09 nov: Chemometec Q1: Solid vækst i salget i Nordamerika
09 nov: Genmab/CEO: Darzalex kan nå toppen af vores guidance
09-11-2017 10:05:33

Norden/CEO: Vi har været klar til at udnytte rater i fjerde kvartal

Relateret indhold
12 sep - 
Shipping: Baltic Dry-indekset falder 2,0 pct. til 1411 ..
11 sep - 
Shipping: Baltic Dry-indekset falder til laveste niveau..
10 sep - 
NKT, Bavarian og Pandora er fortsat de mest shortede ak..
Relateret debat
13 sep - 
Er enig med dig👍
13 sep - 
Beklager stavefejl, beskeden blev skrevet fra mobilen.
13 sep - 
Synes der ligner at det støtteniveau omkring 90 ..

En pæn udvikling i markedet for tørlast og en god positionering af skibe i områder med forventet bedre fragtrater er to af de vigtigste årsager til, at rederiet Norden torsdag har opjusteret forventningerne til resultatet for hele 2017

Rederiet venter nu et justeret resultat i niveauet minus 10 til plus 30 mio. dollar mod tidligere minus 20 til plus 20 mio. dollar. I tredje kvartal har Norden arbejdet på at placere skibene bedre, og det betyder, at selskabet nu i højere grad kan udnytte den seneste bedring i tørlastmarkedet, fortæller administrerende direktør Jan Rindbo.

- Vi har været godt positioneret til de her stigende rater ind i fjerde kvartal. Vi har brugt en del af tredje kvartal på det. Det har vi gjort ved dels at flytte skibe ind til de mere lukrative områder i Atlanterhavet på en forventning om bedre rater her til kornsæsonen, men også ved at have udnyttet optionsdage i markedet, siger han til Ritzau Finans i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

For tørlastforretningen har selskabet løftet forventningerne til et resultat i niveauet minus 10 til plus 15 mio. dollar fra tidligere minus 25 til minus 5 mio. dollar. Samtidig er forventningen til tankforretningen blev indsnævret til et resultat på mellem 0 og plus 15 mio. dollar mod tidligere minus 15 til plus 15 mio. dollar.

FORTSAT USIKKERHED FORUDE

På trods af at Norden nu er godt i gang med fjerde kvartal, fastholder rederiet et interval på 40 mio. dollar i de overordnede forventninger efter dagens opjustering, og det skyldes, at der fortsat er flere usikkerhedsmomenter.

- Vi er stadig i voldsomt volatile markeder, og der er stadig en stor usikkerhed forbundet med, hvor årsresultatet ender. Hvis vi kigger på tankmarkedet, går vi i fjerde kvartal ind i et vintermarked, og så forventer vi stigende rater. Men hvornår det indtræffer, og om det får effekt i fjerde kvartal, er usikkert, siger Jan Rindbo.

- Tørlast er i højsæson i øjeblikket, og den er båret frem af Kina, import af jernmalm og kornsæsonen, som understøtter markedet i Atlanten. Det er et spørgsmål om, hvor længe den sæson vil holde, fortsætter han

BREDT OPSVING I TØRLAST

I tredje kvartal landede driftsresultatet før renter, skat, af- og nedskrivninger (EBITDA) i tørlast på 5,5 mio. dollar. Det var en fremgang fra driftsunderskuddet i kvartalet sidste år på 1,9 mio. dollar.

- Vi ser det her synkrone opsving i verdensøkonomien, og det er med til at understøtte en god efterspørgsel. Hvor vi tidligere har haft god medvind fra Kina, ser det nu ud til at være et mere bredt funderet opsving. Vi begynder nu at se større import af råvarer til resten af verden, siger Jan Rindbo, der venter, at tørlastmarkedet igen vil blive mere dæmpet i første kvartal næste år.

I løbet af vinterhalvåret ventes det, at en lang række fabrikker i flere provinser i Kina vil lukke ned for en del af produktionskapaciteten for at nedbringe forureningen i lokalområderne. Det har endnu ikke påvirket Norden, og ifølge direktøren er importen af jernmalm til Kina fortsat høj.

- Det er ikke noget, vi mærker noget til, men vi er opmærksomme på det. Det er i vinterhalvåret, så man kunne godt have en forventning om, at hvis det skulle slå igennem for alvor, så ville vi se det allerede nu, siger han.

BEGRÆNSET ORKAN-EFFEKT

Nordens tankdivision havde i tredje kvartal 2017 et EBITDA-overskud på 6,5 mio. dollar mod 6 mio. dollar i samme periode sidste år. Tredje kvartal var præget af flere orkaner i USA, der i en kort periode pressede raterne på produkttank op.

- Det er ikke noget, der for alvor slår igennem. Der er været enkelte områder med ret højere ratestigninger, men det har været for en uge eller ti dage. Det har været for kort og for snævert til at have en virkelig stor effekt, siger Jan Rindbo.

Nordens samlede overskud efter skat landede på 0,1 mio. dollar i kvartalet mod et underskud på 14,2 mio. kr. året før.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Coloplast/dir: Skift i ambitionsniveauet er afgørende for væksten

18-09-2018 15:10:18
Den danske medicokoncern Coloplast har taget de første skridt i strategien om at få højere priser for klinisk dokumenterede produkter, og det kommer til at spille en afgørende rolle for selskabets vækst i fremtiden.- Det er ekstremt vigtigt. Vi opfatter det her skifte i ambitionsniveauet som afgørende for, at vi kan forøge vækstmomentum, siger Kristian Villumsen, der er direktør for den kroniske f..

Mærsk/analytikere: Frasalg trak lidt ud men er nu så godt som i mål

18-09-2018 13:45:01
Når A.P. Møller-Mærsk næste år er klar til at sende Maersk Drilling, som ejer rigge og skibe, der borer efter olie og gas til havs på vegne af olieselskaberne, på børsen som et selvstændigt selskab, er koncernen også så godt som i mål med den ene del af strategien, som blev lanceret i 2016.På lørdag er det præcis to år siden, at Mærsk løftede sløret for en ny strategi, der skulle være med til at t..

Mærsk/analytikere: Strategiske ændringer skal samle selskabet i ét

18-09-2018 11:15:00
Mærsk-koncernen rammer i denne uge toårsdagen for lanceringen af den nye strategi, hvor selskabet blev samlet i to enheder - en for transport- og logistikaktiviteter og en for energiaktiviteter.Og mens planerne for energiaktiviteterne, der efter planen skal udskilles helt, er ved at være fuldbragte, resterer der fortsat en del arbejde med transport- og logistikforretningen, hvor flagskibet stadig ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Pandora: Stiger på rygter i markedet om muligt bud - NY
2
Aktier/middag: Pandora banket op af italienske rygter
3
Novo Nordisk reorganiserer R&D - 400 medarbejdere afskediges - NY
4
Pandora/Sydbank: Lav værdisætning kan udnyttes af kapitalfonde
5
Tirsdagens aktier: Pandora mistede lidt af pusten i grønt C25

Relaterede aktiekurser

D/S Norden 94,00 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. september 2018 09:03:00
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180917.3 - EUROWEB4 - 2018-09-19 09:03:00 - 2018-09-19 09:03:00 - 1 - Website: OKAY