16 apr: USA: Trump anklager Rusland og Kina for valutadevaluering - NY2
16 apr: Mandagens aktier: Bavarian og NKT trak de korteste strå i C25
16-04-2018 16:45:01

Der blev skabt mest ny værdi på den tyske børs i første kvartal

Relateret indhold
16 jul - 
NPinvestor styrtdykkede efter tredobbelt nedjustering -..
16 jul - 
Mandagens aktier: Mærsk igen sendt til bunds på en elle..
16 jul - 
NPinvestor styrtdykker efter tredobbelt nedjustering

I første kvartal af 2018 blev der på Deutsche Börse i Tyskland skabt størst værdi ved børsnoteringer i Europa.

Her rejste man 5,8 mia. euro i frisk kapital i forbindelse med seks børsnoteringer, viser en ny analyse fra revisionsvirksomheden PWC.

Det er blandet noteringerne af Siemens Healthineers og Deutsche Banks DWS Group, der var med til at generere den store gevinst.

- De to store noteringer på den tyske børs var med til at give det europæiske marked for børsnoteringer et løft i slutningen af første kvartal 2018, hvor udbyttet fra det samlede antal af børsnoteringer endte med at blive fordoblet. Det skal samtidig ses i lyset af, at første kvartal ofte er et roligt kvartal, når det gælder børsnoteringer, fortæller Jens Otto Damgaard, der er partner i PWC og ekspert i børsnoteringer, i en analyse.

I Europa blev der i alt rejst 12,5 mia. euro i årets første kvartal, hvilket er en stigning på 172 pct. i forhold til samme kvartal sidste år, hvor der blev rejst i alt 4,6 mia. euro, skriver PWC i analysen.

- I første kvartal var der en øget volatilitet, hvilket vil sige store udsving, og væsentlige korrektioner til det globale indeks. Det europæiske børsmarked har imidlertid vist sig at være robust – på trods af usikkerhed om forhandlingerne i forbindelse med brexit og den potentielle handelskrig mellem USA og Kina samt rygter om rentestigninger, siger Jens Otto Damgaard.

På Nasdaq Nordic var udviklingen også positiv, hvor der blev rejst 703 mio. euro i kvartalet mod 406 mio. euro i samme kvartal året før.

Herhjemme er Agillic, HRC World og NP Investor gået på børsen, og tilsammen har de ifølge PWC rejst 9 mio. euro. Det blegner en smule i forhold til Oslo Børs i Norge, hvor der blev rejst 856 mio. euro og dermed er det sted, hvor der rejst tredjeflest penge i Europa.

Det skyldes især en stor notering af Elkem, der rejste 777 mio. euro, påpeger Jens Otto Damgaard.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Alm. Brand og Topdanmark hæves til "køb" af Danske Markets - NY

24-09-2018 10:03:34
Danske Markets hæver anbefalingen af aktierne i de to forsikringsselskaber Alm. Brand og Topdanmark.I begge tilfælde er anbefalingen hævet til "køb" fra tidligere "hold", fremgår det af Bloomberg News. Kursmålet for Topdanmark-aktien er justeret op til 320 kr. fra før 300 kr., mens 12-måneders kursmålet for Alm. Brands aktie er fastholdt på 64 kr. Danske Markets gentager i øvrigt en købsanbefaling..

Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt

24-09-2018 08:26:39
Coloplast og Mærsk kan komme i rampelyset mandag morgen, hvor de fortsatte handelsstridigheder mellem USA og Kina også vil være et af dagens store samtaleemner efter nye tariffer og en kinesisk afvisning af at deltage i nye handelsforhandlinger.Det tyder også på, at de danske eliteaktier skal en tur ned mandag morgen, hvor markedet igen er præget af den seneste udvikling i handelsstriden mellem US..

Danske: Moody's ser risiko for sænkning af kreditvurderingen - NY

21-09-2018 15:14:23
Moody's Investors Service er gået i gang med at kigge kreditvurderingen af Danske Bank efter i sømmene og forudser, at der er risiko for en nedjustering. Det oplyser ratinginstituttet fredag, hvor udsigten for Danske Banks kreditvurdering er sænket til "negativ" fra "stabil".Ændringen kommer, efter at banken har offentliggjort rapporten om hvidvask i sin estiske filial tidligere på ugen, skriver M..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank-investorer sætter aktien på vippen - citat
2
Danske Bank er millimeter fra at udpege ny topchef - citat
3
Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt
4
Aktier/middag: Ambu og Danske ryger til bunds i nervøst aktiemarked
5
Rejseselskab nedjusterer og ansætter tidligere Pandora- og Lego-chef

Relaterede aktiekurser

NPinvestor.com 4,970 0,1% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. september 2018 16:15:50
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB7 - 2018-09-24 16:15:50 - 2018-09-24 16:15:50 - 1 - Website: OKAY