meddelelse nr. 103 - Trading upd..
10-08-2017 08:54:13

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017

Relateret indhold
12 sep - 
Onsdagens aktier: William Demant til vejrs uden nyt i g..
12 sep - 
Onsdagens aktier: William Demant til vejrs uden nyt i g..
12 sep - 
Aktier/middag: William Demant i hopla topper positivt C..
Relateret debat
12:51 - 
Skønt!
12:49 - 
Festen er igang igen...
12:27 - 
Lykkes det, så eksploderer den" Godkender FDA Bioportos..

Det kliniske studie i USA følger den udmeldte plan

BioPorto påbegyndte indrulleringen af 530 patienter til sit kliniske studie af The NGAL Test™ i april 2017 og færdiggjorde indrullering af 19 deltagende hospitaler og klinikker i 2. kvartal 2017. I begyndelsen af august 2017 er mere end 25 % af alle patienter blevet indrulleret til studiet, der skal udgøre datagrundlaget for BioPortos ansøgning om FDA-registrering af The NGAL Test™ i USA. Indrulleringen forløber i overensstemmelse med den udmeldte plan.

I en artikel offentliggjort i det britiske tidsskrift "The open British Medical Journal" viste de data, der var indsamlet i BioPortos prospektive multicenterstudie i 2015, en høj specificitet og meget stor nøjagtighed. For EDTA plasma var sensitiviteten 84 % og specificiteten 73,5 % med et cutoff på 148,3 ng/ml. Disse data, der bekræfter, at NGAL med stor sikkerhed kan forudsige moderat til alvorlig akut nyresvigt, har skabt et meget stærkt grundlag for BioPortos nye studie, der skal understøtte ansøgningen om FDA-registrering af The NGAL Test™.

Forbedrede kliniske og økonomiske resultater ved brug af NGAL

Endvidere konkluderede en gruppe internationale eksperter i en artikel indsendt til "POS Medical Journal" i maj 2017, at kombinationen af NGAL og serum kreatinin til diagnostik af akut nyresvigt reducerede de samlede behandlingsomkostninger pr. patient med 10-15 % sammenlignet med brugen af serum kreatinin alene. En konklusion, der understøtter både de kliniske og økonomiske argumenter for at inkludere NGAL til diagnosticering og behandling af AKI.

Kraftig stigning i salget af The NGAL Test™ i 2. kvartal 2017

BioPorto har opnået rekord høj omsætning i 1. halvår 2017, drevet af den stærke salgsperformance for The NGAL Test™.

BioPortos samlede omsætning steg med 42 % i 2. kvartal 2017 til DKK 6,6 mio. og udgjorde DKK 12,4 mio. i de første 6 måneder af 2017.  Dette er det bedste halvårs omsætning i BioPortos historie og svarer til en stigning på 26 %. Væksten skyldtes primært de gode resultater for The NGAL Test™, både i USA og i resten af verden, efterfulgt af en kraftig stigning i omsætningen af antistoffer.

Den store stigning i salget af The NGAL Test™ i 1. kvartal 2017 steg yderligere i 2. kvartal 2017 og nåede et rekordhøjt resultat på DKK 2,0 mio. - en stigning på 115 % i forhold til 2. kvartal 2016 og 64 % i forhold til første kvartal 2017. Det samlede salg af The NGAL Test™ nåede i 1. halvdel af 2017 op på DKK 3,3 mio., svarende til en vækst på 80 % i forhold til sidste år, drevet af forøget forskningssalg i USA, som steg med mere end 250 % sammenlignet med samme periode sidste år.

I første halvdel af 2017 udgjorde BioPortos driftsmæssige underskud (EBIT) DKK 17,7 mio. mod et underskud på DKK 13,2 mio. året før. Omkostningerne er steget markant som følge af højere udgifter til kliniske studier i USA og omkostninger til drift af det amerikanske datterselskab.

Muligheder for fremtidig finansiering vurderes

Baseret på det nuværende stærke momentum i salget og den igangværende FDA-godkendelsesproces for The NGAL Test ™, har BioPorto igangsat en evaluering af mulighederne for at rejse yderligere kapital til at understøtte uptrenden i salget og forberede den kommercielle US-lancering af The NGAL Test ™ på baggrund af FDA godkendelsen, der forventes opnået i 2018.

 

Salgs guidance for 2017 justeres efter et stærkt 1. halvår 2017. EBIT guidance justeres

Omsætningen i 2017 justeres fra at være på DKK 25-28 mio. til at være på DKK 26-28 mio., svarende til en vækst på 25-35 %.

EBIT forecast for regnskabsåret 2017 justeres fra et underskud på DKK 26-29 mio. til et underskud på DKK 28-35 mio., inklusive ikke-likviditetskrævende omkostninger til et nyetableret warrantprogram.  Justeringen er primært relateret til timing for indregning af FDA omkostninger, hvor omkostninger der oprindeligt skulle afholdes i 2018 nu afholdes i 2017.

 

Adm. direktør Peter M. Eriksen udtaler: "Jeg er meget tilfreds med vores resultat i 1. halvdel af 2017. Det er det bedste salgsresultat i BioPortos historie. En effektiv eksekvering af salget af The NGAL Test™ i første kvartal 2017 blev efterfulgt af et endnu stærkere andet kvartal, hvor væksten i USA var +300 % og i resten af verden 60 %. Vi glædes over den kliniske og økonomiske evidens, der er skabt for vigtigheden af NGAL ved diagnosticering og behandling af akut nyresvigt, samtidig med at vi har påbegyndt indrulleringen af patienter til vores kliniske studie i USA.  Vi er fortsat på rette spor med hensyn til alle planlagte strategiske målsætninger for året. Et meget tilfredsstillende midtvejsresultat, der bekræfter vores kurs og fokus for BioPorto."

 

Investormøde

I forbindelse med offentliggørelse af halvårsrapporten for 1. halvår 2017 afholder BioPorto et investormøde den 10. august 2017, kl. 15.00. Mødet afholdes på Tuborg Havnevej 15, st., 2900 Hellerup. Tilmelding på investor@bioporto.com

 

For yderligere information kontakt:

Peter Mørch Eriksen, CEO

Gry Husby Larsen, General Counsel

Telefon 45 29 00 00, e-mail investor@bioporto.com

 

Om biomarkøren NGAL                                                                                        

Hvert år bliver cirka 13 millioner mennesker ramt af akut nyreskade, hvoraf omkring 4 millioner dør. Til trods herfor har udviklingen inden for nyreskadediagnostik stået stille de seneste halvtreds år. Nuværende metoder, som eksempelvis måling af serum-kreatinin, giver først signal om nyresvigt 24-72 timer efter at nyren har taget skade. NGAL-stigningen kan derimod måles ganske få timer efter skaden er sket, og giver dermed lægen mulighed for at træffe afgørende beslutninger, før nyreskaden udvikler sig til et potentielt dødeligt nyresvigt.

 

Om BioPorto

BioPorto Diagnostics A/S er et in-vitro diagnostisk selskab, som leverer en række diagnostiske tests og antistoffer til både klinisk og forskningsmæssigt brug. Selskabets banebrydende produktportefølje omfatter tests til sygdomme, til hvilke der ikke findes tilstrækkelige diagnostiske redskaber, såsom NGAL til akut nyreskade. BioPorto er beliggende i København og er noteret på Nasdaq København.

 

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 sep
BIOPOR
BioPorto - InvestorDagen 18.september 2018 Jeg deltog til præsentationen af BioPorto ved CFO Ole ..
24
21 sep
BIOPOR
FDA har valideret Bioportos NGAL elisa kit under programmet "The Biomarker Qualification Program" (B..
5
18 sep
BIOPOR
Tillader mig lige at lave en ny tråd. Så hvis der er nogen der deltager på Bioportos investormøde id..
5
21 sep
BIOPOR
Ha ha ha læste hurtigt dit brugernavn som butfucker. 😂
4
20 sep
BIOPOR
Så er der gang i den igen
4
19 sep
BIOPOR
det ville da være frygtelig trist hvis bioporto bliver overtaget straks efter de har modtaget en FDA..
4
09:51
BIOPOR
Fra artiklen i Børsen idag. Godkender FDA Bioportos kerneprodukt, så det kan komme på det amerika..
3
21 sep
BIOPOR
har regnet med en PE påå 30, og en indtægt på 500mio$ hvis Peter estimerer en omsætning på 1 mia$ - ..
2
18 sep
BIOPOR
Når godkendelsen kommer, vil vi se en kurs mellem 8-10. Den vil så flade en lille smule ud til kurs ..
2
17 sep
BIOPOR
BIOPORTO kan få et NEJ - men mest sandsynligt for den et JA   Bioporto har været i dialog med FDA Bi..
2

Alm. Brand og Topdanmark hæves til "køb" af Danske Markets - NY

24-09-2018 10:03:34
Danske Markets hæver anbefalingen af aktierne i de to forsikringsselskaber Alm. Brand og Topdanmark.I begge tilfælde er anbefalingen hævet til "køb" fra tidligere "hold", fremgår det af Bloomberg News. Kursmålet for Topdanmark-aktien er justeret op til 320 kr. fra før 300 kr., mens 12-måneders kursmålet for Alm. Brands aktie er fastholdt på 64 kr. Danske Markets gentager i øvrigt en købsanbefaling..

Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt

24-09-2018 08:26:39
Coloplast og Mærsk kan komme i rampelyset mandag morgen, hvor de fortsatte handelsstridigheder mellem USA og Kina også vil være et af dagens store samtaleemner efter nye tariffer og en kinesisk afvisning af at deltage i nye handelsforhandlinger.Det tyder også på, at de danske eliteaktier skal en tur ned mandag morgen, hvor markedet igen er præget af den seneste udvikling i handelsstriden mellem US..

Danske: Moody's ser risiko for sænkning af kreditvurderingen - NY

21-09-2018 15:14:23
Moody's Investors Service er gået i gang med at kigge kreditvurderingen af Danske Bank efter i sømmene og forudser, at der er risiko for en nedjustering. Det oplyser ratinginstituttet fredag, hvor udsigten for Danske Banks kreditvurdering er sænket til "negativ" fra "stabil".Ændringen kommer, efter at banken har offentliggjort rapporten om hvidvask i sin estiske filial tidligere på ugen, skriver M..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank-investorer sætter aktien på vippen - citat
2
Danske Bank er millimeter fra at udpege ny topchef - citat
3
Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt
4
Hvidvasksag kan true Danmarks "AAA"-rating - citat
5
Fusion i mineindustrien skaber gigant på 18 mia. dollar

Relaterede aktiekurser

BioPorto A/S 6,090 7,4% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. september 2018 13:21:13
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB5 - 2018-09-24 13:21:13 - 2018-09-24 13:21:13 - 1 - Website: OKAY