09 nov: Genmab/CEO: Darzalex kan nå toppen af vores guidance
09 nov: KORR: Mærsk/HSBC: Regnskab koster 9 pct. på kursmålet
09-11-2017 10:30:24

Norden/CEO: Splitter division for at tydeliggøre værdiskabelsen

Relateret indhold
12 sep - 
Shipping: Baltic Dry-indekset falder 2,0 pct. til 1411 ..
11 sep - 
Shipping: Baltic Dry-indekset falder til laveste niveau..
10 sep - 
NKT, Bavarian og Pandora er fortsat de mest shortede ak..
Relateret debat
13 sep - 
Er enig med dig👍
13 sep - 
Beklager stavefejl, beskeden blev skrevet fra mobilen.
13 sep - 
Synes der ligner at det støtteniveau omkring 90 holder ..

Når rederiet Norden fremover fremviser regnskabstal, vil investorerne skulle holde øje med udviklingen i tre forretningsdivisioner i stedet for de to forretninger, som selskabet indtil videre har skelnet imellem.

I regnskabet for tredje kvartal, der blev offentliggjort torsdag morgen, meddelte rederiet, at det splitter tørlastforrentingen i to dele, som fremover vil gå under navnene Dry Operator og Dry Owner. Den førstnævnte division kommer til at indeholde Nordens kortsigtede tørlastaktiviteter, mens sidstnævnte vil dække over den mere langsigtede eksponering og den traditionelle rederidrift med ejede skibe og lange kontrakter.

- Frem for at blande det hele sammen på en bundlinje, hvor det kan være svært at se præcis, hvor meget vores forretning på den korte bane bidrager med, har vi lavet den her opsplitning for at gøre det tydeligere, hvad værdiskabelsen er fra Nordens side som operatør i det her marked, siger Jan Rindbo, der er administrerende direktør i Norden, til Ritzau Finans.

- Det er for at tale mere om, hvad vi gør i markederne på den korte bane, hvor vi kan have en anden positionering, end vi har som reder, hvor vi ser mere langsigtet, fortsætter han.

I den samlede tørlastforrening realiserede Norden et ordinært resultat på 4,7 mio. dollar i tredje kvartal. I Dry Operator blev det dog til et underskud på omkring 2 mio. dollar, mens Dry Owners overskud blev omkring 7 mio. dollar i samme periode.

- For Dry Operator har vi et minus, og isoleret set ser det ikke specielt godt ud. Men det er, fordi vi har brugt tredje kvartal til at positionere skibene bedre, så der har været en investering i kvartalet for at positionere os til fjerde kvartal, siger Jan Rindbo.

Fremover vil Norden dermed have divisionerne Dry Operator, Dry Owner og Tankers. I forbindelse med torsdagens regnskab løftede Norden forventningerne til årets resultat som følge af særligt den bedre positionering og en positiv udvikling på tørlastmarkedet.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/tendens: Danske Bank og Mærsk stjæler billedet

19-09-2018 08:24:00
Danske Bank og A.P. Møller-Mærsk vil på hver sin baggrund tage en stor del af opmærksomheden på det danske aktiemarked onsdag. Men også Ørsted vil blande sig i løjerne.Danske Bank-ledelsen fremlægger konklusionerne af en intern undersøgelse af den omfattende hvidvask af penge, der er foregået i Danske Banks estiske filial. Samtidig offentliggør A.P. Møller-Mærsk en længe ventet større organisation..

Coloplast/dir: Skift i ambitionsniveauet er afgørende for væksten

18-09-2018 15:10:18
Den danske medicokoncern Coloplast har taget de første skridt i strategien om at få højere priser for klinisk dokumenterede produkter, og det kommer til at spille en afgørende rolle for selskabets vækst i fremtiden.- Det er ekstremt vigtigt. Vi opfatter det her skifte i ambitionsniveauet som afgørende for, at vi kan forøge vækstmomentum, siger Kristian Villumsen, der er direktør for den kroniske f..

Mærsk/analytikere: Frasalg trak lidt ud men er nu så godt som i mål

18-09-2018 13:45:01
Når A.P. Møller-Mærsk næste år er klar til at sende Maersk Drilling, som ejer rigge og skibe, der borer efter olie og gas til havs på vegne af olieselskaberne, på børsen som et selvstændigt selskab, er koncernen også så godt som i mål med den ene del af strategien, som blev lanceret i 2016.På lørdag er det præcis to år siden, at Mærsk løftede sløret for en ny strategi, der skulle være med til at t..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Banks største ejer: Tid til at kigge fremad og lære af sagen
2
Aktier/tendens: Danske Bank og Mærsk stjæler billedet
3
Danske Bank: Tusindvis kunder er indberettet til myndighederne - NY2
4
Danske Bank donerer 1,5 mia. fra hvidvaskportefølje og nedjusterer-NY2
5
Danske Bank/Jyske: Omfangsloft er løftet - stadig meget usikkerhed

Relaterede aktiekurser

D/S Norden 92,60 -1,5% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. september 2018 02:33:41
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB6 - 2018-09-20 02:33:41 - 2018-09-20 02:33:41 - 1 - Website: OKAY