07 dec: Aktier/åbning: Plusser til Ørsted og Vestas er med til at løfte C..
07 dec: Rovsing henter penge til ny strategi: Vil fordoble salg på fem år..
07-12-2017 09:22:34

ALK/CEO: Finansieringen er på plads - nu skal vi lykkes med vores plan

Relateret indhold
14 sep - 
ALK-Abelló/Kempen: Reducerer til "sælg" og fastholder k..
14 sep - 
ALK-Abelló: Amerikanere reducerer sats på kursfald
13 sep - 
Torsdagens aktier: Japansk udfald mod Ambu trak aktien ..
Relateret debat
22 aug - 
Der hvor jeg tror man undervurderer potentialet er hast..
22 aug - 
Den har ihvertfald lavet et GC d. 08.06.2018, og både k..
22 aug - 
Alk brager nu igennem 1200. Men hvor langt skal den op ..

ALK-Abelló har fået rejst næsten 700 mio. kr. ved salg af nye aktier og glæder sig over, at det nu kan koncentrere sig om at eksekvere sin nylancerede strategi, så der skabes værdi på den lange bane.

Udbuddet, der svarer til 10 pct. af den eksisterende aktiekapital, blev gennemført via en accelereret bookbuilding og blev overtegnet af danske og internationale institutionelle investorer til en pris på 690 kr. per aktie.

Det er 1,4 pct. højere end ALK-aktiens slutkurs onsdag på 681 kr., men over 200 kr. eller 24 pct. lavere end slutkursen fredag, inden ALK annoncerede sin nye strategi og vækstplan mandag morgen.

- Vi er meget glade. Vi har fået nogle rigtig gode aktionærer ind og fået god støtte fra vores hovedaktionærer, og vi har rejst penge til at gennemføre en ambitiøs strategiplan, så vi er meget tilfredse, siger administrerende direktør Carsten Hellmann.

Siden strategien blev annonceret, og det stod klart, at ALK skulle ud og hente ny finansiering for at komme i mål med sine planer, har ALK-aktionærerne dog måttet se store værdier forsvinde fra deres depoter. ALK stiger godt nok mandag med 7,6 pct. til 733 kr., men markedsværdien af de gamle aktier er faldet med over 1,5 mia. kr.

- Det er klart, at hvis kursen var 20 pct. højere, så havde vi fået mere, men vi er rigtig glade for resultatet.

- I bund og grund så drejer det sig for mig om, at virksomheden gør det rigtige, og læser du strategiplanen og taler med alle analytikere og alle investorer, så er den "spot on". Det er det, vi skal gennemføre, og nu har vi så rejst yderligere kapital til at gennemføre den aggressivt, så det kan næsten ikke blive bedre, siger Carsten Hellmann.

Spørgsmål: Men hvad er det så, at markedet misforstår?

- Jeg ved ikke, om markedet misforstår noget. Der skal ikke så meget til. Når der, så vidt jeg ved, kun er omkring 30 pct. free-flow - så skal der ikke så mange udenlandske investorer eller andre til, som går ind og spekulerer i den. Du kan også se, at andre selskaber falder 15 pct., fordi de siger, at deres margin falder 1 procentpoint. Så det er egentlig ikke noget, jeg har tænkt så meget over, siger Carsten Hellmann og uddyber:

- Man skal huske, at mit job er at sikre, at firmaet bliver rigtig meget værd, fordi vi gør de rigtige ting. Hvad der sker kortsigtet i aktiemarkedet, kan jeg ikke gøre så meget ved. Vi ved, at vi har fuld støtte til vores strategiplan. Nu har vi fået finansieret den via en aktieudvidelse, og nu skal vi lykkes med den, siger Carsten Hellmann.

Med aktiesalget vurderer ALK, at det sammen med sine kreditfaciliteter har penge nok til at gennemføre sin strategi, der indebærer en investering på cirka 1 mia. kr. over tre år for at slå hul på det nordamerikanske marked for tabletbehandling af allergi.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Coloplast/dir: Skift i ambitionsniveauet er afgørende for væksten

18-09-2018 15:10:18
Den danske medicokoncern Coloplast har taget de første skridt i strategien om at få højere priser for klinisk dokumenterede produkter, og det kommer til at spille en afgørende rolle for selskabets vækst i fremtiden.- Det er ekstremt vigtigt. Vi opfatter det her skifte i ambitionsniveauet som afgørende for, at vi kan forøge vækstmomentum, siger Kristian Villumsen, der er direktør for den kroniske f..

Mærsk/analytikere: Frasalg trak lidt ud men er nu så godt som i mål

18-09-2018 13:45:01
Når A.P. Møller-Mærsk næste år er klar til at sende Maersk Drilling, som ejer rigge og skibe, der borer efter olie og gas til havs på vegne af olieselskaberne, på børsen som et selvstændigt selskab, er koncernen også så godt som i mål med den ene del af strategien, som blev lanceret i 2016.På lørdag er det præcis to år siden, at Mærsk løftede sløret for en ny strategi, der skulle være med til at t..

Mærsk/analytikere: Strategiske ændringer skal samle selskabet i ét

18-09-2018 11:15:00
Mærsk-koncernen rammer i denne uge toårsdagen for lanceringen af den nye strategi, hvor selskabet blev samlet i to enheder - en for transport- og logistikaktiviteter og en for energiaktiviteter.Og mens planerne for energiaktiviteterne, der efter planen skal udskilles helt, er ved at være fuldbragte, resterer der fortsat en del arbejde med transport- og logistikforretningen, hvor flagskibet stadig ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Spændingen stiger omkring Danske Bank
2
Pandora: Stiger på rygter i markedet om muligt bud - NY
3
Aktier/middag: Pandora banket op af italienske rygter
4
Novo Nordisk reorganiserer R&D - 400 medarbejdere afskediges - NY
5
Pandora/Sydbank: Lav værdisætning kan udnyttes af kapitalfonde

Relaterede aktiekurser

ALK-Abelló B A/S 1.120,00 -0,4% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. september 2018 19:39:54
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180917.3 - EUROWEB1 - 2018-09-18 19:39:54 - 2018-09-18 19:39:54 - 1 - Website: OKAY