16 apr: Schouw/Nykredit: Løfter anbefaling til køb fra hold
16 apr: Der blev skabt mest ny værdi på den tyske børs i første kvartal
16-04-2018 16:22:55

USA: Trump anklager Rusland og Kina for valutadevaluering - NY2

Den amerikanske præsident, Donald Trump, langer ud efter både Rusland og Kina på det sociale medie Twitter, hvor han i et tweet anklager de to lande for at devaluere deres valuta.

- Rusland og Kina spiller valutadevaluerings-spillet, mens USA fortsat hæver renterne. Ikke acceptabelt, skriver præsidenten mandag eftermiddag dansk tid.

Hvis et land devaluerer, holder det sin valuta kunstigt lav. Det betyder samtidig, at eksporten bliver mere konkurrencedygtig. Den modsatte virkning har de amerikanske renteforhøjelser, der generelt set vil kunne styrken dollar, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker hos Danske Bank, er det underforstået i præsidentens tweets, at han mener, at Kina og Rusland snyder på vægtskålen i handelspolitikken, og at det skader de amerikanske virksomheder.

Danske Banks analytiker vurderer ikke, at Kina holder valutaen kunstigt svag for at opnå en konkurrencefordel.

- Samme konklusion kom det amerikanske finansministerium frem til i deres seneste valutarapport, hvor ingen af USA’s primære handelspartnere blev erklæret for valutamanipulatorer.

- Det er derfor lidt et pudsigt tweet fra Trump, men skal nok ses i lyset af Trumps generelle pres på Kina i forhold til at åbne deres økonomi. Vi tror nu heller ikke, at Kina har tænkt sig at benytte af valutavåbnet i en eventuel optrapning af konflikten, vurderer Mikal Olai Milhøj i en kommentar.

FRYGT FOR HANDELSKONFLIKT

Meldingen fra Donald Trump kommer, efter at der i løbet af de seneste uger har været en frygt for, at uoverensstemmelser mellem Kina og USA ville udvikle sig til en handelskrig.

Konflikten startede, da den amerikanske præsident i marts meddelte, at han ville indføre toldsatser på stål og aluminium fra Kina og en række andre lande. Kina svarede igen med at varsle, at landet ville indføre told på over 120 amerikanske produkter.

Det fik siden Trump til at præsentere en liste over 1300 produkter fra Kina, der vil blive pålagt en straftold på 25 procent svarende til cirka 50 milliarder dollar. Efterfølgende skød Kina tilbage ved at varsle told på over 100 produkter fra USA for et tilsvarende beløb.

Donald Trump har gentagne gange kritiseret ubalancen i samhandlen med Kina og den kinesiske regering for ikke at være god nok til at reducere handelsoverskuddet over for USA, skriver Bloomberg News.

Hos Danske Bank vurderer Mikal Olai Milhøj, at hovedscenariet fortsat er, at Kina og USA vil finde en løsning på handelskonflikten, da en reel handelskrig vil skade begge landes økonomi. En løsning kan dog være et stykke ude i fremtiden.

- Under alle omstændigheder kommer usikkerheden til at vare et godt stykke tid endnu, da handelskrigen er langsomt udkæmpet.

- Amerikanske virksomheder har blandt andet mulighed for at indgive høringssvar på de allerede annoncerede varegrupper, som bliver ramt af Trumps told, ligesom vi stadig venter på, hvordan finansminister Mnuchin har tænkt sig at begrænse Kinas tyveri af amerikanske immaterielle rettigheder, skriver han i analysen.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
19 sep
 
Jeg har været med som skribent her på EI siden 2012 og jeg har haft mange gode øjeblikke ved at være..
62
20 sep
VWS
Vestas aktien fylder en del i min portefølje, hvorfor jeg følger den tæt. Jeg var dog selv tidligere..
35
22 sep
DANSKE
Er det ikke tænkevækkende i disse dage at være vidne til vores politikere, der berettiget forarges o..
30
18 sep
BIOPOR
BioPorto - InvestorDagen 18.september 2018 Jeg deltog til præsentationen af BioPorto ved CFO Ole ..
24
20 sep
 
Danmark forærer 12mia kr væk til svindlere - med hjælp fra et par fordrukne ansatte i skat. Så stort..
23
23 sep
DANSKE
Danske har intet lært. Ikke af finanskrisen, ikke af skattely sager, ikke af panama sager. De har ty..
22
18 sep
PNDORA
.....lyder ikke for klogt. Nu har vi været under pres fra shortere i lang tid i Pandora som fik bank..
20
01:11
TEVA
Dansk Aktionaerforening gjorde et lille scoop og fik Kaare Schultz til at deltage i InvestorDagen i ..
16
20 sep
DANSKE
Erhversministeren mener at hvidvaskskandalen er "en af de største skandaler i danmarkshistorien" og ..
16
21 sep
DANSKE
Desværre har pressen og visse politikere dømt i en sag for at mele deres kager.  Hvis man har fulgt ..
14

Alm. Brand og Topdanmark hæves til "køb" af Danske Markets - NY

24-09-2018 10:03:34
Danske Markets hæver anbefalingen af aktierne i de to forsikringsselskaber Alm. Brand og Topdanmark.I begge tilfælde er anbefalingen hævet til "køb" fra tidligere "hold", fremgår det af Bloomberg News. Kursmålet for Topdanmark-aktien er justeret op til 320 kr. fra før 300 kr., mens 12-måneders kursmålet for Alm. Brands aktie er fastholdt på 64 kr. Danske Markets gentager i øvrigt en købsanbefaling..

Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt

24-09-2018 08:26:39
Coloplast og Mærsk kan komme i rampelyset mandag morgen, hvor de fortsatte handelsstridigheder mellem USA og Kina også vil være et af dagens store samtaleemner efter nye tariffer og en kinesisk afvisning af at deltage i nye handelsforhandlinger.Det tyder også på, at de danske eliteaktier skal en tur ned mandag morgen, hvor markedet igen er præget af den seneste udvikling i handelsstriden mellem US..

Danske: Moody's ser risiko for sænkning af kreditvurderingen - NY

21-09-2018 15:14:23
Moody's Investors Service er gået i gang med at kigge kreditvurderingen af Danske Bank efter i sømmene og forudser, at der er risiko for en nedjustering. Det oplyser ratinginstituttet fredag, hvor udsigten for Danske Banks kreditvurdering er sænket til "negativ" fra "stabil".Ændringen kommer, efter at banken har offentliggjort rapporten om hvidvask i sin estiske filial tidligere på ugen, skriver M..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank-investorer sætter aktien på vippen - citat
2
Danske Bank er millimeter fra at udpege ny topchef - citat
3
Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt
4
Aktier/middag: Ambu og Danske ryger til bunds i nervøst aktiemarked
5
Rejseselskab nedjusterer og ansætter tidligere Pandora- og Lego-chef

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. september 2018 15:19:05
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB5 - 2018-09-24 15:19:05 - 2018-09-24 15:19:05 - 1 - Website: OKAY