09 feb: Solar FY: Forventer vækst i omsætningen i 2018
09 feb: Solar/CEO: Industrisegmentet skal løfte indtjeningen i år
09-02-2018 10:34:16

Vestas/Sydbank: Fredagens kursudvikling er bemærkelsesværdig

Relateret indhold
04 jul - 
Vestas-konkurrent indgår forlig i sag om industrispiona..
22 feb - 
FLSmidth får kobberordre på over 100 mio. dollar i Kasa..
22 feb - 
North Media forbedrer driftsreusltatet men er stadig ik..

De danske eliteaktier dykker fredag formiddag efter storudsalg af aktierne i USA torsdag aften, men midt i det røde hav af faldende aktiekurser skiller Vestas sig ud med en stigning på 2,9 pct. til 424,10 kr.

Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, der følger blandt udviklingen i Vestas, har svært ved at pege på, hvad der får aktien til at bryde fredagens ellers negative tendenser.

- Det er helt klart bemærkelsesværdigt, for på en dag som i dag ville jeg forvente, at Vestas satte sig mindst lige så meget som et brede marked. Der er tilsyneladende nogle investorer, der positionerer sig lidt anderledes i aktien, siger han til Ritzau Finans.

Torsdag tog den danske vindmølleproducent hul på de såkaldte road shows, hvor selskabet blandt andet præsenterer det nyeste regnskab og planer for fremtiden. Torsdag var selskabet i København, og fredag er turen gået til London.

- Der kan være nogle investorer, der har hørt, hvad Vestas har sagt på deres road shows, og tænkt, at aktien har fået for meget i nedadgående retning, siger han.

- Jeg ved ikke, om der så småt er ved at sprede sig en fornemmelse blandt investorerne af, at det der vind, det er kommet for at blive, og det at sektoren når nogle meget billige prisniveauer på elektricitetsproduktion, faktisk gør, at vind bliver meget udbredt, når man kigger fremad. Det ligner mere en sektoreksponering end noget andet, siger Jacob Pedersen.

De seneste måneder har der været stort fokus på den hårde konkurrence og prispres inden for vindmøllesektoren. Presset kan også mærkes på marginerne, men ifølge Jacob Pedersen er det vigtigt ikke kun at fokusere på bagsiden af medaljen.

- Nu har vi snakket meget om prispres og lavere marginaler. Det vi har glemt at snakke om, er at det her marked for vindkraft faktisk kan gå hen og blive ekstremt stort og vokse voldsomt meget i fremtiden, fordi vind lige pludselig kommer til at stå blandt de absolut øverste, når det kommer til opførelse af ny elektricitet, siger han.

Analytikeren påpeger desuden, at det torsdag kom frem, at den nye koalition i Tyskland har planer om at øge vindkapaciteten yderligere i landet. Ifølge Wind Power Monthly planlægges det af udvide kapaciteten med 4 ekstra gigawatt.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Fondsbørsmeddelelser

Novo: Endnu et studie med oral Semaglutid lever op til målsætningen

20-08-2018 11:17:46
Novo Nordisks diabetespille, oral Semaglutid, har atter levet op til forventningerne og mødt målsætningen i et af de ti kliniske fase 3-studier, som selskabet gennemfører.I et studie med 324 type 2-diabetikere med moderat nedsat nyrefunktion gav oral Semaglutid større reduktioner i langtidsblodsukkeret og større vægttab sammenlignet med placebo, eller snydemedicin.Resultaterne blev opnået bedømt e..

Mærsk/Jefferies: Bedre markedsforhold tegner godt for fremtiden

20-08-2018 06:53:28
Der er lagt op til bedre resultater for Mærsk i anden halvdel af 2018 og 2019, hvor mindre intens konkurrence på markedet og fortsat god efterspørgsel vil løfte selskabets indtjening markant. Det vurderer investeringsbanken Jefferies, der på bagkant af fredagens regnskab fra Mærsk gentager sin købsanbefaling og hæver kursmålet til 12.000 kr. fra 11.500 kr. - Spotraterne på containerfragt er steget..

Mærsk/CEO: Ocean-forretningen vokser lidt mere end ventet

17-08-2018 12:31:33
Containerfragten til søs voksede lidt mere end markedet i andet kvartal i år for A.P. Møller-Mærsk, og det var bedre end ventet.Sådan lyder det fra Søren Skou, der er administrerende direktør hos Mærsk, på et pressemøde efter offentliggørelsen af regnskabet fredag morgen.- En vigtig pointe er, at vi vokser med markedet - faktisk en lille my mere end markedet. Vi havde forventet, at vores volumener..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Teslas topchef skaber børsuro med grådkvalt interview
2
Mærsk indleder samarbejde med olieleverandør
3
Alm. Brand/Danske: Sænker anbefalingen og kursmål
4
Mærsk/Jefferies: Bedre markedsforhold tegner godt for fremtiden
5
Pandora/Carnegie: Løfter til "hold"

Relaterede aktiekurser

NEM 0,1041 -0,5% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. august 2018 18:25:08
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180816.1 - EUROWEB7 - 2018-08-20 18:25:08 - 2018-08-20 18:25:08 - 1 - Website: OKAY