08 nov: Mærsk bekræfter kinesisk godkendelse af købet af Hamburg Süd - NY
08 nov: Ambu: Short-investor trækker sig yderligere
08-11-2017 13:10:58

Mærsk bekræfter kinesisk godkendelse af købet af Hamburg Süd - NY2

Relateret indhold
21 sep - 
Fredagens aktier: Grønt firkløver trak C25 op trods fal..
21 sep - 
Mærsk/HSBC: Løfter anbefaling til "køb" efter klarhed o..
21 sep - 
Aktier/middag: Danske Bank igen bundprop i ellers grønt..
Relateret debat
03 sep - 
https://www.business.dk/investor/aktier-maersk-kan-ramm..
31 aug - 
Meget sigende billede... Amerikanerne elsker det åbenba..
31 aug - 
Jeg ville nu anbefale potentielle investorer at se tide..

(tilføjelse i tredje afsnit)

A.P. Møller-Mærsk bekræfter at have fået de kinesiske myndigheders godkendelse af Maersk Lines køb af rederiet Hamburg Süd. Der er dog visse betingelser knyttet til godkendelsen.

- Godkendelsen er betinget af, at Maersk Line ikke udvider Hamburg Süds deltagelse i bestående kapacitetssamarbejde på ruterne fra Fjernøsten til den sydamerikanske vestkyst, og at Maersk Line træder ud af Hamburg Süds kapacitetssamarbejde på ruter fra Fjernøsten til den sydamerikanske østkyst, skriver Mærsk-gruppen i en kommentar.

Endvidere forpligter rederiet sig til, over en periode på tre år, at reducere den kombinerede kapacitet hos Hamburg Süd og Maersk Line for fragt af kølecontainere på ruterne fra Fjernøsten til den sydamerikanske vestkyst. Kapaciteten skal her reduceres fra det nuværende niveau på 45-50 pct. til 34-39 pct., målt over 12 måneder.

- Vi er meget glade for, at det foreslåede opkøb af Hamburg Süd nu er blevet godkendt i Kina. Kina er et nøglemarked for os, og vi er stærkt overbeviste om, at det foreslåede opkøb af Hamburg Süd vil styrke tilbuddet til kunderne i begge virksomheder, siger Søren Toft, driftsdirektør hos Maersk Line, i forbindelse med godkendelsen.

Med grønt lys fra Kina udestår blot myndighedsgodkendelser i Sydkorea og Colombia, oplyser Maersk Line, som venter at kunne afslutte transaktionen endeligt i løbet af fjerde kvartal.

Købet af Hamburg Süd for 3,7 mia. euro (27,5 mia. kr.) blev i sin tid annonceret i december 2016, men prisen blev først kendt i april 2017.

Maersk Line er i forvejen verdens største rederi med en markedsandel på 16,6 pct., men får med købet af Hamburg Süd tilført yderligere 2,6 pct. af flåden ifølge Alphaliners opgørelse.

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Danske: Moody's ser risiko for sænkning af kreditvurderingen - NY

21-09-2018 15:14:23
Moody's Investors Service er gået i gang med at kigge kreditvurderingen af Danske Bank efter i sømmene og forudser, at der er risiko for en nedjustering. Det oplyser ratinginstituttet fredag, hvor udsigten for Danske Banks kreditvurdering er sænket til "negativ" fra "stabil".Ændringen kommer, efter at banken har offentliggjort rapporten om hvidvask i sin estiske filial tidligere på ugen, skriver M..

Mærsk/Sydbank: Fundamentaler peger ikke mod gode fragtrater

21-09-2018 11:08:55
Efter en periode med overvejende positiv udvikling i fragtraterne er rateindekset Shanghai Containerized Fright Index, SCFI, nu faldet tre uger i træk. Den negative udvikling stopper dog ikke nødvendigvis her, vurderer senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, der dækker A.P. Møller-Mærsk. - Nu har vi set tre uger i træk, så det er lidt en trend, men ellers er der stor udsving i de her ugentlig..

Aktier/tendens: Danske Bank trækker overskrifter i ventet grønt marked

21-09-2018 08:04:56
Danske Bank kan fredag komme under investorernes kritiske lup, efter at flere danske aviser endnu engang har banken og undersøgelsen af dens rolle i hvidvasksagen som forsidestof.Børsen kan berette, at selskabet Deminor, der er ekspert i gruppesøgsmål, vil forsøge at samle opbakning blandt aktionærerne til en ny granskning af hvidvasksagen. I Jyllands-Posten Erhverv mener flere eksperter, at det e..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. september 2018 18:28:07
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB5 - 2018-09-23 18:28:07 - 2018-09-23 18:28:07 - 1 - Website: OKAY