16 maj: Salling Bank Q1: Lille resultatnedgang før skat
16 maj: Pandora/Deutsche: Sænker anbefaling grundet Kina og højere risiko
16-05-2018 10:09:19

Widex/fmd: Vil styrke væksten og udviklingskapaciteten i fusionen -NY2

Relateret indhold
21 sep - 
Fredagens aktier: Grønt firkløver trak C25 op trods fal..
21 sep - 
Ambu og GN løftes af europæiske indeksændringer
21 sep - 
WDH: Investeringsfond melder sig med shortposition
Relateret debat
16 aug - 
Rigtig mange selskaber er så vildt prissatte at d..
16 aug - 
overvejer kraftigt at sælge i åbningen og g..
16 aug - 
Jeg købte aktien i kurs 295 i sidste uge😳 købte så op ..

Hvis fusionen mellem det privatejede danske høreapparatselskab Widex og det kapitalfondsejede Sivantos går igennem, vil den samlede koncern have den største udviklingskapacitet i markedet overhovedet.

Sådan lyder det fra Jan Tøpholm, der er bestyrelsesformand for Widex, kort efter at aftalen om fusionen er blevet offentliggjort onsdag morgen.

- Vi har nogenlunde komplementære markeder, og det vil sige, at vi ikke har noget stort overlap mellem vores kundekredse. Det andet er, at kompleksiteten i høreapparater stiger eksponentielt. Det vil sige, at udviklingsomkostningerne er meget omfattende, og der er det klart, at jo større udviklingskapacitet, man har, des større konkurrenceevne har man også i markedet.

- Markedet er meget afhængigt af, at der kommer ny teknologi og nye produkter frem. Med den her fusion har vi muligheden for at få den største udviklingskapacitet i branchen overhovedet. Det kommer til at ske, hvis fusionen går igennem. Når man lægger væres nuværende udviklingsafdelinger sammen, så vil de allerede, som de er nu, være de største. Og vi har ingen intentioner om at indskrænke dem, siger han til Ritzau Finans.

PRODUKTUDVIKLING VIGTIGT I INDUSTRIEN

I en pressemeddelelse fremgår det, at de samlede forsknings- og udviklingsressourcer omfatter omkring 800 specialister i Singapore, Tyskland og Danmark, og at der sammenlagt er årlige omkostninger her på mere end 100 mio. euro.

- Det er en del af grundlaget for fusionen og aftalen mellem partnerne, at vi vil skabe en ledende udviklingsafdeling i industrien, og det kræver både ressourcer og videreudvikling af den struktur, vi allerede har. Uden produktudvikling kan man ikke blive en ledende spiller i industrien, siger Jørgen Jensen, der er administrerende direktør for Widex, til Ritzau Finans.

Fusionen mellem Widex og Sivantos - det tidligere Siemens Hearing - vil også skabe nogle synergier, men det danske selskabs bestyrelsesformand afviser at give konkrete tal på, hvor meget der kan spares efter en sammenlægning.

- Der er nogle betydelige synergier i form af udviklingssamarbejde, og at vi har komplementære markeder. Der er også synergier i, at vi får en større volumen, som vi kan benytte, når vi skal indkøbe de varer, der indgår i høreapparaterne, siger Jan Tøpholm, der fortæller, at det er for tidligt at sige mere om fusionens betydning for antallet af medarbejdere.

Både bestyrelsesformanden og den administrerende direktør i Widex understreger, at det er væksten, der vil være i fokus, og at den var vigtigere for beslutningen end besparelser og synergier.

TØPHOLM- OG WESTERMANN-FAMILIER ER STØRSTE AKTIONÆR

Den sammenlagte virksomhed vil blive ejet af EQT-fonde og af de danske Tøpholm- og Westermann-familier. Tøpholm- og Westermann-familierne, som er stiftere og ejere af Widex, vil blive den største individuelle aktionærer i den sammenlagte virksomhed. Det afspejler familiernes langsigtede engagement i virksomheden, mens kapitalfondene har en profil med kortere sigte og derfor også ventes at lave et exit over en årrække.

- Det er jo klart. Det er det, de lever af, siger Jan Tøpholm og tilføjer, at indflydelsen efter fusionen vil være fuldstændigt balanceret mellem parterne.

Det vil sige, at de to selskaber efter sammenlægningen vil være ens repræsenteret i bestyrelsen og ledelsen, og ifølge Widex bestyrelsesformand var det balancerede forhold i beslutningsprocesserne også afgørende for, at selskabet valgte at indgå i fusionen.

Navnet på det sammenlagte koncern er endnu ikke offentliggjort, men Jan Tøpholm fortæller, at Widex også kommer til at indgå efter fusionen, der dog er betinget af godkendelser fra konkurrencemyndighederne.

MANGLER KONKURRENCEGODKENDELSE

Konkurrencemyndighederne har tidligere blokeret en fusion i høreapparatindustrien. Det skete, da de tyske konkurrencemyndigheder afviste Sonovas køb af GN Resound tilbage i 2007.

Widex' bestyrelsesformand forventer dog, at mulighederne for at få godkendt fusionen med Sivantos er god.

- Det er klart, at det er noget, vi har overvejet og lavet grundlige analyser af. Der ligger desværre ikke en kort proces foran os med at gennemgå det på den bedst mulige måde. Vi mener, at der er rimelig gode chancer for, at det her skulle kunne gå igennem, siger Jan Tøpholm.

Bestyrelsesformanden oplyser, at dialogen med Sivantos begyndte for omkring et år siden, og at de to selskaber startede de egentlige forhandlinger om en fusion i starten af året.

FLERE SPEKULATIONER I MARKEDET

De seneste måneder har der været en lang række spekulationer i markedet om, at kapitalfondene ville sætte selskabet til salg. Sivantos er under EQT's vinger nået langt med selskabets restruktureringer, og med den nyligt lancerede produktplatform Signia Nx står selskabet godt på markedet.

Da EQT overtog Sivantos i november 2014, havde danske GN Hearing længe haft snøren ude efter selskabet. Opkøbet blev dog droppet, og bestræbelserne endte i stedet med at koste det danske selskab små 100 mio. kr. i due diligence-omkostninger.

Flere analytikere vurderede i april, at en børsnotering kunne være den mest oplagte frasalgsmetode for kapitalfondene, mens et frasalg til industrispillere også blev nævnt.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Alm. Brand og Topdanmark hæves til "køb" af Danske Markets - NY

24-09-2018 10:03:34
Danske Markets hæver anbefalingen af aktierne i de to forsikringsselskaber Alm. Brand og Topdanmark.I begge tilfælde er anbefalingen hævet til "køb" fra tidligere "hold", fremgår det af Bloomberg News. Kursmålet for Topdanmark-aktien er justeret op til 320 kr. fra før 300 kr., mens 12-måneders kursmålet for Alm. Brands aktie er fastholdt på 64 kr. Danske Markets gentager i øvrigt en købsanbefaling..

Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt

24-09-2018 08:26:39
Coloplast og Mærsk kan komme i rampelyset mandag morgen, hvor de fortsatte handelsstridigheder mellem USA og Kina også vil være et af dagens store samtaleemner efter nye tariffer og en kinesisk afvisning af at deltage i nye handelsforhandlinger.Det tyder også på, at de danske eliteaktier skal en tur ned mandag morgen, hvor markedet igen er præget af den seneste udvikling i handelsstriden mellem US..

Danske: Moody's ser risiko for sænkning af kreditvurderingen - NY

21-09-2018 15:14:23
Moody's Investors Service er gået i gang med at kigge kreditvurderingen af Danske Bank efter i sømmene og forudser, at der er risiko for en nedjustering. Det oplyser ratinginstituttet fredag, hvor udsigten for Danske Banks kreditvurdering er sænket til "negativ" fra "stabil".Ændringen kommer, efter at banken har offentliggjort rapporten om hvidvask i sin estiske filial tidligere på ugen, skriver M..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank-investorer sætter aktien på vippen - citat
2
Danske Bank er millimeter fra at udpege ny topchef - citat
3
Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt
4
Aktier/middag: Ambu og Danske ryger til bunds i nervøst aktiemarked
5
Rejseselskab nedjusterer og ansætter tidligere Pandora- og Lego-chef

Relaterede aktiekurser

William Demant Holding A.. 247,60 -1,7% Fald i aktiekurs
GN Store Nord A/S 319,50 -0,2% Fald i aktiekurs
GN Store Nord Ord Shs 319,90 0,0% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. september 2018 15:20:09
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB3 - 2018-09-24 15:20:09 - 2018-09-24 15:20:09 - 1 - Website: OKAY