13 apr: Well Fargo overrasker positivt med stigende indtjening
13 apr: USA/tendens: Udsigt til stigninger med finansaktier i fokus
Annoncørindhold

En levende investering med potentiale

Foto: Wine family

Investering skal ikke nødvendigvis være i virksomheder eller værdipapirer. Stigende priser har gjort vin til en attraktiv investering.

 

150 % over 5 år. Sådan performede de 10 bedste vine i en opgørelse fra LivEx, en Londonbaseret vininvesteringsplatform fra 2017, som tracker de 100 mest handlede vine. Den overordnede performance lå på 20 % stigning.  Der er altså tale om seriøse afkast til dem, der har haft indsigt og vilje til at lægge penge i vin. Men vin er også et produkt, som er levende, og som skal behandles med respekt, hvis afkastet skal sikres.

 

Områder, efterspørgsel og naturens luner

Der er mange faktorer, der spiller ind på priserne på vin, og på hvordan de udvikler sig. Fælles for de meste efterpsurgte vine er, at de kommer fra områder med relativ lille produktion og et kvalitetsniveau, hvor vinene historisk set har haft stort udviklingspotentiale, som gør vinene eftertragtede. Samtidig er efterspørgslen efter særligt europæisk vin i Asien stigende. Og ikke mindst er de enkelte årganges kvalitet og størrelse med til at påvirke priser, f. eks. var udbytterne over det meste af Europa efter høsten 2017 væsentlig under normalen, så den samlede mængde vin på markedet bliver mindre, hvilket klart kommer til at påvirke priserne.

 

Mange måder at handle på

Når man køber vin som investerings-objekt, er der flere måder at angribe det på. Meget vin, fra de klassiske vinområder i Frankrig, handles allerede, mens den ligger på fade, det såkaldte “en primeur”, hvor man køber den endnu ikke færdige vin til en bestemt pris; ikke ulig futures på de finansielle markeder. Her handler man som privat ofte gennem vinkøbmænd, som håndterer køb og forhandling med vinproducenterne. Flere vinhandlere tilbyder også forsalg af vinene, hvor man sikrer sig/køber flaskerne, inden de er frigivet. Det er også muligt at købe vinene i fri handel, men her vil priserne også være højere. En sidste mulighed er at investere gennem et firma, der investerer i vin, hvor firmaet håndterer alle aspekter og du, som investor, udelukkende leverer kapital.

 

Sørg for ordentlig opbevaring

Det er vigtigt, at vin der er købt som investering (og til at drikke for den sags skyld) er opbevaret ordentligt. Vinen skal ligge mørkt og ved en konstant kølig temperatur, optimalt set omkring 12 grader. Har du ikke selv mulighed for opbevaring, kan du med fordel købe opbevaring til dine vine et sted, som kan garantere gode forhold for vinene over længere tid. Som med alle andre investeringer, er det vigtigt at sætte sig ind i produktet, og du skal nøje overveje, hvilke vine du tror har potentialet som en investering.

 

Genvej til de dyre flasker

Som medlem hos Winefamly Vinklub får du en smutvej til at komme lidt tættere på vine, der kunne være investeringsobjekter. Fordi Winefamly, er en klub, der lever af medlemskaber, kan du her få adgang til vin udenom den avance, der normalt ligger hos en forhandler. Her er der altså mulighed for at få fingrene i vin i topklasse, hvor prisen gør det muligt, at der kan skabe et afkast senere. Hvis du altså kan lade flaskerne være.

 

Find spændende vine her!

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
19 sep
 
Jeg har været med som skribent her på EI siden 2012 og jeg har haft mange gode øjeblikke ved at være..
62
20 sep
VWS
Vestas aktien fylder en del i min portefølje, hvorfor jeg følger den tæt. Jeg var dog selv tidligere..
35
22 sep
DANSKE
Er det ikke tænkevækkende i disse dage at være vidne til vores politikere, der berettiget forarges o..
30
18 sep
BIOPOR
BioPorto - InvestorDagen 18.september 2018 Jeg deltog til præsentationen af BioPorto ved CFO Ole ..
24
20 sep
 
Danmark forærer 12mia kr væk til svindlere - med hjælp fra et par fordrukne ansatte i skat. Så stort..
23
23 sep
DANSKE
Danske har intet lært. Ikke af finanskrisen, ikke af skattely sager, ikke af panama sager. De har ty..
22
18 sep
PNDORA
.....lyder ikke for klogt. Nu har vi været under pres fra shortere i lang tid i Pandora som fik bank..
20
01:11
TEVA
Dansk Aktionaerforening gjorde et lille scoop og fik Kaare Schultz til at deltage i InvestorDagen i ..
16
20 sep
DANSKE
Erhversministeren mener at hvidvaskskandalen er "en af de største skandaler i danmarkshistorien" og ..
16
21 sep
DANSKE
Desværre har pressen og visse politikere dømt i en sag for at mele deres kager.  Hvis man har fulgt ..
14

Alm. Brand og Topdanmark hæves til "køb" af Danske Markets - NY

24-09-2018 10:03:34
Danske Markets hæver anbefalingen af aktierne i de to forsikringsselskaber Alm. Brand og Topdanmark.I begge tilfælde er anbefalingen hævet til "køb" fra tidligere "hold", fremgår det af Bloomberg News. Kursmålet for Topdanmark-aktien er justeret op til 320 kr. fra før 300 kr., mens 12-måneders kursmålet for Alm. Brands aktie er fastholdt på 64 kr. Danske Markets gentager i øvrigt en købsanbefaling..

Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt

24-09-2018 08:26:39
Coloplast og Mærsk kan komme i rampelyset mandag morgen, hvor de fortsatte handelsstridigheder mellem USA og Kina også vil være et af dagens store samtaleemner efter nye tariffer og en kinesisk afvisning af at deltage i nye handelsforhandlinger.Det tyder også på, at de danske eliteaktier skal en tur ned mandag morgen, hvor markedet igen er præget af den seneste udvikling i handelsstriden mellem US..

Danske: Moody's ser risiko for sænkning af kreditvurderingen - NY

21-09-2018 15:14:23
Moody's Investors Service er gået i gang med at kigge kreditvurderingen af Danske Bank efter i sømmene og forudser, at der er risiko for en nedjustering. Det oplyser ratinginstituttet fredag, hvor udsigten for Danske Banks kreditvurdering er sænket til "negativ" fra "stabil".Ændringen kommer, efter at banken har offentliggjort rapporten om hvidvask i sin estiske filial tidligere på ugen, skriver M..

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. september 2018 15:31:40
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB7 - 2018-09-24 15:31:40 - 2018-09-24 15:31:40 - 1 - Website: OKAY