09 feb: Ørsted får godkendelse til fire havmølleprojekter i Taiwan
09 feb: Aarsleff foretrukket til Kronløbsøprojektet i muligt milliardproj..
09-02-2018 13:02:52

USA/Sparinvest: 30 års tendens til rentefald er næsten brudt

Relateret indhold
04 jul - 
Vestas-konkurrent indgår forlig i sag om industrispiona..
22 feb - 
FLSmidth får kobberordre på over 100 mio. dollar i Kasa..
22 feb - 
North Media forbedrer driftsreusltatet men er stadig ik..

Den negative trendlinje, som siden 1987 har været på den tiårige amerikanske statsobligation, er nu brudt.

Sådan siger David Bakkegaard Karsbøl, der er chefstrateg i Sparinvest.

Nøgletallene fra det amerikanske arbejdsmarked, der kom tidlige i februar, så gode ud. Ifølge chefstrategen var det specielt et, der stak ud, nemlig den årlige vækst i den amerikanske timeløn, der blev offentliggjort i forbindelse med arbejdsmarkedsrapporten for januar.

Økonomerne forventede 2,6 pct., mens det faktiske tal var en årlig stigning på 2,9 pct.

- Man kan ikke længere påstå, at løninflationen er død, siger David Bakkegaard Karsbøl.

Netop dette nøgletal medvirkede ifølge chefstrategen til, at de tiårige amerikanske renter gik i udbrud.

- I løbet af et par dage steg renten med 0,1 pct.point, hvilket i det store hele ikke er usædvanligt. Det usædvanlige var bruddet på den nedadgående trendlinje siden 1987, som også aktiemarkedet havde nervøse øjne på, siger David Bakkegaard Karsbøl.

Han mener, at renteudbruddet var medvirkende til, at aktierne faldt tungt. Og da det på aktiemarkedet viste sig, at den lempelige pengepolitik, der var ført i årevis, nærmer sig en ende, tog faldene på markedet til.

Hans vurdering af markedets adfærd er, at markedet har reageret typisk på denne type konjunkturcyklus, og han venter, at der går noget tid, før pengepolitikken strammes nok til, at økonomien reagerer negativt.

- Der er endnu flere måneder eller kvartaler til, at man vil tale om, at den amerikanske centralbank har strammet pengepolitikken for meget, og dette kommer i eurozonen formentlig først til at ske om flere år, siger David Bakkegaard Karsbøl.

Han vurderer, at man i fremtiden må forvente stigende inflation, inflationsforventninger og renter. Den økonomiske vækst venter David Bakkegaard Karsbøl vil være aftagende, og derfor mener han, at renterne formentlig vil toppe i foråret for at blive afløst af en svagt faldende tendens.

- Vi er på vej mod normalisering af pengepolitikken, og derfor må vi forvente stigende renter, volatilitet og stigende usikkerhed over de kommende måneder, siger han.

Hans vurdering er, at den europæiske vækst ikke bliver ramt, da arbejdsmarkedet stadig kan strammes betydeligt, inden en nævneværdig løninflation indtræder. Amerikansk vækst kan dog være udfordret, når 2019 nærmer sig, fordi økonomien kører tæt på fuld tryk, vurderer han.

/ritzau/FINANS

Jacob Zacher Poulsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Fondsbørsmeddelelser

Mærsk/CEO: Ocean-forretningen vokser lidt mere end ventet

17-08-2018 12:31:33
Containerfragten til søs voksede lidt mere end markedet i andet kvartal i år for A.P. Møller-Mærsk, og det var bedre end ventet.Sådan lyder det fra Søren Skou, der er administrerende direktør hos Mærsk, på et pressemøde efter offentliggørelsen af regnskabet fredag morgen.- En vigtig pointe er, at vi vokser med markedet - faktisk en lille my mere end markedet. Vi havde forventet, at vores volumener..

Maersk Drilling kan blive den nye olieaktie i C25-indekset

17-08-2018 11:00:05
Når Maersk Drilling næste år kommer på børsen i København, vil selskabet sandsynligvis få en markedsværdi, som giver plads i det toneangivende C25-indeks.A.P. Møller-Mærsk har fredag besluttet at udskille Maersk Drilling i en selvstændig børsnotering, da det ikke er lykkedes med at sælge selskabet til anden side.Maersk Drilling, der driver en større flåde af borerigge og boreskibe, er bogført til ..

Novo Nordisk køber Ziylo i handel til potentielt 800 mio. dollar

17-08-2018 08:39:12
Medicinalkoncernen Novo Nordisk har netop opkøbt det britiske selskab Ziylo.Novo opnår dermed de fulde rettigheder til Ziylo's glukosebindende molekyler i de tidlige stadier. Det er en overtagelse, der skal foregå trinvis, og den har en potentiel handelsværdi på over 800 mio. dollar, oplyser Novo Nordisk i en pressemeddelelse.Ved købet har Novo overtaget hele den samlede aktiebeholdning og har der..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

NEM 0,1082 -0,9% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. august 2018 01:01:09
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180816.1 - EUROWEB3 - 2018-08-20 01:01:09 - 2018-08-20 01:01:09 - 1 - Website: OKAY