10 nov: Aktier/åbning: Vestas genvinder en anelse af det tabte
10 nov: DLH fortsætter arbejdet med nedlukning, men leverer overskud
10-11-2017 09:29:09

ALK/CEO: Produktionen kan stadig ikke følge med

Relateret indhold
14 sep - 
ALK-Abelló/Kempen: Reducerer til "sælg" og fastholder k..
14 sep - 
ALK-Abelló: Amerikanere reducerer sats på kursfald
13 sep - 
Torsdagens aktier: Japansk udfald mod Ambu trak aktien ..
Relateret debat
22 aug - 
Der hvor jeg tror man undervurderer potentialet er hast..
22 aug - 
Den har ihvertfald lavet et GC d. 08.06.2018, og både k..
22 aug - 
Alk brager nu igennem 1200. Men hvor langt skal den op ..

ALK-Abelló har fortsat svært ved at følge med efterspørgslen efter sine allergivacciner, og det sætter et tydeligt fingeraftryk på regnskabet for tredje kvartal.

Omsætningen af de injektionsbaserede og dråbebaserede vacciner faldt i tredje kvartal og vurderes af selskabet selv at kunne være omkring 50-60 mio. kr. højere, hvis ikke ALK var ramt af begrænsninger i sin produktion.

Begrænsningerne kommer efter en lang periode, hvor ALK har opgraderet sin produktionskapacitet både for at følge med efterspørgslen, men også for at være på forkant med stigende kvalitetskrav fra myndighederne.

Desuden har selskabet øget kapaciteten i Frankrig, hvor ALK sidste år fik mulighed for at stjæle markedsandele fra Stallergenes, da den franske konkurrent over en periode på et par måneder fik lukket sin produktion af myndighederne på grund af fejlleverancer.

Og for at gøre ondt værre blev ALK i september også selv tvunget til at lukke dele af sin produktion i Frankrig, efter opdagelsen af mug i luften i det sterile produktionsområde på fabrikken, hvor det fremstiller sine injektionsbaserede vacciner og priktest til det franske marked.

Så ALK's produktion har længe været anstrengt.

- Vi har og har haft store leveringsproblemer. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi fik et påbud i Frankrig, som gjorde, at vi måtte lukke produktion ned, og det er den stadig inden for den del, der hedder antiseptisk. Der kommer ikke noget ud i øjeblikket.

- Samtidig sætter vi tempoet ned i vores produktion inden for de injektionsbaserede og dråbebaserede vacciner for at undgå fejl og sørge for, at vi kan gennemføre alle de opgraderinger og opkvalificeringer, vi er nødt til at gøre for at sikre, at vi lever op til de kvalitetskrav, der er, siger administrerende direktør i ALK Carsten Hellmann til Ritzau Finans.

STADIG HØJ MARKEDSANDEL I FRANKRIG

Sammenlagt steg ALK's omsætning til 667 mio. kr. i kvartalet fra 630 mio. kr. i samme periode sidste år. Men i Europa faldt salget af de injektions- og dråbebaseredevacciner en smule til 384 mio. kr. fra 392 mio. kr. i samme periode sidste år, og også i USA gik salget i den del af markedet lidt tilbage.

Med til historien hører dog, at ALK i samme kvartal sidste år voksede markant i den del af vaccinemarkedet og med hele 16 pct. i Europa især som konsekvens af Stallergenes' problemer.

Så ALK holder fast i store dele af de vundne markedsandele.

- I øjeblikket sælger vi alt, hvad vi producerer, og vi har nullagre.

- Men man skal notere sig, at vi i Frankrig stadigvæk får over 60 pct. af alle de nye patienter og også stadig har en markedsandel på over 60 pct. Men vi af ramt af, at det er svært at reparere en bil, når man kører 150 kilometer i timen, og det er lidt der, vi er nu. Vi skal levere til patienterne og markedet, men vi har bare ingen lagre, og ryger der bare ét batch, så kan vi ikke levere til det tyske marked i tre uger, eller det franske marked i to uger, siger Carsten Hellmann.

I tredje kvartal ramte ALK's leveringsproblemer især det tyske marked.

LAGRE NOK FØRST PÅ PLADS NÆSTE ÅR

- Men den gode nyhed er, at de kunder, vi har, de bliver hos os, siger Carsten Hellmann, der ikke har et præcist bud på, hvornår ALK er med igen.

- Jeg tror, at det bliver en rejse, vi er på i lang tid. Det er ikke sikkert, at vi får de samme tab af salg på kvartalsbasis.

- I det store billede hænger det meget godt sammen. Men jeg ville bare ønske, at vi kunne producere mere og hurtigere. Jeg vil tro, at mit bedste bud er, at når vi kommer hen i midten eller slutningen af 2018, så har vi genopbygget lagrene for de største produkter, siger Carsten Hellmann.

Målt på driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, faldt ALK's indtjening til 36 mio. kr. fra 110 mio. kr. i samme periode sidste år.

Resultatet er påvirket af planlagte investeringer i lanceringen af en husstøvmidetablet i USA samt i produktionen.

For hele 2017 fastholdes forventningerne om et EBITDA-resultat på 225-250 mio. kr. Forventningerne til omsætningen præciseres til 2,9 mia. kr. - i midten af den tidligere prognose på 2,8-3,0 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Alm. Brand og Topdanmark hæves til "køb" af Danske Markets - NY

24-09-2018 10:03:34
Danske Markets hæver anbefalingen af aktierne i de to forsikringsselskaber Alm. Brand og Topdanmark.I begge tilfælde er anbefalingen hævet til "køb" fra tidligere "hold", fremgår det af Bloomberg News. Kursmålet for Topdanmark-aktien er justeret op til 320 kr. fra før 300 kr., mens 12-måneders kursmålet for Alm. Brands aktie er fastholdt på 64 kr. Danske Markets gentager i øvrigt en købsanbefaling..

Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt

24-09-2018 08:26:39
Coloplast og Mærsk kan komme i rampelyset mandag morgen, hvor de fortsatte handelsstridigheder mellem USA og Kina også vil være et af dagens store samtaleemner efter nye tariffer og en kinesisk afvisning af at deltage i nye handelsforhandlinger.Det tyder også på, at de danske eliteaktier skal en tur ned mandag morgen, hvor markedet igen er præget af den seneste udvikling i handelsstriden mellem US..

Danske: Moody's ser risiko for sænkning af kreditvurderingen - NY

21-09-2018 15:14:23
Moody's Investors Service er gået i gang med at kigge kreditvurderingen af Danske Bank efter i sømmene og forudser, at der er risiko for en nedjustering. Det oplyser ratinginstituttet fredag, hvor udsigten for Danske Banks kreditvurdering er sænket til "negativ" fra "stabil".Ændringen kommer, efter at banken har offentliggjort rapporten om hvidvask i sin estiske filial tidligere på ugen, skriver M..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank-investorer sætter aktien på vippen - citat
2
Danske Bank er millimeter fra at udpege ny topchef - citat
3
ECB/Nordea: Markedet gearer op til et høgeagtigt skift
4
Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt
5
Aktier/middag: Ambu og Danske ryger til bunds i nervøst aktiemarked

Relaterede aktiekurser

ALK-Abelló B A/S 1.102,00 -2,5% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
25. september 2018 01:10:06
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB1 - 2018-09-25 01:10:06 - 2018-09-25 01:10:06 - 1 - Website: OKAY