16 mar: Lundbeck/CEO: Nytilkøbt lægemiddelkandidat har milliardpotentiale
16 mar: Bavarian får kontrakt hos USA's forsvar - værdi kan runde 200 mio..
16-03-2018 13:54:14

Bavarian Nordic indgår kontrakt med det amerikanske forsvar om udvikling af vaccine mod alphavirus

Relateret indhold
17:04 - 
Mandagens aktier: Ambu og Danske faldt i nervøst og afv..
11:43 - 
Aktier/middag: Ambu og Danske ryger til bunds i nervøst..
21 sep - 
Aktier/åbning: Danske Bank skraber bunden i positivt el..
Relateret debat
18:33 - 
tak
17:36 - 
https://www.helsingordagblad.dk/2018/03/24/ny-fabrik-go..
17:33 - 
De har sagt det mange gange - senest under præsentation..

  • Aftalen har en værdi af op til USD 36 mio.

  • Multivalent vaccine skal udvikles til at beskytte mod visse typer alphavirus (østlig, venezuelansk og vestlig hesteencephalit virus)

KØBENHAVN, Danmark, 16. marts 2018 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) offentliggjorde i dag et nyt samarbejde med det amerikanske forsvar, United States Department of Defense (DoD), om udvikling af en forebyggende vaccine mod hesteencephalit virus, en sjælden men potentiel dødelig, myggebåren virus. Baseret på selskabets MVA-BN® teknologiplatform vil Bavarian Nordic udvikle en vaccine mod flere undertyper af virusset, mod hvilke der ikke findes vacciner i dag.

En MVA-BN®-baseret vaccinekandidat, der er rettet mod tre forskellige undertyper af hesteencephalit virusset; østlig (EEE), venezuelansk (VEE) og vestlig (WEE), har allerede vist sig at beskytte mod alle tre vira i prækliniske modeller. Det flerårige samarbejde vil omfatte yderligere prækliniske forsøg, der skal understøtte den kliniske udvikling, GMP-produktion samt etablering af sikkerhed og immunogenicitet i mennesker. Kliniske proof-of-concept data kan muliggøre videre udvikling af den MVA-BN®-baserede vaccinekandidat samt mulighed for yderligere finansiering frem mod FDA godkendelse og produktion, således at vaccinen kan være til rådighed for DoD med henblik på anvendelse efter behov i områder, hvor risikoen for smitte er høj.

Den flerårige kontrakt rummer potentielle betalinger på i alt ca. USD 36 mio. og påvirker ikke selskabets udmeldte forventninger til det økonomiske resultat for 2018.

"Vi er stolte af denne aftale, der repræsenterer endnu et offentlig-privat samarbejde mellem Bavarian Nordic og den amerikanske regering. Vaccinen, som er målet for samarbejdet, vil kunne udgøre den første af sin slags, der kan indgå i et beredskab af sikre, klinisk validerede vacciner, der er klar til at blive anvendt af det amerikanske forsvar, i fald det måtte blive nødvendigt," udtaler Paul Chaplin administrerende direktør i Bavarian Nordic. "Denne type samarbejde styrker vores forretningsmodel for beredskabsvacciner yderligere, og vil være nyttig fremadrettet for såvel den pågældende, som andre typer af sjældne tropiske sygdomme."

Om alphavirus

Østlig, venezuelansk og vestlig hesteencephalit virus tilhører familien alphavirus, og kan overføres via myg og fugle samt enkelte pattedyr. Infektionsraterne og sygdommenes alvor varierer for de tre virusser, men fælles for dem alle er forekomst af influenza-agtige symptomer samt risiko for sygdomme i centralnervesystemet og død. Ale tre virusser betragtes desuden som potentielle biologiske trusler og har historisk været udforsket som mulige biologiske våben.

Anerkendelse af støtte (fra offentlige institutioner)

Dette projekt finansieres helt eller delvist af føderale midler i henhold til en Other Transaction Authority aftale med U.S. Army Contracting Command-New Jersey via the Medical CBRN Defense Consortium, kontraktnummer MCDC-17-04-001/2018-315.

Om Bavarian Nordic

Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling af innovative og sikre vacciner mod cancer og infektionssygdomme. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN®, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der sigter mod at forbedre sundheden og livskvaliteten for børn og voksne. Vi leverer den ikke-replikerende koppevaccine IMVAMUNE® til det amerikanske strategiske nationale beredskabslager samt til andre landes beredskaber. Vaccinen er godkendt i EU (under handelsnavnet IMVANEX®) samt i Canada. Ud over vores mangeårige samarbejde med den amerikanske regering om udvikling af IMVAMUNE® og andre medicinske foranstaltninger, har vi inden for infektionssygdomme et egenudviklet program for RS-virus samt vaccinekandidater mod Ebola, HPV, hiv og hepatitis B, der udvikles som led i et strategisk partnerskab med Janssen. Desuden har vi i samarbejde med National Cancer Institute udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, der er udformet til at ændre patienters sygdomsforløb ved at fremkalde et robust og bredt immunrespons mod kræft, og som har en favorabel bivirkningsprofil. I samarbejde med flere medicinalselskaber søger vi at udforske den potentielle synergieffekt ved at kombinere vores immunterapier med andre immunmodulerende lægemidler, som fx checkpoint-hæmmere.

For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic.

Udsagn om fremtiden

Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt

Rolf Sass Sørensen

Vice President Investor Relations

Tlf. +45 61 77 47 43

Selskabsmeddelelse nr. 09 / 2018

2018-09-da


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Bavarian Nordic A/S via Globenewswire

Vedhæftet fil: 2018-09-da.pdf

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
21 sep
BAVA
Det er ikke så svært at finde grunden. Rigtig ofte vinder hedgefondene på deres shorts. Nogle gange ..
9
19 sep
BAVA
Hej alle, Nu er videoen oppe fra Investordagen i går. Den kan ses her: https://getvisualtv.net..
9
18 sep
BAVA
Hvad med om moderator bare sletter hele tråden! Den er jo kun startet for at skabe splid!
6
21 sep
BAVA
Jeg havde en frygt for, at BAVA kunne møde modstand her ved 175, og det ser meget aktuelt ud. Ved si..
5
21 sep
BAVA
Du har da ret i, at når Wace fonden for nyligt har øget i Bavarian, er det ikke sket til 250. Men je..
4
13:25
BAVA
Hvis man tager CARs analyse fra i dag har de følgende sammensætning af pipelinens værdi:   SOTP of D..
3
13:01
BAVA
Bavarian - hvad er deres pipeline værd .... kort før Prostvac resultatet blev annonceret med resulta..
3
20 sep
BAVA
BAVARIAN NORDIC LEVERER KOPPEVACCINER TIL ENGLANDS BEREDSKAB I FORBINDELSE MED AKTUELLE TILFÆLDE AF ..
3
20 sep
BAVA
Det ser ud til den har nået bunden i denne omgang og kører modsat - gennemgangen på aktionærforening..
3
19 sep
BAVA
Bavarian Nordic leverer koppevacciner til Englands beredskab i forbindelse med aktuelle tilfælde af ..
3

Alm. Brand og Topdanmark hæves til "køb" af Danske Markets - NY

24-09-2018 10:03:34
Danske Markets hæver anbefalingen af aktierne i de to forsikringsselskaber Alm. Brand og Topdanmark.I begge tilfælde er anbefalingen hævet til "køb" fra tidligere "hold", fremgår det af Bloomberg News. Kursmålet for Topdanmark-aktien er justeret op til 320 kr. fra før 300 kr., mens 12-måneders kursmålet for Alm. Brands aktie er fastholdt på 64 kr. Danske Markets gentager i øvrigt en købsanbefaling..

Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt

24-09-2018 08:26:39
Coloplast og Mærsk kan komme i rampelyset mandag morgen, hvor de fortsatte handelsstridigheder mellem USA og Kina også vil være et af dagens store samtaleemner efter nye tariffer og en kinesisk afvisning af at deltage i nye handelsforhandlinger.Det tyder også på, at de danske eliteaktier skal en tur ned mandag morgen, hvor markedet igen er præget af den seneste udvikling i handelsstriden mellem US..

Danske: Moody's ser risiko for sænkning af kreditvurderingen - NY

21-09-2018 15:14:23
Moody's Investors Service er gået i gang med at kigge kreditvurderingen af Danske Bank efter i sømmene og forudser, at der er risiko for en nedjustering. Det oplyser ratinginstituttet fredag, hvor udsigten for Danske Banks kreditvurdering er sænket til "negativ" fra "stabil".Ændringen kommer, efter at banken har offentliggjort rapporten om hvidvask i sin estiske filial tidligere på ugen, skriver M..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank-investorer sætter aktien på vippen - citat
2
Danske Bank er millimeter fra at udpege ny topchef - citat
3
Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt
4
Aktier/middag: Ambu og Danske ryger til bunds i nervøst aktiemarked
5
ECB/Nordea: Markedet gearer op til et høgeagtigt skift

Relaterede aktiekurser

Bavarian Nordic A/S 176,15 1,4% Stigning i aktiekurs
Bavarian Nordic Ord Shs 176,15 1,4% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. september 2018 22:10:48
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB7 - 2018-09-24 22:10:48 - 2018-09-24 22:10:48 - 1 - Website: OKAY