25 apr: Offentliggørelse af prospekt og Central Investorinformation for I..
26 apr: Ændring i bestyrelsen i Realkredit Danmark A/S
26-04-2018 03:30:00

Tilfredsstillende start på året trods usikkerhed på de finansielle markeder - Resultat på 4,9 mia. kr. efter skat og egenkapitalforrentning på 12,6 pct.

Relateret indhold
16 okt - 
Tirsdagens aktier: C25 satte rekord trods Genmab-nedtur
16 okt - 
Aktier/middag: Genmab og Ambu topper et velkørende C25
16 okt - 
Aktier/åbning: Chr. Hansen starter i bunden i grønt mar..
Relateret debat
01:42 - 
sket er sket helt til bunds i sagen kommer man nok ikke..
00:38 - 
Det næste bliver vel at bankerne er skyld i sort arbejd..
00:32 - 
Hvor skriver jeg de er et offer? Men du nægter bare kor..

 

Pressemeddelelse

 

 

 

Koncernkommunikation

Holmens Kanal 2-12

1092 København K

Telefon 45 14 56 95

26. april 2018

Tilfredsstillende start på året trods usikkerhed på de finansielle markeder

Resultat på 4,9 mia. kr. efter skat og egenkapitalforrentning på 12,6 pct.

Danske Bank har offentliggjort delårsrapport for 1. kvartal 2018.

Administrerende direktør Thomas F. Borgen udtaler i forbindelse med regnskabet:

”Vi har fået en tilfredsstillende start på året på trods af udviklingen på de finansielle markeder, der medførte lavere aktivitet sammenlignet med samme periode sidste år. På tværs af vores forretning har vi set en god underliggende trend med fortsat positiv kreditefterspørgsel, ligesom vores partneraftaler i Norge, Sverige og Finland fortsætter med at tiltrække nye kunder og god aktivitet. Også i Danmark var aktiviteten god, delvist som følge af fortsat interesse for vores nye løsninger inden for boligfinansiering. Samtidig har vi på tværs af markeder fastholdt en solid kreditkvalitet. Vi fortsatte med at investere betydeligt i at lancere nye innovative løsninger, nogle sammen med eksterne partnere, hvilket er med til at levere forbedrede kundeoplevelser.”

Rapporten er tilgængelig på danskebank.com. Her følger udvalgte hovedpunkter:

1. kvartal 2018 mod 1. kvartal 2017

Danske Bank opnåede i 1. kvartal 2018 et resultat på 4,9 mia. kr. – et fald på 12 pct. i forhold til 1. kvartal 2017. Det er en tilfredsstillende start på året på trods af usikkerhed på de finansielle markeder, der medførte lavere aktivitet sammenlignet med samme periode sidste år, og det afspejler en god udvikling i de nordiske økonomier.

Egenkapitalforrentningen efter skat var 12,6 pct. mod 14,4 pct. i 1. kvartal 2017.

Indtægter i alt udgjorde 11,5 mia. kr. og faldt 9 pct. i forhold til 1. kvartal 2017. Fortsat vækst i nettorenteindtægterne blev mere end udlignet af et fald i nettogebyrindtægter og handelsindtægter.

 • Nettorenteindtægterne steg 1 pct. til 5,9 mia. kr. på grund af udlånsvækst. Det var især aktiviteterne i Sverige, der bidrog til udlånsvæksten.

   

 • Nettogebyrindtægterne udgjorde 3,8 mia. kr. og faldt 4 pct. på grund af lavere kundeaktivitet især i C&I og Wealth Management.

   

 • Handelsindtægterne udgjorde 1,4 mia. kr. og faldt 43 pct. i forhold til 1. kvartal 2017, hvor handelsaktiviteten var høj. Derudover var investeringsafkastet fra syge- og ulykkesforretningen lavere i 1. kvartal i år.

Driftsomkostningerne udgjorde 5,6 mia. kr. og faldt 2 pct. i forhold til 1. kvartal sidste år. Udviklingen var positivt påvirket af lavere aktivitet og løbende effektiviseringer og negativt påvirket af omkostninger relateret til compliance og fortsat digitalisering. Omkostningsprocenten steg til 49,0 pct. fra 45,3 pct. i 1. kvartal 2017.

                       

Kreditkvaliteten var solid. Nedskrivninger på udlån var fortsat lave med en nettotilbageførsel for 1. kvartal 2018 på 330 mio. kr.

Det samlede udlån steg 2 pct. pr. ultimo marts 2018 i forhold til ultimo marts 2017. Samtidig steg det samlede indlån 6 pct. Der var vækst i ind- og udlån på næsten alle markeder.

Udviklingen i forretningsenhederne

Personal Banking opnåede et resultat før skat på 1,5 mia. kr., hvilket var en stigning på 21 pct. i forhold til resultatet for 1. kvartal 2017. Resultatet var især drevet af fortsat stigende forretningsvolumen i Sverige og Norge, faldende driftsomkostninger og nettotilbageførsler af nedskrivninger.

Business Bankings resultat før skat udgjorde 2,2 mia. kr. og steg 5 pct. i forhold til samme periode sidste år. Der var fortsat god aktivitet og forretningsmomentum med stigende udlån på tværs af Norden.

Corporates & Institutions opnåede et resultat før skat på 1,4 mia. kr., der faldt 35 pct. i forhold til samme periode sidste år. Faldet skyldtes primært lavere handelsindtægter i FICC og Capital Markets sammenlignet med samme periode sidste år, hvor aktiviteten var høj. Omkostningerne faldt 3 pct. på grund af lavere aktivitet og løbende fokus på effektiviseringer.

Wealth Management opnåede et resultat før skat på 0,9 mia. kr., hvilket var et fald på 18 pct. i forhold til samme periode sidste år. Resultatet var påvirket af usikkerhed på de finansielle markeder, der førte til et lavere investeringsafkast fra syge- og ulykkesforretningen, samt et mindre fald i kapital under forvaltning. Danica Pension oplevede stærk præmievækst.

Trods makroøkonomisk usikkerhed var den underliggende forretning for Danske Bank i Nordirland tilfredsstillende med fortsat vækst i ind- og udlån. Dog faldt resultatet før skat 45 pct. (i lokal valuta) som følge af øgede nedskrivninger på udlån.

Solide kapital- og solvensprocenter

Danske Banks kapitalposition er fortsat solid med en solvensprocent på 21,4 og en egentlig kapitalprocent på 16,4. Både solvensprocent og egentlig kernekapitalprocent ligger over målsætningerne.

Forventninger fastholdes

Årets resultat for 2018 forventes at ligge på 18-20 mia. kr. Vi fastholder vores ambition om at ligge i top tre blandt vores nordiske peers målt på egenkapitalforrentning.

Andre tiltag

Ændring i den baltiske forretning

Som et led i vores strategi om at fokusere på de nordiske markeder vil vi i de baltiske lande fremover udelukkende betjene datterselskaber af vores nordiske kunder og globale selskaber med interesser i Norden. Alle øvrige bankaktiviteter vil blive overført til vores Non-core enhed.

Ændringer i den finansielle rapportering

Som beskrevet i selskabsmeddelelse nr. 23 af 6. april 2018 vil den finansielle rapportering blive tilpasset bankens nye organisationsstruktur, således at rapporten for 1. halvår 2018 viser proforma-tal, mens rapporten for 1.-3. kvartal 2018 afspejler den nye struktur.

Med venlig hilsen

Danske Bank

Kontaktperson: Pressechef Kenni Leth, telefon 45 14 14 00

For yderligere information om Danske Banks regnskab henvises til danskebank.com/regnskab.

 

Vedhæftede filer

Primary Logo

Opret kommentar

Relateret debat

 • 1 uge
 • 1 måned
 • 1 År
15 okt
DANSKE
Stop dog for helvede dine sindsyge indlæg. Det er brugere som dig der fuldkommen smadrer det her for..
30
12 okt
DANSKE
Ole Andersen havde ansat 5 kanibaler til at ryde op efter hvidvasskandalen. I har nu fast arbejde, t..
21
14 okt
DANSKE
En korruptionsbekæmper skudt i Moskva, er nu også blevet Danske Banks skyld, hvor ussel kan denne p..
18
10 okt
DANSKE
TYVERI FOR 100 MILLIONER - DANSKE BANKS ANSVAR?Igår kom en historie om en kvinde, der systematisk ig..
18
16 okt
DANSKE
Jeg tror aldrig jeg har oplevet en person, der var så bitter som du er. Du bruger en ufattelig masse..
15
12 okt
DANSKE
Der er noget ejendommeligt ved danmarkshistoriens formentlig største pengeinstitutskandale: Formentl..
15
12 okt
DANSKE
Du har  helt ret.  det er ikke foregået i Danmark  men  i 2002- 2015 i Estland men i DK  bliver  fol..
13
10 okt
DANSKE
Der er gået hjernevask hos politikerne i denne Estland-sag i en sådan grad, at man ikke vil accepter..
13
13 okt
DANSKE
6212 - nu tror jeg du har set dig blind på Danske Bank. Det er jo ikke noget som er foregået i dag, ..
12
10 okt
DANSKE
Det er mere eller mindre umuligt at stoppe kriminalitet. Også hvidvaskning.   Det banker, revisorer,..
12

Genmab-partners Darzalex-salg skuffer - aktien falder - NY

16-10-2018 13:18:29
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der er partner med danske Genmab, leverede i tredje kvartal en lidt bedre end ventet omsætning for hele forretningen, mens Darzalex-salget var skuffende. Samlet kom omsætningen ind på 20,35 mia. dollar mod analytikernes forventning på 20,05 mia. dollar ifølge Bloomberg News. Ud af det samlede salg stod Darzalex for 498 mio. dollar i kvartalet,..

DSV/HSBC: Ingen sikkerhed for nyt Ceva-bud lige her og nu

16-10-2018 11:42:02
Efter at DSV for nylig bekræftede at have fået afvist et overtagelsestilbud af schweiziske Ceva Logistics, er der ingen sikkerhed for, at den danske transport- og logistikvirksomhed vil komme med et nyt og forhøjet bud inden for den nærmeste fremtid. Det vurderer Edward Stanford, analytiker i den britiske storbank HSBC, i forlængelse af sidste uges historie om, at bestyrelsen i Ceva Logistics ikke..

Aktier/tendens: Chr. Hansen og kursmål i fokus i grønt marked

16-10-2018 08:24:54
Der er udsigt til et lysegrønt dansk aktiemarked tirsdag, hvis man spejder mod de amerikanske futures, som ligger i grønt med stigninger mellem 0,3 pct. og 0,5 pct. Det danske C25-indeks lukkede ellers surt mandag med et fald på 0,3 pct., og indekset fortsatte dermed sit negative spor, hvilket dog ser ud til at vende i dag.De asiatiske aktiemarkeder er i overvejende grønt undtagen i Kina, og den t..

Mest læste nyheder

 • 24 timer
 • 48 timer
 • 1 uge
1
Genmab-partners Darzalex-salg skuffer - aktien falder - NY
2
Aktier/middag: Genmab og Ambu topper et velkørende C25
3
Genmab/Sydbank: Skuffende Darzalex-salg - prisjustering trækker ned
4
Erhvervskvinde trækker sig fra DR-program efter kritik - NY
5
Dansk eliteindeks lukker med sin højeste endagsstigning - NY

Relaterede aktiekurser

Danske Bank A/S 141,50 1,4% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

 • Trend
 • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. oktober 2018 01:42:47
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20181005.3 - EUROWEB4 - 2018-10-17 01:42:47 - 2018-10-17 01:42:47 - 1 - Website: OKAY