10 nov: DLH fortsætter arbejdet med nedlukning, men leverer overskud
10 nov: SAS: Passagertrafikken faldt i oktober
10-11-2017 10:16:43

ALK Q3: Husstøvmidetablet nærmer sig markedet i USA - NY

Relateret indhold
14 sep - 
ALK-Abelló/Kempen: Reducerer til "sælg" og fastholder k..
14 sep - 
ALK-Abelló: Amerikanere reducerer sats på kursfald
13 sep - 
Torsdagens aktier: Japansk udfald mod Ambu trak aktien ..
Relateret debat
22 aug - 
Der hvor jeg tror man undervurderer potentialet er hast..
22 aug - 
Den har ihvertfald lavet et GC d. 08.06.2018, og både k..
22 aug - 
Alk brager nu igennem 1200. Men hvor langt skal den op ..

ALK-Abelló er kommet et stort skridt videre med sine planer om at lancere selskabets tabletvaccine mod husstøvmideallergi på det nordamerikanske marked.

I Canada er tabletten lanceret under navnet Acarizax, og i USA har ALK indledt prælancerings- og markedsføringsaktiviteter forud for selve lanceringen. Pillen går her under navnet Odactra, og ALK ventes at gå bredt ud i slutningen af året. Samtalerne med sygekasserne om at få adgang til patienterne går godt, oplyser ALK.

- Over halvdelen af alle potentielle patienter på vores husstøvmidetablet har nu uhindret adgang til tilskud, uddyber ALK's administrerende direktør, Carsten Hellmann, over for Ritzau Finans.

- Så det man kunne frygte i forhold til, at man ikke får adgang til markedet, da der ikke gives tilskud, er ikke vores hindring.

- Det, der er vores opgave, er at få overbevist allergilægerne om, at det at sælge tabletter gør deres samlede forretning større og bedre, og ikke er en konkurrent til det de tjener penge på i dag, siger Carsten Hellmann.

ALK's tidligere partner Merck opgav at markedsføre allergitabletterne, der også tæller piller mod græs- og ragweedallergi, og foreløbigt omsætter for meget lidt på det nordamerikanske marked. En hindring har været, at allergilægerne tjener gode penge på, at blande deres egne injektionsbaserede allergivacciner.

Men der er ifølge ALK stadig rigtig mange ubehandlede patienter, der slipper igennem hos allergilægerne, uden at komme i behandling, og derved repræsenterer et ekstra potentiale.

- Vi har i dag ansat det, der svarer til omkring halvdelen af de sælgere, som Merck brugte dengang, de stod for det. Men vi er kun inde at angribe omkring en femte- eller sjettedel af de læger, som de besøgte. Så vi er meget tættere på lægerne nu, siger Carsten Hellmann.

ALK's lanceringsplaner blev i august fremrykket omkring et halvt år til fjerde kvartal fra midten af 2018, og ved den lejlighed sænkede ALK samtidig forventninger til 2017 med 50-75 mio. kr. målt på driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) på grund af omkostninger til lanceringen.

Forventningerne til indtjeningen fastholdes i regnskabet for tredje kvartal.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/tendens: Danske Bank og Mærsk stjæler billedet

19-09-2018 08:24:00
Danske Bank og A.P. Møller-Mærsk vil på hver sin baggrund tage en stor del af opmærksomheden på det danske aktiemarked onsdag. Men også Ørsted vil blande sig i løjerne.Danske Bank-ledelsen fremlægger konklusionerne af en intern undersøgelse af den omfattende hvidvask af penge, der er foregået i Danske Banks estiske filial. Samtidig offentliggør A.P. Møller-Mærsk en længe ventet større organisation..

Coloplast/dir: Skift i ambitionsniveauet er afgørende for væksten

18-09-2018 15:10:18
Den danske medicokoncern Coloplast har taget de første skridt i strategien om at få højere priser for klinisk dokumenterede produkter, og det kommer til at spille en afgørende rolle for selskabets vækst i fremtiden.- Det er ekstremt vigtigt. Vi opfatter det her skifte i ambitionsniveauet som afgørende for, at vi kan forøge vækstmomentum, siger Kristian Villumsen, der er direktør for den kroniske f..

Mærsk/analytikere: Frasalg trak lidt ud men er nu så godt som i mål

18-09-2018 13:45:01
Når A.P. Møller-Mærsk næste år er klar til at sende Maersk Drilling, som ejer rigge og skibe, der borer efter olie og gas til havs på vegne af olieselskaberne, på børsen som et selvstændigt selskab, er koncernen også så godt som i mål med den ene del af strategien, som blev lanceret i 2016.På lørdag er det præcis to år siden, at Mærsk løftede sløret for en ny strategi, der skulle være med til at t..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Banks største ejer: Tid til at kigge fremad og lære af sagen
2
Aktier/tendens: Danske Bank og Mærsk stjæler billedet
3
Danske Bank: Tusindvis kunder er indberettet til myndighederne - NY2
4
Danske Bank donerer 1,5 mia. fra hvidvaskportefølje og nedjusterer-NY2
5
Danske Bank/Jyske: Omfangsloft er løftet - stadig meget usikkerhed

Relaterede aktiekurser

ALK-Abelló B A/S 1.116,00 -0,4% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. september 2018 02:21:49
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB1 - 2018-09-20 02:21:49 - 2018-09-20 02:21:49 - 1 - Website: OKAY