06 okt: KBHL/Fitch: Læner sig op ad en opgradering af kreditvurderingen
09 okt: Kina: PMI-service trækker ned i ekspansionstakten
08-10-2017 16:52:28

Solar A/S: Nr. 17 2017 Solar skifter ud i ledelsen og udnævner Jens Andersen til ny CEO

Relateret indhold
09 aug - 
Solar/CEO: Relaterede forretninger leverede ikke som ve..
09 aug - 
Aktier/middag: Glansen gik af Pandora - Ørsted i top og..
09 aug - 
Aktier/åbning: Investorerne samler Pandora op efter dir..

                                                                                                    

LEI: 21380031XTLI9X5MTY92  

                                                                                                                                                       

Bestyrelsen for Solar A/S har besluttet at udnævne Jens Andersen til ny CEO (adm. direktør) med virkning fra dags dato. Jens Andersen vil herefter udgøre Solars direktion sammen med CCO Hugo Dorph og CFO Michael Jeppesen.

Jens Andersen afløser Anders Wilhjelm, der efter gensidig aftale fratræder sin stilling som CEO pr. dags dato. 

Bestyrelsesformand Jens Borum udtaler i forbindelse med Anders Wilhjelms fratrædelse: "Anders Wilhjelm har siden maj 2014 stået i spidsen for Solars transformation fra en klassisk grossistforretning til en moderne sourcing- og servicevirksomhed og sat et markant præg på forretningen. Anders Wilhjelm har haft stor betydning for, at Solar er godt rustet til at møde de ændrede markedsforhold og den hastigt øgede digitalisering i branchen. Bestyrelsen påskønner hans indsats og de resultater, han har opnået for Solar".

Jens Andersen har siden 2012 været Senior Vice President, medlem af Group Management og Managing Director for Solar Danmark, som er koncernens største og mest lønsomme forretningsenhed. 48-årige Jens Andersen vil fortsat varetage funktionen som Managing Director for Solar Danmark ved siden af stillingen som CEO.

Jens Andersen er oprindeligt uddannet revisor og har været ansat i Solar siden 1998. Han har blandt andet varetaget funktioner som økonomidirektør samt finans- og supply chain-direktør i Solar Danmark og som Geschäftsführer i Solar Deutschland.  Jens Andersen er medlem af bestyrelsen for brancheforeningen VELTEK, European Union of Electrical Wholesalers (tidligere præsident), DI - Handel, Associated Danish Ports A/S og Solar Polaris A/S.

Ledelsesskiftet skyldes bestyrelsens ønske om et øget fokus på den videre udvikling og effektivisering af kerneforretningen, der sourcer en lang række produkter inden for el, vvs og ventilation og leverer værdiskabende service- og logistikydelser, men herudover vil der ikke ske ændringer i den overordnede strategi.

Kerneforretningen udgør fortsat langt den største del af Solars aktiviteter og er med selskaber i bl.a. Danmark, Sverige, Norge, Holland, Belgien, Østrig og Polen en førende europæisk sourcing- og servicevirksomhed med et bredt produktprogram, høj leveringssikkerhed, et unikt distributionssystem og en stadigt voksende samhandel på digitale platforme. Der arbejdes løbende med at tilpasse selskaberne til den hastige markedsudvikling, og bestyrelsen ønsker et stærkere og mere konsekvent fokus på udvikling, effektivisering, optimering og innovation for endnu bedre at udnytte kerneforretningens stærke platform. 

Desuden engagerer Solar sig i tilgrænsende industri- og servicevirksomheder, som både adresserer nye og eksisterende kundegrupper. Forretningsområdet tæller i dag de 100% ejede selskaber MAG45 (integrerede supply chain-ydelser til industri), Scandinavian Technology Institute (e-læring og uddannelse) samt Solar Polaris (solcellesalg). Solar vil fortsat forfølge muligheder inden for områder, hvor kompetencer fra Solars kerneforretning kan udnyttes til at skabe lønsom vækst og nye forretninger.

Endelig har Solar ejerandele i digitale udviklingsselskaber med speciale i ConTech - Digital Construction Technology. Solar investerer i et begrænset antal selskaber for som aktiv medejer at opnå viden, markedsindsigt og muligheder for at introducere attraktive digitale værktøjer i kerneforretningen og dermed styrke denne. Solar er i dag medejer af virksomhederne BIMobject, Minuba, GenieBelt og Viva Labs.   

Med venlig hilsen

Solar A/S

Bestyrelsesformand Jens Borum

Kontaktperson:

Bestyrelsesformand Jens Borum tlf. 40 34 28 28

Fakta om

Solar

Solar-koncernen er en førende sourcing- og servicevirksomhed. Vores kerneforretning centrerer sig om sourcing af produkter, værdiskabende services og optimering af vores kunders forretning.

Som sourcing- og servicevirksomhed fokuserer vi på den enkelte kunde. Vi bestræber os altid på at forstå vores kunders unikke og reelle behov, så vi kan yde en vedkommende, personlig og værdiskabende service og dermed gøre vores kunder til vindere.

Solar-koncernen har hovedsæde i Danmark, havde i 2016 en omsætning på 11,1 mia. kroner og beskæftiger over 3.000 medarbejdere. Solar er noteret på Nasdaq Copenhagen med kortnavn SOLAR B. Flere oplysninger kan findes på: www.solar.eu.

Ansvarsfraskrivelse

Denne meddelelse er offentliggjort dags dato på dansk og engelsk via Nasdaq Copenhagen. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem den danske og engelske version er det den danske version, der er gældende.

fb201717 dk


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Solar A/S via Globenewswire

Vedhæftet fil: 819559.pdf

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Genmab-partners Darzalex-salg skuffer - aktien falder - NY

16-10-2018 13:18:29
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der er partner med danske Genmab, leverede i tredje kvartal en lidt bedre end ventet omsætning for hele forretningen, mens Darzalex-salget var skuffende. Samlet kom omsætningen ind på 20,35 mia. dollar mod analytikernes forventning på 20,05 mia. dollar ifølge Bloomberg News. Ud af det samlede salg stod Darzalex for 498 mio. dollar i kvartalet,..

DSV/HSBC: Ingen sikkerhed for nyt Ceva-bud lige her og nu

16-10-2018 11:42:02
Efter at DSV for nylig bekræftede at have fået afvist et overtagelsestilbud af schweiziske Ceva Logistics, er der ingen sikkerhed for, at den danske transport- og logistikvirksomhed vil komme med et nyt og forhøjet bud inden for den nærmeste fremtid. Det vurderer Edward Stanford, analytiker i den britiske storbank HSBC, i forlængelse af sidste uges historie om, at bestyrelsen i Ceva Logistics ikke..

Aktier/tendens: Chr. Hansen og kursmål i fokus i grønt marked

16-10-2018 08:24:54
Der er udsigt til et lysegrønt dansk aktiemarked tirsdag, hvis man spejder mod de amerikanske futures, som ligger i grønt med stigninger mellem 0,3 pct. og 0,5 pct. Det danske C25-indeks lukkede ellers surt mandag med et fald på 0,3 pct., og indekset fortsatte dermed sit negative spor, hvilket dog ser ud til at vende i dag.De asiatiske aktiemarkeder er i overvejende grønt undtagen i Kina, og den t..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Genmab-partners Darzalex-salg skuffer - aktien falder - NY
2
Aktier/middag: Genmab og Ambu topper et velkørende C25
3
Genmab/Sydbank: Skuffende Darzalex-salg - prisjustering trækker ned
4
Erhvervskvinde trækker sig fra DR-program efter kritik - NY
5
Dansk eliteindeks lukker med sin højeste endagsstigning - NY

Relaterede aktiekurser

Solar B A/S 384,50 7,1% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. oktober 2018 01:30:50
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20181005.3 - EUROWEB4 - 2018-10-17 01:30:50 - 2018-10-17 01:30:50 - 1 - Website: OKAY