18 apr: Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank vil fusionere - NY2
18 apr: Jyske/Sydbank: Jysk bankfusion er en god løsning for aktionærerne..
18-04-2018 10:02:42

Nordjyske Bank/fmd: Fusion bedre alternativ end Jyske-overtagelse - NY

Muligheden for at forblive selvstændig var mere fristende end at blive overtaget af Jyske Bank, og derfor planlægger Nordjyske Bank nu et bankbryllup med Ringkjøbing Landbobank.

Sådan lyder forklaringen fra Mads Hvolby, der er bestyrelsesformand i Nordjyske Bank, efter at banken sammen med Ringkjøbing Landbobank onsdag morgen har offentliggjort planerne for en fremtidig fusion mellem de to jyske banker.

Det sker, efter at Jyske Bank for godt en måned siden tilbød at købe Nordjyske Bank.

- Det er et resultat af de undersøgelser, som vi har foretaget efter det uinviterede købstilbud fra Jyske Bank.

- Der har vi identificeret forskellige alternativer - herunder det eventuelle alternativ med Ringkjøbing. Det har vi så arbejdet en del med og synes faktisk, at det indebærer ganske mange fordele for de interesser, som vi skal varetage.

- Så det er baggrunden for det. Vi finder, at det er et godt strategisk match, for at vi kan skabe en endnu stærkere bank i Jylland og dermed til fordel for de interessentgrupper, vi har, fortæller Mads Hvolby.

Som svar på hvorfor Nordjyske Bank ser mere værdi i en fusion med Ringkjøbing Landbobank end en overtagelse af Jyske Bank, siger bestyrelsesformanden, at det har været bestyrelsens opgave at afsøge eventuelle alternative muligheder.

- Herunder i og for sig også muligheden for om vi kunne agere i forhold til vores oprindelige mandat om at være selvstændige. Så det er en samlet vurdering af, at det er et bedre alternativ i forhold til Jyske Banks tilbud, siger Mads Hvolby.

KRÆVER ACCEPT FRA JYSKE BANK

Bestyrelserne i både Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank anbefaler sine aktionærer at stemme for fusionen, som dog stadig er afhængig af en række forhold.

Eksempelvis sidder Jyske Bank på knap 40 pct. af aktierne i Nordjyske Bank, og derfor skal banken fra Silkeborg acceptere fusionen mellem de to mindre kolleger.

- Jyske Bank skal som storaktionær nikke godkendende til det her, og de vil i givet fald sidde som 10-11 pct. aktionær i den fusionerede bank.

- Men hvis man ikke ønsker det, så er der gjort forberedelser til, at et konsortium ledet af Nykredit kan købe aktierne fra Jyske Bank, hvis de ønsker kontanter og ikke ønsker at fortsætte som aktionær, siger Mads Hvolby.

Jyske Bank har foreløbig ikke haft nogen kommentar til fusionsplanerne.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
15 feb - 
Grønt C25 – Bankerne til tops – DSV op på Panalpina-nyt
12 feb - 
Markedsluk: GN, Ambu og Rockwool i fin form i C25
12 feb - 
DSV, Pandora og Vestas hiver markedet op
Relateret debat
13:09 - 
Jeg håber (formoder), der kommer / annonceres end..
12:48 - 
Så er det en fordel at tilbagekøbe aktier til den nuvær..
09:46 - 
Ja fantastisk den handles til nøgletal, der er l..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
13:09
JYSK
Jeg håber (formoder), der kommer / annonceres endnu et tilbagekøb af egne aktier i forbindelse med d..
1

Fondsbørsmeddelelser

Lars Christensens Verden - Episode 7: Teknisk analyse - kaffegrums eller videnskab?

15-02-2019 06:45:00
I ”Lars Christensens Verden” går økonom og chefredaktør for Euroinvestor Lars Christensen bag om markedet i samtaler med professionelle markedsaktører, kommentatorer og økonomiske og finansielle forskere. Det handler om, hvad det i virkeligheden er, der driver de finansielle markeder. Det er ikke investeringsråd, men mottoet er, at den, der ved mest, tjener mest. Det leveres alt sammen med humor o..

Wirecard stiger efter indgreb fra finanstilsyn

Relaterede nyheder
18-02-2019 12:51:38
Wirecard-aktien stiger mandag lidt efter middag 12 pct. til 112,00 euro, efter at det tyske finanstilsyn, Bafin, tidligere på dagen satte en stopper for shorting af aktierne i det tyske selskab, der gør sig inden for betalingsteknologi.Det skriver Bloomberg News.Bafin har udstedt et forbud mod at optage nye shortpositioner i aktien og øge allerede eksisterende shortpositioner. Forbuddet er gældend..

DSV og Ørsted vender hver sin vej på nyhedsfattig dag

18-02-2019 11:42:29
Energikoncernen Ørsted vil indtage Frankrig på havvindområdet via et projekt ved Dunkerque. Og transportkoncernen DSV er fortsat interesseret i at købe schweiziske Panalpina.Mens Ørsted trækker op, kører DSV ned, og samlet ligger det danske eliteindeks, C25, uændret mandag middag i 1089,6.- Der sker ikke de store ting i dag. Sidste uge var mange på vinterferie, og det amerikanske marked er lukket ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Norwegian styrtdykker fra morgenstunden
2
Aktier/tendens: Positivt handelsnyt løfter markeder
3
Ugens regnskaber og nøgletal – Tysk BNP, Genmab, Walmart, Mærsk, ECB
4
Danske Bank til tops i positivt marked
5
Brøndby IF dykker efter fyring af Zorniger

Relaterede aktiekurser

Jyske Bank A/S 260,70 0,3% Stigning i aktiekurs
Ringkjøbing Landbobank A.. 354,50 1,3% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. februar 2019 17:54:33
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20190215.1 - EUROWEB7 - 2019-02-18 17:54:33 - 2019-02-18 17:54:33 - 1 - Website: OKAY