13 mar: Monberg & Thorsen A/S, Insiders handler
13 mar: Endelige obligationsvilkår for SSB B apr 2021
13-03-2018 11:19:54

Fremsættelse af betinget frivilligt købstilbud

Relateret indhold
17 sep - 
Mandagens aktier: Bavarian og Lundbeck nederst i småsur..
17 sep - 
Aktier/middag: Defensive papirer tager bunden mens fler..
17 sep - 
Finanstilsynet: Banker har for stor appetit på andelslå..
Relateret debat
10:32 - 
Betaler du med Apple Pay torsdag den 20. september, får..
18 sep - 
@deroute Kan det taenkes, at det bare er de oevrige eur..
18 sep - 
@Stockrosen Tak for et godt/grundigt indlaeg. Det er sv..

 

Jyske Bank har i dag besluttet at fremsætte et frivilligt tilbud om køb af alle udestående aktier i Nordjyske Bank, CVR-nr. 30828712 (ISIN DK0060034353) med en kontant tilbudskurs på 170 kr. pr. aktie á 10 kr. (”Tilbuddet”), svarende til en præmie på ca. 43% sammenlignet med lukkekursen den 12. marts 2018. Tilbudskursen indebærer en samlet værdiansættelse af Nordjyske Bank på 3.122 mio. kr. Jyske Bank ejer i forvejen 38,47% af aktierne i Nordjyske Bank. 

Baggrund for Tilbuddet                                      

Nordjyske Bank henvendte sig i slutningen af 2014 til Jyske Bank med ønske om, at Jyske Bank skulle støtte op om Nordjyske Banks køb af Nørresundby Bank. Det valgte Jyske Bank at gøre ved efterfølgende at stille en tegningsgaranti på i alt 704 mio. kr. for den dertil nødvendige aktieemission, yde et ansvarligt lån på 275 mio. kr. samt yde en mellemfinansiering på op til 900 mio. kr.                                                                                                

Aktieemissionens tegningskurs blev fastsat til 115. Jyske Bank gjorde i den forbindelse Nordjyske Banks ledelse opmærksom på, at en så høj tegningskurs kunne medføre, at tegningsgarantien blev effektiv. Jyske Bank kunne derfor blive ny storaktionær i den fusionerede bank indenfor den aftalte ramme på op til 40% ejerskab. Endvidere blev det gjort klart for ledelsen af Nordjyske Bank, at Jyske Bank ikke havde intentioner om at blive en meget langsigtet storaktionær i Nordjyske Bank.  

Da markedskursen efter købstilbuddets fremsættelse og frem til aktieemissionen lagde sig omkring 110, blev garantien næsten 100% effektiv, og Jyske Bank endte derved med at eje over 30% af aktierne i Nordjyske Bank. Markedets initiale tiltro til aktien begyndte at vige hen på efteråret 2015, og kursen på Nordjyske Bank faldt markant i månederne op til offentliggørelse af den fusionerede banks første årsregnskab og faldt yderligere efterfølgende. Dette fik Jyske Bank til at supplere sin aktiebeholdning indenfor den aftalte ramme. Jyske Bank har p.t. en ejerandel på 38,47% af aktiekapitalen. 

Da fusionssynergierne mellem Nordjyske Bank og Nørresundby Bank var opnået i foråret 2017, meddelte Jyske Bank i sin regnskabsmeddelelse af 2. maj 2017 og i forståelse med Nordjyske Banks ledelse, at Jyske Banks aktiebeholdning i løbet af 2017 skulle forsøges afhændet til en for Jyske Bank acceptabel pris, der afspejlede værdierne i Nordjyske Bank. 

Ingen af forsøgene på at afhænde aktierne har imidlertid kunnet gennemføres. Hertil kommer, at Standard & Poor’s, som fastsætter Jyske Banks rating, i løbet af 2017 har øget kapitalfradragene for ejerskab i andre finansielle virksomheder, hvilket gør det mindre interessant for Jyske Bank fortsat passivt at stille kapital til rådighed for Nordjyske Bank. 

Derfor vurderer Jyske Bank nu, at en sammenlægning af Jyske Bank og Nordjyske Bank vil være den bedste løsning for aktionærerne i begge banker. 

Jyske Bank anser Nordjyske Bank for en veldrevet bank med dygtige medarbejdere og med en stærk og attraktiv position i Nordjylland. En sammenlægning med Jyske Bank vil styrke denne position yderligere og f.eks. gøre det muligt at løfte langt større engagementer til gavn for erhvervsudviklingen i Nordjylland. Samtidigt vil det give Nordjyske Banks privat- og erhvervskunder direkte adgang til alle Jyske Banks konkurrencedygtige produkter og services. 

På den baggrund har Jyske Bank dags dato inviteret ledelsen i Nordjyske Bank til en dialog om sammenlægning.  

 

Hovedelementer i Tilbuddet

Aktionærerne i Nordjyske Bank vil blive tilbudt en kontant betaling på 170 kr. pr. aktie á 10 kr. Tilbuddet repræsenterer en præmie for aktionærerne i Nordjyske Bank på ca. 43% sammenlignet med lukkekursen den 12. marts 2018. 

Tilbuddet, der vil blive offentliggjort i et tilbudsdokument senest om 4 uger, forventes at blive betinget af bl.a. (i) ophævelse af ejer- og stemmeloft i Nordjyske Banks vedtægter, (ii) Jyske Banks ejerskab af minimum 2/3 af Nordjyske Banks aktiekapital og stemmer efter tilbuddets gennemførelse (inklusiv Jyske Banks nuværende aktiebesiddelse) og (iii) relevante myndighedstilladelser. Tilbuddet vil ikke blive betinget af due diligence eller finansiering.

 

Finansiering

Jyske Bank har adgang til den til købet nødvendige kapital og likviditet.

 

 

Rådgivere

Jyske Bank har engageret Carnegie Investment Bank som finansiel rådgiver og Horten Advokatpartnerselskab som juridisk rådgiver.

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
15 sep
JYSK
Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE ..
11
18 sep
JYSK
Jeg kigger fortsat ind i Jyske Bank med interesse, og stadig på bl.a. Jyske Realkredit (BRF Kredit)...
8
16 sep
JYSK
Jeg har tabt mange penge i bankaktier i 2018. Det har både været i banker, hvor jeg synes, at den ne..
4
18 sep
JYSK
@Stockrosen Tak for et godt/grundigt indlaeg. Det er svaert at vaelge mellem de danske banker lige f..
2
18 sep
JYSK
Teknisk er JYSK drevet godt og grundigt i bund - oversolgt osv ...   https://ibb.co/f4WFZz   Noget p..
2
18 sep
JYSK
Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE ..
2
16 sep
JYSK
Godartikel af Agrucura = skribenten Rødekro, der har godt fat på landbrugets situation og de store l..
2
16 sep
JYSK
Der har været mange artikler om tiåret for udbrud af finanskrisen, og opmærksomheden er henledt på, ..
2
18 sep
JYSK
@deroute Kan det taenkes, at det bare er de oevrige europaeiske banker samt Danske Bank, der har tru..
1
16 sep
JYSK
Jeg har fundet artiklen   https://landbrugsavisen.dk/fem-stjerner-til-jyske-erhvervsl%C3%A5n   Det e..
1

Fondsbørsmeddelelser

Aktier/tendens: Danske Bank og Mærsk stjæler billedet

19-09-2018 08:24:00
Danske Bank og A.P. Møller-Mærsk vil på hver sin baggrund tage en stor del af opmærksomheden på det danske aktiemarked onsdag. Men også Ørsted vil blande sig i løjerne.Danske Bank-ledelsen fremlægger konklusionerne af en intern undersøgelse af den omfattende hvidvask af penge, der er foregået i Danske Banks estiske filial. Samtidig offentliggør A.P. Møller-Mærsk en længe ventet større organisation..

Coloplast/dir: Skift i ambitionsniveauet er afgørende for væksten

18-09-2018 15:10:18
Den danske medicokoncern Coloplast har taget de første skridt i strategien om at få højere priser for klinisk dokumenterede produkter, og det kommer til at spille en afgørende rolle for selskabets vækst i fremtiden.- Det er ekstremt vigtigt. Vi opfatter det her skifte i ambitionsniveauet som afgørende for, at vi kan forøge vækstmomentum, siger Kristian Villumsen, der er direktør for den kroniske f..

Mærsk/analytikere: Frasalg trak lidt ud men er nu så godt som i mål

18-09-2018 13:45:01
Når A.P. Møller-Mærsk næste år er klar til at sende Maersk Drilling, som ejer rigge og skibe, der borer efter olie og gas til havs på vegne af olieselskaberne, på børsen som et selvstændigt selskab, er koncernen også så godt som i mål med den ene del af strategien, som blev lanceret i 2016.På lørdag er det præcis to år siden, at Mærsk løftede sløret for en ny strategi, der skulle være med til at t..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Danske Bank og Mærsk stjæler billedet
2
Pandora/Sydbank: Lav værdisætning kan udnyttes af kapitalfonde
3
Danske Bank: Tusindvis kunder er indberettet til myndighederne - NY2
4
Danske Bank donerer 1,5 mia. fra hvidvaskportefølje og nedjusterer-NY2
5
Tirsdagens aktier: Pandora mistede lidt af pusten i grønt C25

Relaterede aktiekurser

Jyske Bank A/S 314,30 -0,1% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. september 2018 13:04:00
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB2 - 2018-09-19 13:04:00 - 2018-09-19 13:04:00 - 1 - Website: OKAY