08 mar: ECB: Draghi nedtoner betydning af fjernet sætning
08 mar: Torsdagens aktier: Mærsk efterladt med fald i ellers positivt mar..
08-03-2018 16:08:38

Novo/CSO: Ser kæmpe potentiale for Semaglutid også uden for diabetes

Relateret indhold
18 sep - 
Tirsdagens aktier: Pandora mistede lidt af pusten i grø..
18 sep - 
Novo/CSO: R&D skal gennemgå digital transformation
18 sep - 
Aktier/middag: Pandora banket op af italienske rygter
Relateret debat
06:31 - 
Fedme, blindhed og Parkinsons: Novo Nordisk jagter nye ..
18 sep - 
Kristoffers hjemmeside: ... https://kristofferkallesen...
18 sep - 
En lille film, hvad man selv kan forbedre ved sygdommen..

Novo Nordisk har netop sendt sin ugentlige GLP-1-analog, Semaglutid, på markedet som behandling mod type 2-diabetes, men midlet viser potentiale inden for andre sygdomsområder, og derfor står forsknings- og udviklingsprogrammerne i kø.

Længst fremme er to store programmer, hvor Semaglutid skal undersøges i hjerte-kar-studier, dels som diabetesbehandling, dels som behandling af fedme.

Semaglutid menes desuden at have potentiale i behandling af ikke-alkoholisk fedtlever, NASH, samt muligvis som behandling af sygdomme i centralnervesystemet, som Alzheimers sygdom og Parkinsons sygdom. Desuden har et studie signaleret, at Semaglutid beskytter mod diabetisk nyresygdom.

- Fremtiden for Semaglutid, som jeg personligt tror kan blive en af de bedst-sælgende stoffer i industrien nogensinde, tager selvfølgelig sit udspring inden for type 2-diabetes både som injektion og tablet, men rækker også ind i fedme, og til hjerte-kar-sygdom og til fedtlever, siger koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen torsdag under et presseseminar.

Ikke alle studierne har dog samme prioritet. Hjerte-kar-studierne i type 2-diabetikere og overvægtige ved navn Soul og Select er besluttet. Det samme er Step-programmet, hvor Semaglutid skal udvikles som fedmebehandling.

FEDME PRIORITERES

- Fedme er en prioritet, så vi starter det store Step-program og det endnu større Select-studie i samlet over 20.000 patienter inden sommerferien.

- Derved vil vi forhåbentlig blive i stand til at lancere det mindst et par år inden Saxendas patentudløb (2023, red.). Så det er godt for patienterne og også for aktionærerne, da vi får et endnu bedre tilbud i en ugentlig version og med dobbelt så stort vægttab som Saxenda og en patentbeskyttelse helt frem til 2031, siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Også det store hjerte-kar-studie Soul i type 2-diabetikere ventes at blive indledt inden sommerferien. Når det kommer til NASH, er Novo lidt mere tilbageholdende og vil først gennemføre et fase 2-studie med Semaglutid, inden man eventuelt går i fase 3.

- Vi ér på vej til at opbygge en pipeline i NASH, men vi ønsker ikke at forcere det. En af årsagerne er, at NASH underdiagnosticeres. Så selv om jeg tror, at måske en fjerdedel af diabetikere og fedmepatienter har NASH, så bliver de ikke diagnosticeret, da det er en ret væmmelig procedure, hvor det er nødvendigt at tage en leverbiopsi, og en vævsprøve tages ud og undersøges, siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Novo ønsker derfor også at arbejde videre på - sammen med partnere - at finde løsninger til diagnosticering af NASH, uden at det er nødvendigt at tage en decideret leverbiopsi.

Når det kommer til mulighederne som beskyttelse af diabetisk nyresygdom er det et fase 3-studie, der endnu ikke har fået plads i det årlige forsknings- og udviklingsbudget.

- Jeg er chef for forskning- og udvikling, men jeg har kun 14-15 mia. kr. at gøre godt med, så vi har ikke startet et specifikt nyrestudie, men vi kigger på nyreparametre i hjerte-kar-studierne. Så nyrestudiet er blevet nedprioriteret lidt. Jeg tror personligt, at behovet er der, men folk siger til mig, herunder nogle af lægerne, at diabetikerne vil få Semaglutid alligevel.

Til slut undersøges Semaglutid til behandling af Alzheimers- og Parkinsons sygdom. Det sker dog ikke i Novo-regi, men ude af huset. Men falder et fase 2-studie godt ud, vil Novo ikke være bleg for at gå i fase 3 enten selv eller sammen med en partner, siger Mads Krogsgaard Thomsen. Data fra fase 2-studiet ventes omkring slutningen af 2019.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 sep
NOVO-B
En lille film, hvad man selv kan forbedre ved sygdommen. ... https://www.tv2nord.dk/tv2-nord-dokumen..
2
18 sep
NOVO-B
Det er en lidt speciel selskabssturktur fordi Beta Bionics er et Public Benefit Corporation. Det er ..
2
18 sep
NOVO-B
Novo Nordisk deltager i at rejse yderligere penge til selskabet Beta Bionics, som er igang med at ud..
2
17 sep
NOVO-B
Jeg venter gerne på noget gap-luk, synes der er for mange salgssignaler   https://invst.ly/8mwg5
2
18 sep
NOVO-B
Novo falder på en dag hvor de lige har fyret 400 medarbejder. Fyringsrunder plejer normalt at give a..
1
18 sep
NOVO-B
Nej det er en kanonnyhed, nemlig en bekræftelse på, at Novo og FDA har lavet aftale om forskningsmet..
1
18 sep
NOVO-B
Novo fyrer lidt og laver ny RD struktur   Novo Nordisk announces plans to transform its approach to ..
1
18 sep
NOVO-B
Her er en af årsagerne:   Sygekassen Cigna og Mellemmand Express Scripts får ja til fusion   https:/..
1
18 sep
NOVO-B
Mellemmænd skærer milliarder fra Novo i USA https://medwatch.dk/Medicinal___Biotek/article10875864.e..
1
18 sep
NOVO-B
ja, siden 1992...
1

Coloplast/dir: Skift i ambitionsniveauet er afgørende for væksten

18-09-2018 15:10:18
Den danske medicokoncern Coloplast har taget de første skridt i strategien om at få højere priser for klinisk dokumenterede produkter, og det kommer til at spille en afgørende rolle for selskabets vækst i fremtiden.- Det er ekstremt vigtigt. Vi opfatter det her skifte i ambitionsniveauet som afgørende for, at vi kan forøge vækstmomentum, siger Kristian Villumsen, der er direktør for den kroniske f..

Mærsk/analytikere: Frasalg trak lidt ud men er nu så godt som i mål

18-09-2018 13:45:01
Når A.P. Møller-Mærsk næste år er klar til at sende Maersk Drilling, som ejer rigge og skibe, der borer efter olie og gas til havs på vegne af olieselskaberne, på børsen som et selvstændigt selskab, er koncernen også så godt som i mål med den ene del af strategien, som blev lanceret i 2016.På lørdag er det præcis to år siden, at Mærsk løftede sløret for en ny strategi, der skulle være med til at t..

Mærsk/analytikere: Strategiske ændringer skal samle selskabet i ét

18-09-2018 11:15:00
Mærsk-koncernen rammer i denne uge toårsdagen for lanceringen af den nye strategi, hvor selskabet blev samlet i to enheder - en for transport- og logistikaktiviteter og en for energiaktiviteter.Og mens planerne for energiaktiviteterne, der efter planen skal udskilles helt, er ved at være fuldbragte, resterer der fortsat en del arbejde med transport- og logistikforretningen, hvor flagskibet stadig ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Spændingen stiger omkring Danske Bank
2
Pandora: Stiger på rygter i markedet om muligt bud - NY
3
Aktier/middag: Pandora banket op af italienske rygter
4
Novo Nordisk reorganiserer R&D - 400 medarbejdere afskediges - NY
5
Pandora/Sydbank: Lav værdisætning kan udnyttes af kapitalfonde

Relaterede aktiekurser

Novo Nordisk B A/S 301,00 -0,7% Fald i aktiekurs
Novo Nordisk 46,25 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. september 2018 07:19:51
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180917.3 - EUROWEB2 - 2018-09-19 07:19:51 - 2018-09-19 07:19:51 - 1 - Website: OKAY