07 dec: Appetit på frugt og grønt får økologisk import til at vokse - NY
07 dec: Aktier/middag: Analyse trækker Vestas i energisk indekstop
07-12-2017 11:41:17

Saxo Bank spår fortsat himmelflugt for bitcoin i 2018

Relateret indhold
04 jul - 
Vestas-konkurrent indgår forlig i sag om industrispiona..
15 feb - 
Enormt Bitcoin-svindelnummer trækker tråde til Danmark
13 feb - 
Norges finanstilsyn advarer mod kryptovalutaer
Relateret debat
05 aug - 
Krypto valutaer har naturligvis en lysende fremtid. MEN..
05 aug - 
Fin refleksiv artikel af Krugman. Selv om han i overvej..
05 aug - 
“Don’t just try to shout down the skeptics with a mixtu..

Bitcoin fortsætter sin himmelflugt, aktiemarkedet bliver mere volatilt, og Sydafrika kan vokse mest blandt de afrikanske lande.

Sådan lyder nogle af forudsigelserne hos Saxo Bank for det næstkommende år. Det sker i en årlig analyse, som tager fat på ti forskellige emner, der ifølge Saxo Bank kan blive værd at holde øje med for investorerne.

- Dette års liste er nogle af de bedste, vi nogensinde har haft, da de opfordrer alle til at tænke ud af boksen. Det er vigtigt at understrege, at de vilde forudsigelser ikke bør opfattes som Saxo Banks officielle holdning, men snarere er begivenheder, der afviger fra konsensus og har potentiale til at skabe store markedsbevægelser, påpeger cheføkonom i banken Steen Jacobsen.

Selv om 2017 blev et relativt roligt og ikke volatilt år på finansmarkederne, så ventes pendulet i 2018 at svinge tilbage mod større volatilitet og risici ifølge bankens valutastrateg, John Hardy, der har været pennefører på forudsigelserne i år.

- Når selvtilfredsheden på markederne bliver for stor, undervurderer investorerne de lurende risici, siger han og pointerer, at Saxo Banks forudsigelser ikke alene omhandler bekymringer for faldende markeder.

- Måske rammer vi ikke rigtigt på nogen af vores forudsigelser, men det er ikke det væsentlige, konstaterer valutastrategen og understreger, at opgaven med forudsigelserne er "at stimulere en debat om de ekstreme konsekvenser, som begivenhederne kan tænkes at have i 2018".

Blandt nogle af forudsigelserne er, at bitcoin i 2018 vil toppe med en pris på over 60.000 dollar mod en pris i øjeblikket på lige under 15.000 dollar. Derefter forudses kryptovalutaen at falde til 1000 dollar året efter.

- Investorer og fonde bliver mere komfortable med at handle kryptovalutaen, da der lanceres future-kontrakter på bitcoin i december i år, og der er markedsværdien allerede over 1000 mia. dollar, skriver Saxo Bank.

Faldet fra den ventede top i 2018 forudser Saxo Bank vil have Rusland og Kina som igangsættere. De to lande forudses at rykke ud på sidelinjen og endda forbyde kryptovaluta indenlandsk.

- Efter sit spektakulære højdepunkt i 2018 ødelægges bitcoin i 2019 og falder tilbage til at være tæt på sin fundamentale "produktionsomkostning" på 1000 dollar, skriver Saxo Bank.

FLASH CRASH OG STIGENDE VOLATILITET PÅ AKTIEMARKEDET

Saxo Bank ser tegn, der peger mod et sammenbrud på de globale markeder, og den meget lave volatilitet i 2017 er et af dem.

- De historiske lave niveauer i volatilitetsindeksene VIX og MOVE (Merrill Lynch Option Volatility Estimate) matches af rekorder på aktiemarkedet og ejendomsmarkedet. Resultatet bliver en krudttønde, der ventes at stige vildt, lige indtil S&P 500 pludseligt mister 25 pct. af værdien i et enkelt, hurtigt og spektakulært ryk, som vi så det i 1987, vurderer banken, der ser "en hærskare af short-handlere blive fuldstændig udraderede".

AFRIKANSK FORÅR

Desuden kan Sydafrika blive vækstvinder i det afrikanske forår.

Saxo Bank venter, at den tvungne tilbagetræden af Zimbabwes præsident, Robert Mugabe, i slutningen af 2017 udløser en bølge af politisk forandring i andre afrikanske lande, der vil gavne Sydafrika.

- Sydafrikas leder, Jacob Zuma, tvinges væk fra magten, og Congos Joseph Kabila står overfor hidtil usete demonstrationer, der presser ham til at flygte fra landet, gætter Saxo Bank, der ser Sydafrika som den største vinder, da den sydafrikanske valuta, rand, bliver Emerging Markets-darling og styrkes 30 pct. målt mod G3-valutaerne.

TABEL

Alle ti forudsigelser fra Saxo Bank for 2018:

1. USA’s centralbank mister selvstændighed som følge af, at det amerikanske finansministerium tager ansvar

2. Japans centralbank tvunget til at afgive styring af rentekurven

3. Kina virkeliggør Petro-Renminbi

4. Volatiliteten topper efter et “flash crash” på aktiemarkedet

5. Amerikanske vælgere stemmer rødt til 2018 valg

6. Østrigt-Ungarsk imperium truer EU

7. Bitcoin bliver kastet for ulvene

8. Afrikansk forår får Sydafrika til at blomstre

9. Tencent vælter Apple af tronen

10. Deres tid er kommet – kvinderne smadrer glasloftet

(Kilde: Saxo Bank)

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Fondsbørsmeddelelser

Maersk Drilling kan blive den nye olieaktie i C25-indekset

17-08-2018 11:00:05
Når Maersk Drilling næste år kommer på børsen i København, vil selskabet sandsynligvis få en markedsværdi, som giver plads i det toneangivende C25-indeks.A.P. Møller-Mærsk har fredag besluttet at udskille Maersk Drilling i en selvstændig børsnotering, da det ikke er lykkedes med at sælge selskabet til anden side.Maersk Drilling, der driver en større flåde af borerigge og boreskibe, er bogført til ..

Novo Nordisk køber Ziylo i handel til potentielt 800 mio. dollar

17-08-2018 08:39:12
Medicinalkoncernen Novo Nordisk har netop opkøbt det britiske selskab Ziylo.Novo opnår dermed de fulde rettigheder til Ziylo's glukosebindende molekyler i de tidlige stadier. Det er en overtagelse, der skal foregå trinvis, og den har en potentiel handelsværdi på over 800 mio. dollar, oplyser Novo Nordisk i en pressemeddelelse.Ved købet har Novo overtaget hele den samlede aktiebeholdning og har der..

ISS leverer pæn organisk vækst - men nedskrivninger giver underskud

16-08-2018 08:28:56
En nedskrivning på 629 mio. kr. skæmmer ISS' resultater i andet kvartal, hvor den organiske vækst ellers overraskede positivt. Servicekoncernen kom ud af kvartalet med et underskud på 315 mio. kr. på bundlinjen, hvilket kom bag på analytikerne, der ifølge Ritzau Estimates havde ventet et overskud på 444 mio. kr. Nedskrivningen på 629 mio. kr. i kvartalet er på forretningsenheder, der er sat til sa..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Mærsk stjæler billedet med regnskab og Drilling-rygte
2
Novo Nordisk køber Ziylo i handel til potentielt 800 mio. dollar
3
Torsdagens aktier: Carlsberg berusede investorerne med opjustering
4
Aktier/tendens: Mærsk stjæler fokus med børsnotering af Drilling - NY
5
Mærsk Q2: Presset indtjening mens Drilling sendes ud på egne ben

Relaterede aktiekurser

Bitcoin 6.469,02 0,5% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. august 2018 13:20:39
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180816.1 - EUROWEB7 - 2018-08-17 13:20:39 - 2018-08-17 13:20:39 - 1 - Website: OKAY