13 okt: USA: Michigan-indekset stiger markant i september
16 okt: UK: Flere brexitvælgere fortryder - citat
13-10-2017 17:04:35

Fredagens aktier: Novo og Pandora sendte eliteindekset ned

Relateret indhold
17:05 - 
Torsdagens aktier: Comeback til Danske Bank i generelt ..
15:56 - 
Danske/CS: Hæver estimat for hvidvaskbøde i milliardstø..
14:50 - 
Novos diabetespille slår rival i japansk studie
Relateret debat
23 aug - 
Hej Staal16   Jeg skylder måske at sige, at ..
23 aug - 
Om man køber Nordea i SEK eller DKK er ligegyldi..
23 aug - 
@staal16 Nordea har rykket teltpaelene op fra den svens..

Ændrede anbefalinger og kursmål var med til at forme udviklingen på det danske aktiemarked fredag, hvor Novo Nordisk og Pandora skiftevis indtog bundplaceringen i løbet af eftermiddagen.

C20 Cap-indekset faldt samlet 1 pct. til 1181,15, mens størstedelen af de øvrige europæiske markeder var mere positive.

-Vi ser nogle ret pæne fald på nogle af de aktier, der vægter tungt. Novo Nordisk springer i øjnene, og det er den tungeste aktie i indekset. Ellers er det ret roligt, og man ser frem mod, at tredje kvartalsregnskaber for alvor begynder at komme, siger Martin Munk, senioraktieanalytiker i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

PANDORA OG NOVO I BUNDEN

Goldman Sachs sænkede fredag det langsigtede kursmål for aktierne i Pandora. Analytikerne ser nu en kurs på 667 kr. mod 752 kr., viser data fra Bloomberg News.

Trods et 11 pct. lavere kursmål venter Goldman Sachs, at smykkeaktien vil genvinde lidt af fordums styrke, da en aktie i Pandora fredag lukkede i 593 kr., efter et fald på 3,7 pct. Anbefalingen fastholdes på "neutral".

Dermed lukkede aktien med en kurs på under 600 kr., som er et vigtigt niveau for aktien, fortæller Martin Munk.

- 600 bliver set som et støtteområde for aktien. Hvis vi skal til at handle under, så er det lidt nyt territorium, som vi ikke har været i længe, og det tror jeg også, skaber noget nervøsitet, siger han.

Den schweiziske storbank Credit Suisse var fredag ude med riven efter Novo Nordisk i en analyse, der peger på det danske medicinalselskabs aktie som den dårligst præsterende i sektoren over de kommende 12 måneder.

Markedet ser desuden frem mod, at et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse onsdag skal afgøre, om det kan anbefale, at Novos nye diabetesmiddel Semaglutid får markedsføringstilladelse i USA.

- Det bliver en rigtig spændende næste uge set med Novo-brillerne på. Der kan ske rigtigt meget, og det kan sikkert også blive en volatil aktie op til, siger Martin Munk.

Novo-aktien faldt 3,2 pct. til 297,80 kr.

BANKERNE I FOKUS

I bunden af indekset endte også Nordea, efter at Deutsche Bank sænkede anbefalingen fra "sælg" til "hold", mens kursmålet blev sat til 10,5 euro mod tidligere 11,5 euro. Omregnet svarer det til et kursmål på 78,16 kr. Aktien i Nordea dykkede 1,7 pct. til 83,55 kr.

Analytikerne i Deutsche Bank sænkede desuden anbefalingen af Danske Bank til "hold" mod "køb", mens kursmålet for den danske bankaktie blev hævet til 270 kr. fra 263 kr., viser data fra Bloomberg News.

Danske Bank faldt 0,6 pct. til 249 kr.

Uden for C20 fik Sydbank for tredje dag i træk sænket sin anbefaling. Fredag var det Handelsbanken, der har sænket anbefalingen til "reducér" fra "akkumulér", mens kursmålet fortsat er på 260 kr., viser data fra Bloomberg.

En aktie i Sydbank dykkede med 1,8 pct. til 249,50 kr.

FALD TIL MÆRSK

A.P. Møller-Mærsks B-aktie faldt også fredag med 1,3 pct. til 11.850 kr. SCFI-indekset ellers en stigning på 1,3 pct., og det er første gang siden juli, at spotraterne på at fragte containere fra Asien og ud i verden går i den retning. Til gengæld faldt raten på den store rute til Nordeuropa endnu en gang og nåede laveste niveau siden juni 2016.

Handelsbanken hævede desuden sin anbefaling af A.P. Møller-Mærsk til "reducér" fra "sælg", og lagde 200 kr. til kursmålet, så det nu lyder på 11.200 kr.

Dong OG CARLSBERG I TOPPEN

Dong Energy placerede sig blandt toppen, efter at aktien torsdag faldt med 2,7 pct. Her var energikoncernen under salgspres, da Goldman Sachs havde solgt sin sidste portion aktier i energiselskabet med rabat til 375 kr. per aktie.

Fredag steg aktien 0,7 pct. til 373,50 kr.

Også Carlsberg endte i toppen af eliteindekset, efter at selskabet torsdag afholdt kapitalmarkedsdag for inviterede analytikere og investorer.

Siden løftede finanshuset ABG Sundal Collier kursmålet for aktien til 800 kr. mod tidligere 750 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes.

Fredag steg bryggeriaktien 0,5 pct. til 712 kr. efter torsdagens fald på 0,9 pct.

- Det essentielle i kapitalmarkedsdagen var to ting. Den ene var, at Carlsberg ønsker at vokse mellem 2 og 4 pct. om året.

- Det andet er, at de ønsker at øge deres marginer op mod markedslederen Heineken, som ligger oppe omkring de 17-18 pct., siger Tue Østergaard, aktiechef hos ABG Sundal Collier, om kapitalmarkedsdagen til Ritzau Finans.

ALK UDE I KULDEN HOS HANDELSBANKEN

Blandt sidepapirerne oplyste ALK-Abelló, at selskabet har mistet en storaktionær, da britiske Jupiter Asset Management nu ejer mindre end 5 pct. af medicinalselskabet.

Selskabet er heller ikke inde i varmen hos Handelsbanken Capital Markets, der fastholder anbefalingen "reducer" og et kursmål på 981 kr. op til et par begivenheder, herunder annonceringen af selskabets nye strategi.

- Vi er lidt usikre på, hvordan denne strategi vil blive modtaget af markedet, især hvis det ses, at der kræves ekstern finansiering, skriver Handelsbanken i sin publikation "Børsnyt".

En aktie i ALK faldt med 1,7 pct. til 1018 kr.

DAG TO FOR NILFISK

Og så var det anden dag på børsen for Nilfisk Holding som selvstændigt selskab efter udskillelsen fra NKT. Aktien endte sin første handelsdag på egne ben i 285 kr., mens NKT-aktien kostede 269 kr. ved børslukketid torsdag.

De to aktier kostede tilsammen 543 kr. onsdag før opsplitningen, så samlet fik NKT-aktionærerne en værdistigning på 2,0 pct. ud af torsdagens handel.

ABG Sundal Collier indledte dækning af Nilfisk-aktien med anbefalingen "hold" og med et kursmål på 300 kr. Nordea indledte også med "hold", mens Jyske Bank sagde "køb" og fastsatte kursmålet til 320 kr.

For NKT-aktien indledte Jyske Bank dækning med anbefalingen "reducer" og et kursmål på 290 kr. Hos ABG Sundal Collier lyder anbefalingen af NKT-aktien på "køb" og kursmålet på 340 kr.

Nilfisk steg 0,5 pct. til 286,50 kr., mens NKT faldt med 6 pct. til 252,80 kr.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 sep
PNDORA
.....lyder ikke for klogt. Nu har vi været under pres fra shortere i lang tid i Pandora som fik bank..
20
15 sep
DANSKE
...og jeg kan supplere, man skal ikke tro på mennesker der er maniske eller totalt besatte af en giv..
16
08:40
DANSKE
Erhversministeren mener at hvidvaskskandalen er "en af de største skandaler i danmarkshistorien" og ..
15
15 sep
DANSKE
Det du skriver er da voldsomt selvmodsigende. Muligt 6212 får ret, men indtil videre er de ikke ankl..
12
18 sep
PNDORA
er der en tråd lige nedenunder du kan skrive i???
11
15 sep
DANSKE
Søg hjælp 6212, få ro og bliv fri for dine tvangstanker. Jeg er virkelig bekymret for dig.  
11
14 sep
DANSKE
Man afventer en Rapport fra en anklaget virksomhed , en virksomhed som er under anklager for massiv ..
11
09:47
DANSKE
MEN DER ER INGEN SAG!  Det er IKKE Danske Banks opgave at forhindre pengeudførsel fra Rusland !  Der..
9
17 sep
DANSKE
De mangler at indkøbe for 3,6 mia DKK / 21 mio aktier, hvilket bringer programmet op over 51 mio akt..
9
17 sep
DANSKE
På den måde er Danske Banks rapport præcis lige så forudsigelig som samtlige dine indlæg. Sjovt nok!
9

Danske/CS: Hæver estimat for hvidvaskbøde i milliardstørrelsen

20-09-2018 15:56:38
Danske Banks bødeudgifter kommer op i omegnen af 4 mia. kr., spår Credit Suisse.Den schweiziske bank har gjort status over onsdagens afsløringer om Danske Banks enorme hvidvasksag og skruet op for den bod, banken kan forventes at betale.Credit Suisses nye estimat lyder på mellem 3,7 og 4,5 mia. kr. i bøde, hvilket dog forudsætter, at de amerikanske myndigheder formelt går ind i sagen.Det tal er ba..

Ørsted/CFO: Ingen planer om yderligere frasalg i Europa efter Hornsea

20-09-2018 12:43:04
Der kommer sandsynligvis til at gå længere tid mellem, at danske Ørsted sælger ud af havvindmølleporteføljen i Europa, efter at energikoncernen tirsdag annoncerede et frasalg af halvdelen af den store britiske havvindmøllepark Hornsea 1.I flere år har Ørsted løbende solgt dele af en lang række projekter for at sikre, at der var penge nok til at investere i at opføre flere af de omkostningstunge ha..

Ørsted/CFO: Arbejder på at sælge dele fra af havvindparker i Taiwan

20-09-2018 08:30:32
Frasalg af ejerandele i havvindmølleparker i Europa skal ikke ske nærmest automatisk fremover for energiselskabet Ørsted, men i Taiwan ser strategien anderledes ud.Den danske energikoncern har i løbet af i år vundet retten til at opføre havvindmølleparker med en samlet kapacitet på 1820 megawatt ud for den taiwanske kyst, og her øjner Ørsted også muligheden for at få nogle penge i kassen fra ejera..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank/UBS: Fortsat en attraktiv aktie - citat
2
Danske/CS: Hæver estimat for hvidvaskbøde i milliardstørrelsen
3
MHI Vestas: Varemærker giver fif om ny møllestørrelse
4
Bagmandspolitiet åbner for milliardbøde til Danske Bank
5
Novos diabetespille slår rival i japansk studie

Relaterede aktiekurser

Nordea Bank AB 95,76 1,4% Stigning i aktiekurs
Danske Bank A/S 177,00 4,7% Stigning i aktiekurs
Novo Nordisk B A/S 298,50 -0,5% Fald i aktiekurs
Pandora A/S 397,00 0,3% Stigning i aktiekurs
Sydbank A/S 188,40 0,7% Stigning i aktiekurs
Carlsberg B A/S 756,80 0,4% Stigning i aktiekurs
NKT A/S 163,10 0,2% Stigning i aktiekurs
A.P. Møller - Mærsk B A/.. 9.266,00 -0,3% Fald i aktiekurs
ALK-Abelló B A/S 1.118,00 0,2% Stigning i aktiekurs
A.P. Møller - Mærsk A A/.. 8.700,00 0,1% Stigning i aktiekurs
Carlsberg A A/S 744,00 0,0% Aktiekurs uændret
Nordea Bank AB 69,30 2,0% Stigning i aktiekurs
Nordea Bank 10,22 0,0% Aktiekurs uændret
Carlsberg 116,00 0,0% Aktiekurs uændret
Pandora 60,20 0,2% Stigning i aktiekurs
Novo Nordisk 46,25 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. september 2018 20:15:00
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB3 - 2018-09-20 20:15:00 - 2018-09-20 20:15:00 - 1 - Website: OKAY