13 sep: Stemmerettigheder
14 sep: Indre værdi af SmallCap Danmark A/S er opgjort til 88,6 kr. pr. ..
13-09-2017 23:31:26

ATP og OTPP indgår aftale om erhvervelse af bestemmende indflydelse i Københavns Lufthavne A/S

Relateret indhold
12 sep - 
Aktier/middag: William Demant i hopla topper positivt C..
12 sep - 
Aktier/åbning: William Demant topper i grønt marked
12 sep - 
Aktier/tendens: WDH vinder markedsandele i fladt marked

ATP og OTPP indgår aftale om erhvervelse af bestemmende indflydelse i Københavns Lufthavne A/S

Forventning om pligtmæssigt købstilbud til alle aktionærer

 

Selskabsmeddelelse

København, 13. september 2017

 

Københavns Lufthavne A/S ("CPH") has modtaget meddelelse på vegne af Arbejdsmarkedets Tillægspension ("ATP"), Ontario Teachers' Pension Plan ("OTPP") og Macquarie Infrastructure and Real Assets ("MIRA") om, at ATP og OTPP har indgået betinget aftale om køb af kapitalandele i CPHs ultimative moderselskab, Kastrup Airport Parents ApS ("KAP"). KAP ejer indirekte bestemmende indflydelse i CPH med en samlet besiddelse på 57,7 pct. af alle stemmer og aktier.

De af aftalen omfattede kapitalandele sælges af Macquarie European Infrastructure Fund III (“MEIF3”) i en proces, der blev indledt i maj 2017, se CPHs selskabsmeddelelse 5 af 23. maj 2017. Processen er blevet varetaget af MIRA på vegne MEIF3. 

Aftalen er betinget af konkurrencemyndighedsgodkendelse og af gennemførelse. ATP og OTPP forventer, at aftalen gennemføres i Q4 2017, og at gennemførelsen vil resultere i ATPs og OTPPs fælles kontrol over aktiebesiddelsen på 57,7 pct. i CPH. ATP og OTPP forventer endvidere, at transaktionen vil føre til udstedelse af et pligtmæssigt købstilbud til alle aktionærer i CPH.

Tilbudskursen i det pligtmæssige købstilbud vil blive baseret på den til MEIF3 betalte købesum for kapitalandelene i KAP med visse justeringer. ATP og OTPP estimerer, at tilbudskursen, der vil afhænge af datoen for aftalens gennemførelse, vil være ca. DKK 5.700 pr. aktie i CPH baseret på en antaget illustrativ gennemførelsesdato midt november 2017, men den endelige tilbudskurs vil bero på den faktiske gennemførelsesdato. Tilbudsdokument og tilbudskursen skal godkendes af Finanstilsynet.  

Ved offentliggørelse af et tilbudsdokument vil CPHs bestyrelse i første halvdel af tilbudsperioden offentliggøre en redegørelse i henhold til § 23 i bekendtgørelse nr. 562 of 2. juni 2014 om overtagelsestilbud med en holdning til det pligtmæssige tilbud.

For yderligere information henviser vi venligst til den fælles pressemeddelelse “ATP, Macquarie and Ontario Teachers’ Pension Plan announce Copenhagen Airports transaction” der udsendes efter denne fondsbørsmeddelelse.

Bestyrelsesformanden for CPH, Lars Nørby Johansen, udtaler følgende:

”På CPH’s vegne glæder det mig at kunne byde ATP velkommen som ny aktionær i Københavns Lufthavne A/S. Vi ser frem til at opbygge et godt samarbejde med dem og de andre bestående aktionærer i lufthavnen, herunder Ontario Teachers Pension Plan (OTPP) og den danske stat – til gavn for lufthavnen og hele det danske samfund. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Macquarie for det gode og succesfulde samarbejde gennem de seneste mange år. Vi ser frem til at fortsætte udviklingen af CPH, som en af de vigtigste nordeuropæiske hublufthavne, i dette nye partnerskab.”

 

 

P.O. Box 74

Lufthavnsboulevarden 6

DK-2770 Kastrup

 

Contact:

Kasper Hyllested

Pressechef, Københavns Lufthavne A/S

Telefon: (+45) 32 31 28 00

E-mail: kasper.hyllested@cph.dk

CVR nr. 14 70 72 04

 

 

 

Vedhæftet fil 1: Fondsbørsmeddelelse.pdf
Vedhæftet fil 2: Announcement Sep13.pdf

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Danske: Moody's ser risiko for sænkning af kreditvurderingen - NY

21-09-2018 15:14:23
Moody's Investors Service er gået i gang med at kigge kreditvurderingen af Danske Bank efter i sømmene og forudser, at der er risiko for en nedjustering. Det oplyser ratinginstituttet fredag, hvor udsigten for Danske Banks kreditvurdering er sænket til "negativ" fra "stabil".Ændringen kommer, efter at banken har offentliggjort rapporten om hvidvask i sin estiske filial tidligere på ugen, skriver M..

Mærsk/Sydbank: Fundamentaler peger ikke mod gode fragtrater

21-09-2018 11:08:55
Efter en periode med overvejende positiv udvikling i fragtraterne er rateindekset Shanghai Containerized Fright Index, SCFI, nu faldet tre uger i træk. Den negative udvikling stopper dog ikke nødvendigvis her, vurderer senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, der dækker A.P. Møller-Mærsk. - Nu har vi set tre uger i træk, så det er lidt en trend, men ellers er der stor udsving i de her ugentlig..

Aktier/tendens: Danske Bank trækker overskrifter i ventet grønt marked

21-09-2018 08:04:56
Danske Bank kan fredag komme under investorernes kritiske lup, efter at flere danske aviser endnu engang har banken og undersøgelsen af dens rolle i hvidvasksagen som forsidestof.Børsen kan berette, at selskabet Deminor, der er ekspert i gruppesøgsmål, vil forsøge at samle opbakning blandt aktionærerne til en ny granskning af hvidvasksagen. I Jyllands-Posten Erhverv mener flere eksperter, at det e..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Københavns Lufthavne A/S 5.860,00 -0,7% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. september 2018 00:33:09
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB5 - 2018-09-23 00:33:09 - 2018-09-23 00:33:09 - 1 - Website: OKAY