15 nov: Aktier/middag: Pandora og Vestas i toppen af surt marked
15 nov: Alm. Brand/CEO: Mange små ting bag stor opjustering
15-11-2017 11:40:12

Jyske Bank-aktien kommer under angreb fra britisk selskab

Britiske Systematica Investments har investeret omkring 150 mio. kr. på kursfald i Jyske Bank-aktien.

Investeringsselskabet har således shortet omkring 0,5 pct. af aktierne i banken, viser en indberetning til Finanstilsynet.

Ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra børsmægleren Nordnet er der flere gode grunde til, at der er interesse for at satse på kursfald i Jyske Bank-aktien.

- Der er et alibi i at gå kort i aktien med en negativ nyhedsstrøm for tiden. Jyske Bank leverede i seneste kvartal endnu en gang en egenkapitalforrentning, som er under gennemsnittet for sektoren.

- Jyske Bank har for høje omkostninger, flere penge på kistebunden end andre banker og de laveste priser på boliglån, og det gør, at forretningen ikke er så høj som flere af konkurrenterne, siger Per Hansen.

I de første ni måneder af året har Jyske Bank forrentet den indskudte kapital med 9,8 pct., mens konkurrenterne Nordea og Danske Bank for eksempel har leveret 10,1 pct. og 13,3 pct.

NYKREDIT KAN GØRE ONDT

Derudover fremhæver Per Hansen, at konkurrenten Nykredits beslutning om at droppe en børsnotering for i stedet få en række pensionskasser i ejerkredsen kan ramme Jyske Bank, da banken risikerer at møde stigende konkurrence og derfor får svært ved at hæve priserne på boliglån.

- Der er spekulation om, at Nykredit nu kan sende flere såkaldte kundekroner tilbage til boligejerne, der dermed får billigere boliglån.

- Det kan påvirke Jyske Bank negativt, da den derved får vanskeligt ved at hæve priserne og dermed får sværere ved at øge forrentningen af egenkapitalen, siger Per Hansen.

Han nævner på den anden side, at der kan være en positiv trigger for Jyske Bank-aktien, hvis banken lykkes med at sælge sin ejerandel på 38 pct. af Nordjyske Bank til en fornuftig pris.

AKTIESALG KAN LUNE

Nordjyske Bank-aktien koster onsdag 116 kr., hvilket værdisætter aktieposten til omkring 820 mio. kr., men Per Hansen spår, at aktierne kan blive solgt til en højere pris.

- Der er bedringer inden for landbruget, som har været den store akilleshæl for Nordjyske Bank de seneste år. Prisen på børsen afspejler efter min mening ikke den seneste indtjeningsfremgang for banken og udsigterne for de kommende år.

- Så der kan ligge en mulig gevinst til aktionærerne i Jyske Bank, som til gengæld kan ramme de investorer, der er gået short, siger Per Hansen, der vurderer, at Nykredit er en sandsynlig køber.

Systematica Investments er eneste selskab, der har en større investering på kursfald Jyske Bank, da det kun skal oplyses, hvis det overstiger 0,5 pct. af aktiekapitalen i et selskab.

Jyske Bank-aktien falder onsdag 0,6 pct. til 337,50 kr. I år har aktien givet et afkast på 0,2 pct. eksklusive udbytter.

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Relateret indhold
15 apr - 
Aktier/middag: Ambu flyver til vejrs på positive nyhede..
12 apr - 
Fredagens aktier: GN blev belønnet for stor Audio-opjus..
11 apr - 
KORR: Torsdagens aktier: Pandora i markant plus ISS bre..
Relateret debat
11 apr - 
https://www.fyens.dk/erhverv/Gibraltar-holder-ikke-Jysk..
09 apr - 
Prøv med denne søgning på Google: &..
09 apr - 
Jyske Bank er nu ikke trængt op i eller ind i et ..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Episode 15 - Lars Seier Christensen ser FC Porto som model for FCK

11-04-2019 15:15:13
I denne episode er finansmanden Lars Seier Christensen gæst i studiet hos Euroinvestors Lars Christensen til en snak om investeringer i sports- og fritidsindustrien med afsæt i Lars Seier Christensens nylige investering i Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag fodboldklubben FC København.I samtalen fremhæver Lars Seier Christensen blandt andet den portugisiske fodklub FC Porto som en mode..

Aktier/tendens: Panalpina-tal kan give DSV-fokus i rolig handelsstart

17-04-2019 07:48:02
DSV kan komme i fokus onsdag, efter at schweiziske Panalpina, som den danske transportgigant er ved at overtage, fra morgenstunden har præsenteret regnskabstal, der var bedre end ventet blandt analytikerne.I årets første kvartal nåede Panalpina en omsætning på 1,49 mia. schweizerfranc, svarende til 9,8 mia. kr., hvor der blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var ventet en omsætning på 1,45..

Genmab-partner leverer bedre end ventet: Darzalex skuffer lidt

16-04-2019 12:58:48
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal.Til gengæld ser det globale salg af Darzalex ud til at skuffe, da det i første kvartal endte på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen ventet et globalt salg på 660..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Jyske Bank A/S 277,30 0,5% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. april 2019 23:14:56
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB5 - 2019-04-19 23:14:56 - 2019-04-19 23:14:56 - 1 - Website: OKAY