16 jan: Parken siger farvel til topchef: Lalandia-direktør tager over
16 jan: Parken/fmd: Naturligt at direktør skiftes ud efter 15 år i selska..
Annoncørindhold

"Det giver et sus at være med helt fra start"...

Foto: Keystones

Mens aktiemarkedet fortsætter sin glohede optur, så begynder et stigende antal privatinvestorer at søge over i det unoterede marked med investeringer i helt unge teknologivirksomheder. Tendensen er tydelig i det populære nye investeringsnetværk, Keystones, hvor et stigende antal medlemmer gør kur til startups. 

"Selvom risikoen er høj, så søger investorerne det sus, det giver, at være med på rejsen helt fra starten og hvor deres tid og penge gør en meget tydelig forskel for virksomheden og dens omgivelser. Der bliver oprettet tusindvis af nye virksomheder hvert år. Sporten er at spotte og udvikle de mest lovende af dem”, siger Kenneth Larsen, stifter af Keystones.

I Keystones bygger 200 erfarne medlemmer startup-virksomheder i fritiden eller på fuld tid. Medlemmerne er investorer, erhvervsledere, ejerledere og serie-iværksættere, der igennem Keystones tester venture-investering af og samtidig udlever iværksætterdrømmen. 

 ”Vores mål er at gøre iværksætteri til en folkesport. Man behøver ikke selv stå med den gode idé eller være millionær for at komme i indgreb med spændende startups. Er man risikovillig med sin tid, eller kan man investere et mindre beløb på f.eks. 50-100.000 kr., kan man komme med på rejsen som medejer”, siger Kenneth Larsen.

Overvejer du selv at komme i gang, så kontakt Keystones her

"Derfor løber vi risikoen”

Ét af netværkets nyeste medlemmer, Lotte Fløe Marschall, udtaler: 

"Der er masser af risikovillig kapital til stede i Danmark i disse år, og flere og flere private får øjnene op for unoterede investeringer. Der er utroligt mange spændende startups - f.eks. inden for Fintech, hvor jeg arbejder med to startups, hhv. NORD.Investment og Swiipe Payments, samt inden for e-commerce, hvor jeg arbejder med en lovende startup Plytix.com, hvor vi lige har gennemført en kapitalrejsning. Jeg har selv været CEO for mindre vækstvirksomheder og nyder at bidrage til at udvikle startups gennem bestyrelsesarbejde og aktivt ejerskab”, siger Lotte Fløe Marschall, professionelt bestyrelsesmedlem i Plytix.com, ApS, Skandia Link m.fl.  

Ifølge Keystones er årsagerne til, at pri­vate inve­storer generelt plac­erer for­muer i danske startups: 

  • Fagligt og per­son­ligt afkast udover de økonomiske afkast­mu­ligheder
  • Tæt­tere kon­takt til eller kon­trol med den bagvedliggende værdisk­a­belse i virk­somhe­den i mod­sæt­ning til f.eks. noterede virk­somheder
  • Glæ­den ved at gøre en forskel — man bidrager til nye arbe­jd­spladser og skal gerne være med til at løse et prob­lem eller behov hos et sti­gende antal kun­der eller brugere lokalt såvel som inter­na­tionalt
  • Netværk til ligesind­ede, der bræn­der for at bygge nye virksomheder

"Jeg arbejder også med bestyrelsesarbejde i større virksomheder, og gennem min pensionsopsparing har jeg investeret i mange børsnoterede virksomheder både i Danmark og i udlandet. Men det er særligt startups, jeg brænder for. Her er der benhård afstraffelse, hvis hypoteser om markedet svigter eller en ukendt konkurrent pludselig tager scenen, og det tvinger startups til at arbejde med en agilitet, som man sjældent ser i større virksomheder. Det giver et sus, når det lykkes - selvom man er på sidelinjen”, siger Lotte Fløe Marschall.

Ugentlige træf mellem virksomheder og medlemmer 

Hos Keystones introduceres medlemmerne med ugentlige mellemrum for en ny lovende startup, der efterlyser investorer, bestyrelsesmedlemmer, CEO’s, salgsfolk, forretningsudviklere, økonomikompetencer, medstiftere m.m. 

"Gennem Keystones netværket bliver jeg præsenteret for mange startups, der f.eks. søger kapital og kompetencer, og her er der sat passende tid af til præsentation af virksomhederne, så man får et ordentligt indtryk af stiftere, team og koncept mm.”, siger Lotte Fløe Marschall.

Et uforløst potentiale i Danmark

Danmark har mange videnstunge virksomheder og en høj koncentration af dygtige mennesker og kapital. Men kun få er involveret i at bygge startups og tage del i risikoen og den upside, der er at høste såvel menneskeligt som økonomisk. I 2017 er medlemsantallet i Keystones dog mere end fordoblet og det er der en god grund til, mener initiativtagerne. 

Ved en live undersøgelse foretaget under det seneste medlemsmøde blev det fra medlemmernes side indikeret, at de 200 medlemmer i 2018 samlet set kan investere 90.000 timer og 80 mio. kr. i startups. Det er et stærkt signal fra medlemmerne og det kan blive til meget mere med den fortsatte vækst i netværket”, siger Kenneth Larsen.

Stærkt sekretariat bag netværket

Keystones har igennem 17 år specialiseret sig i at source, screene, kvalificere og præsentere lovende startup-virksomheder for business angels og fonde. Herudover har Keystones været sekretariat for fire af de danske business angel netværk og er desuden selv involveret i en række startups som både bestyrelsesmedlemmer, investorer og medejere.

Overvejer du selv at komme i gang, så kontakt Keystones her

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
09 aug
PNDORA
Pandora kom med ny guidance mandag og Q2-regnskab i dag torsdag.   Her den nye guidance fra i mandag..
57
09 aug
PNDORA
Du er meget dygtig Portensafe...tillykke med det. Du er sådan et typisk dobbeltalias, som pludselig ..
27
10 aug
PNDORA
Flere indlæg her på EI, viser i høj grad hvor forelskede, og desperate pandora investorene her på EI..
25
14 aug
VELO
Vi har diskuteret markedet for immunosuppressive medikamenter før, og jeg har i et tidligere indlæg ..
22
15 aug
VELO
Bare t.o. Jeg taler efter planen med Craig Collard i eftermiddag og sender en artikel ud i morgen.  ..
18
13 aug
VELO
Husk at markedet er gigantisk! Astellas' to produkter AstagrafXL og Prograf solgte for ca. 12 mia. k..
18
10 aug
 
Hej Ketty99,   Efter min mening, så 'Ja' vi er overdue, men et aktiemarked kan typisk løbe længere o..
17
10 aug
VWS
Jeg går ud fra den (måske fejlagtige) antagelse at hele 2018 produktionen allerede stod i ordrebogen..
17
09 aug
PNDORA
EI smid den tosse Portensafe udfra sitet. Manden er fuldstændig ligegyldig. Tjek om det er en der sk..
17
15 aug
 
Endnu et fantast firma på First North...og denne gang med det flatterende navn Hypefactor...   Når m..
16

ISS leverer pæn organisk vækst - men nedskrivninger giver underskud

16-08-2018 08:28:56
En nedskrivning på 629 mio. kr. skæmmer ISS' resultater i andet kvartal, hvor den organiske vækst ellers overraskede positivt. Servicekoncernen kom ud af kvartalet med et underskud på 315 mio. kr. på bundlinjen, hvilket kom bag på analytikerne, der ifølge Ritzau Estimates havde ventet et overskud på 444 mio. kr. Nedskrivningen på 629 mio. kr. i kvartalet er på forretningsenheder, der er sat til sa..

Tivoli nyder godt af god sommer: Forventninger opjusteres

15-08-2018 16:30:08
Tivoli opjusterer på baggrund af et markant forøget besøgstal forventningerne til hele året. For 2018 regner Carstensens gamle have nu at nå et resultat før skat på 110-120 mio. kr. mod tidligere 100-110 mio. kr. Det fremgår af Tivolis regnskab for første halvår. - Tivolis første halvår har været præget af øget aktivitet i Haven, hvilket i høj grad skyldes Tivolis nye sæson, Vinter i Tivoli, høj a..

Ring Landbo/CEO: Vi vil ikke længere være Danmarks mindste storbank

15-08-2018 11:42:14
Ringkjøbing Landbobank fik tilbage i starten af juni den sidste godkendelse fra Finanstilsynet, og banken kunne derfor fusionere med Nordjyske Bank som planlagt. Det første regnskab efter fusionen udkom onsdag og den administrerende direktør i Ringkjøbing Landbobank, John Fisker, peger på, at integrationen af de to banker er forløbet som ventet.- Det man er interesseret i, når man slår pjalterne s..

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
16. august 2018 10:13:42
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180815.6 - EUROWEB3 - 2018-08-16 10:13:42 - 2018-08-16 10:13:42 - 1 - Website: OKAY