23 okt: Aktier/middag: Banker trækker ned i C20 løftet af FLS og DSV
23 okt: Novo: Analysehus ser høj encifret markedsvækst i USA - citat
23-10-2017 11:32:31

Parken/fmd: Manglende Champions League giver røde tal i fjerde kvartal

Relateret indhold
11 sep - 
En tredje europæisk klubturnering er på vej
31 aug - 
Fredagens aktier: SAS til tops mens C25 sluttede ugen i..
31 aug - 
FCK møder russisk storhold og Leragers Bordeaux i Europ..
Relateret debat
30 aug - 
I know.. Så de 75 mill. kan blive guld værd..
30 aug - 
Det er indregnet i parkens forventninger til årets resu..
30 aug - 
+75 mill. i kassen..

Parken går i rødt i fjerde kvartal, når et overskud på knap 7 mio. kr. før skat i årets sidste tre måneder af 2016 vendes til et minus på mellem 7 og 22 mio. kr. før skat i samme periode af 2017.

Det forventer koncernen i hvert fald ifølge sin årsprognose, og det skyldes især, at fodboldholdet FC København ikke kan regne med indtægter fra det lukrative gruppespil i Champions League-turneringen, som det i 2016 lykkedes holdet at kvalificere sig til. Derfor bliver fjerde kvartal i år underskudsgivende, da især fodboldaktiviteterne og Lalandia, som Parken også ejer, har meget lavere indtægter om vinteren.

POTENTIALE I EUROPA

Til gengæld ligger der et uindfriet potentiale i FC København, som Parkens bestyrelse ikke har regnet med i den offentlige prognose, som fortsat lyder på et overskud på 40 til 55 mio. kr. i år trods et nuværende plus på 62,1 mio. kr. fra de første tre kvartaler.

Potentialet ligger i Europa League-turneringen, som FC København deltager i. Trods sin mindre størrelse end Champions League kan det stadig give en pæn ekstraindtjening, hvis holdet kommer videre fra det nuværende gruppespil til de næste runder.

- Vi er startet rigtigt fornuftigt der (i gruppespillet, red.), og der kan være nogen upsides forbundet med det, siger Parken-formand Bo Rygaard til Ritzau Finans.

De store beløb udløses, hvis FC København slutter blandt de øverste to af fire hold - i øjeblikket har holdet en delt andenplads med tre ud af seks kampe spillet.

- Vi budgetterer ikke med, at vi går enormt langt i Europa League, fordi vi har altid, synes vi selv, en lidt forsigtig tilgang, for det er utroligt vanskeligt at budgettere. Jeg går enormt meget op i, at vores forventninger nogenlunde afspejler realiteternes verden, så vi går sjældent ind og regner med noget, som er for optimistisk, for så får du typisk for høje omkostninger, siger Bo Rygaard, som ikke vil komme nærmere ind på de potentielle gevinster.

På de store linjer går det mere eller mindre, som koncernen har forventet, lige siden den nedjusterede prognosen i regnskabet for første kvartal i maj. Det skyldtes på det tidspunkt især, at ledelsen valgte at tage store omkostninger ved at lukke flere centre i Fitness.dk.

- Vi valgte at tage dem i år og lukke udvalgte centre, fordi vi mente, at de ikke ville være rentable på lang sigt. De omkostninger, der er forbundet med de valg, dem holder vi os inden for, og vi er sikre på, at det er den rigtige vej til at få den her kæde til at blive lønsom, siger Bo Rygaard.

Formanden er derfor også tilfreds med, at der på tværs af forretningsområderne er nok stabilitet til, at den overordnede prognose fra maj kan fastholdes.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Alm. Brand og Topdanmark hæves til "køb" af Danske Markets - NY

24-09-2018 10:03:34
Danske Markets hæver anbefalingen af aktierne i de to forsikringsselskaber Alm. Brand og Topdanmark.I begge tilfælde er anbefalingen hævet til "køb" fra tidligere "hold", fremgår det af Bloomberg News. Kursmålet for Topdanmark-aktien er justeret op til 320 kr. fra før 300 kr., mens 12-måneders kursmålet for Alm. Brands aktie er fastholdt på 64 kr. Danske Markets gentager i øvrigt en købsanbefaling..

Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt

24-09-2018 08:26:39
Coloplast og Mærsk kan komme i rampelyset mandag morgen, hvor de fortsatte handelsstridigheder mellem USA og Kina også vil være et af dagens store samtaleemner efter nye tariffer og en kinesisk afvisning af at deltage i nye handelsforhandlinger.Det tyder også på, at de danske eliteaktier skal en tur ned mandag morgen, hvor markedet igen er præget af den seneste udvikling i handelsstriden mellem US..

Danske: Moody's ser risiko for sænkning af kreditvurderingen - NY

21-09-2018 15:14:23
Moody's Investors Service er gået i gang med at kigge kreditvurderingen af Danske Bank efter i sømmene og forudser, at der er risiko for en nedjustering. Det oplyser ratinginstituttet fredag, hvor udsigten for Danske Banks kreditvurdering er sænket til "negativ" fra "stabil".Ændringen kommer, efter at banken har offentliggjort rapporten om hvidvask i sin estiske filial tidligere på ugen, skriver M..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank-investorer sætter aktien på vippen - citat
2
ECB/Nordea: Markedet gearer op til et høgeagtigt skift
3
Danske Bank er millimeter fra at udpege ny topchef - citat
4
Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt
5
Aktier/middag: Ambu og Danske ryger til bunds i nervøst aktiemarked

Relaterede aktiekurser

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
25. september 2018 05:02:34
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB5 - 2018-09-25 05:02:34 - 2018-09-25 05:02:34 - 1 - Website: OKAY