09 okt: Salling Bank rejser 137,6 mio. kr. via salg af nye aktier
09 okt: Hotelbranche: Airbnb bør tvinges til at oplyse udlejning til Skat..
09-10-2017 08:44:02

Solar/fmd: Direktørskifte sker på bestyrelsens initiativ uden dramatik

Relateret indhold
09 aug - 
Solar/CEO: Relaterede forretninger leverede ikke som ve..
09 aug - 
Aktier/middag: Glansen gik af Pandora - Ørsted i top og..
09 aug - 
Aktier/åbning: Investorerne samler Pandora op efter dir..

Forskellige holdninger, til hvordan de forskellige strategiområder i service- og sourcingvirksomheden Solar skal prioriteres, har ført til, at selskabet nu siger farvel til sin administrerende direktør, Anders Wilhjelm.

Han har været topchef i Solar siden maj 2014, men søndag blev det besluttet, at han fratræder sin stilling omgående. Ifølge bestyrelsesformand Jens Borum var det bestyrelsen, der tog initiativet.

- Men Anders (Wilhjelm, red.) er enig, og det er sådan set ikke dramatisk. Han er enig i, at hvis vi har forskellige holdninger til vægtningen, så er det nok ikke ham. Derfor skilles vi også i god ro og orden, siger han til Ritzau Finans.

I pressemeddelelsen skriver Solar, at ledelsesskiftet skyldes bestyrelsens ønske om et øget fokus på den videre udvikling og effektivisering af kerneforretningen.

Jens Borum fortæller, at bestyrelsen var enig med den nu tidligere direktør i strategiens elementer, men det var spørgsmålet om, hvor meget fokus de enkelte områder skulle have, som skilte dem ad.

- Vi har ikke forskellige holdninger til strategien. Det er bare et spørgsmål om vægtningen af de enkelte dele. Eksempelvis hvor risikovillig og ambitiøs man skal være på opkøb af nye forretningsområder, siger han.

Ifølge bestyrelsesformanden får den afgående direktør det, der svarer til 1,5 års løn med sig efter fratrædelsen.

- Han tager den kontraktlige aftale med. Det er ikke noget ekstravagant, siger Jens Borum.

JENS ANDERSEN OVERTAGER

I stedet har bestyrelsen udpeget 48-årige Jens Andersen som ny administrerende direktør. Han er hentet internt i virksomheden, hvor han siden 2012 har været Senior Vice President, medlem af Group Management og Managing Director for Solar Danmark.

- Vi synes, at der er brug for at blive bedre til at udnytte de muligheder, der er i kerneforretningen. Vi flytter fokus, og når vi har det ønske, mener vi, at vores danske direktør er den, der kan det her. Han har købmandsskabet, og han er den, der vil være bedst til at føre strategien videre, siger Jens Borum.

- Han kender den her sourcingvirksomhed og alle de håndtag og skruer, man kan arbejde med. For virkelig at kunne udnytte nogle af mulighederne, er det vigtigt, at det er en, der er fra maskinrummet, fortsætter han.

Bestyrelsesformanden fortæller, at direktionen, der også består af Hugo Dorph og Michael Jeppesen, nu skal finde ud af, hvordan strategien konkret skal gribes an fremadrettet.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Danske/CS: Hæver estimat for hvidvaskbøde i milliardstørrelsen

20-09-2018 15:56:38
Danske Banks bødeudgifter kommer op i omegnen af 4 mia. kr., spår Credit Suisse.Den schweiziske bank har gjort status over onsdagens afsløringer om Danske Banks enorme hvidvasksag og skruet op for den bod, banken kan forventes at betale.Credit Suisses nye estimat lyder på mellem 3,7 og 4,5 mia. kr. i bøde, hvilket dog forudsætter, at de amerikanske myndigheder formelt går ind i sagen.Det tal er ba..

Ørsted/CFO: Ingen planer om yderligere frasalg i Europa efter Hornsea

20-09-2018 12:43:04
Der kommer sandsynligvis til at gå længere tid mellem, at danske Ørsted sælger ud af havvindmølleporteføljen i Europa, efter at energikoncernen tirsdag annoncerede et frasalg af halvdelen af den store britiske havvindmøllepark Hornsea 1.I flere år har Ørsted løbende solgt dele af en lang række projekter for at sikre, at der var penge nok til at investere i at opføre flere af de omkostningstunge ha..

Ørsted/CFO: Arbejder på at sælge dele fra af havvindparker i Taiwan

20-09-2018 08:30:32
Frasalg af ejerandele i havvindmølleparker i Europa skal ikke ske nærmest automatisk fremover for energiselskabet Ørsted, men i Taiwan ser strategien anderledes ud.Den danske energikoncern har i løbet af i år vundet retten til at opføre havvindmølleparker med en samlet kapacitet på 1820 megawatt ud for den taiwanske kyst, og her øjner Ørsted også muligheden for at få nogle penge i kassen fra ejera..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank/UBS: Fortsat en attraktiv aktie - citat
2
Danske/CS: Hæver estimat for hvidvaskbøde i milliardstørrelsen
3
MHI Vestas: Varemærker giver fif om ny møllestørrelse
4
Softwareselskab straffet efter regnskab
5
Novos diabetespille slår rival i japansk studie

Relaterede aktiekurser

Solar B A/S 403,00 -0,7% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. september 2018 02:01:09
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB1 - 2018-09-21 02:01:09 - 2018-09-21 02:01:09 - 1 - Website: OKAY