06 dec: Pandora: Amerikansk hedgefond reducerer shortposition - NY
06 dec: ALK-Abelló: Ny strategi har kostet aktionærerne mere end 2 mia. k..
06-12-2017 15:45:26

Neurosearch/Teva: Alle muligheder er i spil for Huntingtons-middel

Relateret indhold
26 sep - 
Neurosearch-storaktionær køber bid af danske transportv..
14 sep - 
Neurosearch vælger ny formand og næstformand
10 sep - 
Aktier/åbning: Genmab, Danske og Mærsk hænger i bremsen

Biotekselskabet Neurosearch har de seneste år arbejdet på at afvikle selskabet ved at skille sig af med aktiverne.

Et af disse er en mulig milepælsbetaling på 55 mio. kr. for lægemidlet Huntexil til behandling af Huntingtons sygdom, som blev solgt til israelske Teva, efter at Neurosearch kort forinden havde nedskrevet værdien til 0 kr.

Neurosearch ved ikke selv, hvad sandsynligheden for en fremtidig lancering af produktet er, og hos Teva er svaret, at selskabet fortsat analyserer resultaterne fra et fase 2-studie, hvor de overordnede resultater blev offentliggjort i september sidste år.

- Der er ikke meget nyt om programmet på nuværende tidspunkt, ud over at vi fortsat evaluerer data og overvejer alle muligheder for at finde det bedste næste skridt for Pridopidin (Tevas nye navn for Huntexil, red.), skriver Teva i en skriftlig kommentar til Ritzau Finans.

BETALING KRÆVER MARKEDSSALG

De overordnede resultater for fase 2-studiet viste, at Pridopidin/Huntexil havde en statistisk signifikant effekt på sygdomsprogressionen efter et år, og Tevas forskningsdirektør udtalte i en pressemeddelelse, at han var "opmuntret" af resultaterne.

Milepælsbetalingen til Neurosearch bliver udløst, hvis Pridopidin/Huntexil får markedsføringsgodkendelse og dermed kan sælges.

Ud over den mulige betaling fra Teva har Neurosearch 75 mio. kr. i kassen og en mindre aktieandel i Atonomics samt et skattemæssigt underskud på 1,6 mia. kr. som aktiver.

Neurosearch arbejder på at sælge virksomheden, men hvis det ikke lykkes inden for de næste måneder, har selskabet lagt op til at lukke ned og udbetale overskydende penge til aktionærerne efter næste generalforsamling i april.

Hvis ikke der kommer nyt frem om Pridopidin/Huntexil inden da, vil rettighederne gå til den likvidator - som står for at afvikle selskabet - også selv om børsnoteringen eventuelt bliver opretholdt.

UDLODNING BLIVER SVÆRT

I det tilfælde vil det blive svært at få udloddet eventuelle milepælsbetalinger til de nuværende omtrent 22.000 aktionærer i Neurosearch.

- Hvis man skal til at udlodde dividende for det til 22.000 aktionærer, hvoraf kun nogle af dem er navnenoteret, bliver det meget svært, sagde Neurosearchs administrerende direktør, Allan Andersen, tirsdag.

Han påpeger dog, at Neurosearch vil forsøge at få fat i nogle af pengene fra Teva, inden selskabets egen deadline for afviklingen er udløbet.

- Vi vil naturligvis prøve at få et eller andet for det. Vi håber, at der kommer en eller anden form for melding fra Teva om, hvordan det er gået med fase 2-studierne inden da, sagde Neurosearch-direktøren.

Neurosearch-aktien falder onsdag 6,7 pct. til 4,06 kr. Markedsværdien er dermed på cirka 100 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/tendens: Blandet åbning efter markant international vending

19-10-2018 08:28:05
Det tegner til en blandet start på det danske aktiemarked fredag morgen, hvor Danske Bank igen kan indtage en hovedrolle efter skandalen med hvidvask og efterfølgende gang i svingdøren på direktionsgangen, mens ledelseskaos spreder sig på første sal i Holmens Kanal.Torsdag endte C25-indekset 0,9 pct. højere i 1055,38, mens den positive stemning i Europa stille og roligt fortog sig, særligt efter a..

DSV/Nykredit: Høj vækst kan være kortsigtet effekt af handelskrig

18-10-2018 10:11:03
Der var usædvanligt høje vækstrater hos DSV's konkurrent Kuehne + Nagel, da schweizerne aflagde sit regnskab for tredje kvartal torsdag morgen.Selskabet skriver selv, at det klarer sig langt bedre end markedet, men spørgsmålet er, om den store fremgang også er en kortsigtet effekt af handelskrigen, der har fået især amerikanske virksomheder til at skynde sig med at få importeret fra USA før toldst..

Banknordik opjusterer takket være sunde kunder

18-10-2018 08:26:15
Banknordiks kunder har det godt, og det giver lavere nedskrivninger for banken, der derfor opjusterer sine forventninger til 2018.Faktisk har nedskrivningerne været på et niveau, hvor der netto har været tocifrede millionoverskud på den post i alle tre kvartaler hidtil i år.Det fortæller Banknordik i en foreløbig regnskabsmeddelelse torsdag morgen.- Årsagen til opjusteringen af forventningerne til..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Caroline Wozniacki indgår aftale om egen kryptovaluta
2
Aktier/tendens: Blandet åbning efter markant international vending
3
Eksperter vil have et opgør med bankerne - citat
4
Aktiemarkedets frygtindeks stiger igen efter dage med fald
5
Torsdagens aktier: Banker banket mod bunden i grønt C25

Relaterede aktiekurser

NeuroSearch A/S 4,400 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. oktober 2018 13:34:33
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20181005.3 - EUROWEB7 - 2018-10-19 13:34:33 - 2018-10-19 13:34:33 - 1 - Website: OKAY