17 maj: Aktier/åbning: Mærsk trækker aktierne ned på dag med dårlig stemn..
17 maj: Nilfisk/Danske: Hæver kursmål og fastholde anbefaling
17-05-2018 09:31:51

Mærsk/CEO: Oliepriser og svag dollar ramte indtjening i Ocean - NY2

Relateret indhold
11:43 - 
Aktier/middag: Ambu og Danske ryger til bunds i nervøst..
09:13 - 
Aktier/åbning: Coloplast og Mærsk roder rundt i bunden ..
08:26 - 
Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i hande..
Relateret debat
03 sep - 
https://www.business.dk/investor/aktier-maersk-kan-ramm..
31 aug - 
Meget sigende billede... Amerikanerne elsker det åbenba..
31 aug - 
Jeg ville nu anbefale potentielle investorer at se tide..

Det er særligt udviklingen i Ocean-divisionen, der får A.P. Møller-Mærsks administrerende direktør, Søren Skou, til at udtrykke utilfredshed med indtjeningen i årets første kvartal.

- Vi kan ikke løbe fra, at vores resultat i særligt Ocean-segmentet ikke udvikler sig godt. Vi har haft fremdrift i priserne, og det er positivt, men omkostningerne er steget mere.

- Det er drevet af faktorer som stigende oliepriser og valutakursudviklingen. Den svage amerikanske dollar har virkeligt været et dyrt bekendtskab. Men vi må også erkende, at vi har for meget kapacitet, og det påvirker vores enhedsomkostninger negativt, siger Søren Skou til Ritzau Finans kort efter regnskabsfremlæggelsen torsdag morgen.

Ocean-forretningen, der dækker over containerfragten til søs, består af rederierne Maersk Line og nytilkøbte Hamburg Süd, og derudover indgår otte havneterminaler, som bruges af selskabets egne rederier. Forretningsområdet påvirkes af olieprisstigninger, da det løfter priserne på brændstof til skibene.

INTEGRATION AF HAMBURG SÜD KOSTEDE

Mærsk opkøbte det tyske rederi Hamburg Süd sidste år, og det blev en del af koncernen i december. Integrationen forløber som ventet, men det medfører også nogle udgifter at implementere rederiet i forretningen, og det tynger også omkostningerne i forretningsområdet i kvartal.

I regnskabet fremgår det, at integrationsomkostningerne løb op i 13 mio. dollar i kvartalet. Tidligere har koncernen oplyst, at den venter synergier ved opkøbet - inklusive udgifterne til restruktureringen og integrationen - på 350-400 mio. dollar med fuld effekt i 2019, og det gentages i regnskabet for første kvartal.

- Vi er godt på vej med hensyn til at komme i gang med at levere synergier, men de kommer senere på året, da en stor del af dem er relateret til, at Hamburg Süd skal over på vores netværk. Det har vi kun kunne gøre i takt med, at vi har kunnet opsige de aftaler, som Hamburg Süd har indgået med andre rederier om samarbejde, siger Søren Skou.

Resultatet af primær drift før af- og nedskrivninger, EBITDA, for Ocean steg marginalt til 492 mio. dollar i kvartalet, viser regnskabet torsdag morgen. I samme periode sidste år lød driftsoverskuddet på 484 mio. dollar, viser de genberegnede tal for divisionen.

På omsætningen var der markant mere fremgang i forretningsområdet, da den steg til 6810 mio. dollar fra 4950 mio. dollar i første kvartal af 2017. I kvartalet var Ocean positivt påvirket af en stigning i de gennemsnitlige fragtrater på 7 pct., men det var ikke nok til at udligne enhedsomkostningerne, der voksede med 12 pct. i samme periode.

POSITIV UDVIKLING I HAVNEFORRETNING

EBITDA-resultatet i forretningsområdet Logistics & Services, der består af aktiviteterne inden for logistik samt serviceydelser på land, faldt i kvartalet til 23 mio. dollar fra 32 mio. dollar på trods af fremgang i omstætningen. Det skyldes blandt andet investeringer i digitale løsninger og valutamodvind.

Omvendt trak havne- og slæbebådsforretningen Terminal & Towage bundlinjen op i kvartalet, da driftsresultatet voksede til 196 mio. dollar fra 139 mio. dollar i samme periode af 2017.

- Vi har ganske glimrende fremgang i Terminals & Towage, og vi kan virkelig begynde at se nogle af de synergier, vi har annonceret vil komme, når vi integrerer vores transport- og logistikforretning, siger Søren Skou med henvisning til de ventede synergier af denne integration på 600 mio. dollar mod udgangen af 2019.

SKAL IKKE VÆRE ET MINDRE SELSKAB

Transport- og logistikselskabet kunne på koncernniveau fremvise et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 669 mio. dollar af de fortsættende aktiviteter, hvilket er en fremgang fra 638 mio. dollar i samme kvartal året før.

Resultatet var svagere end ventet, da analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet et driftsoverskud på 845 mio. dollar i kvartalet.

Mærsks omsætning lød på 9253 mio. dollar mod 7101 mio. dollar i første kvartal 2017. Analytikerne havde ventet en omsætning på 8761 mio. dollar i kvartalet. Det svarer til en vækst på omkring 30 pct. i kvartalet, og de 20 pct. kommer fra opkøbet af Hamburg Süd, mens de resterende 10 pct. stammer fra organisk vækst, fortæller direktøren.

- Vi begynder at vise, at formålet med den her transformation ikke er, at A.P. Møller-Mærsk skal blive et mindre selskab. Vi leverer på det, fordi vi nu ekslusive Maersk Oil og Maersk Tankers faktisk omsætter for mere end vi gjorde sidste år, siger Søren Skou.

Mærsk-koncernen lancerede i 2016 en strategi om at sortere energiselskaberne fra og rette fokus mod logistik og transport. Der mangler fortsat en løsning på Maersk Drilling og Maersk Supply Services, men koncernen venter fortsat, at den findes inden udgangen af i år.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Alm. Brand og Topdanmark hæves til "køb" af Danske Markets - NY

24-09-2018 10:03:34
Danske Markets hæver anbefalingen af aktierne i de to forsikringsselskaber Alm. Brand og Topdanmark.I begge tilfælde er anbefalingen hævet til "køb" fra tidligere "hold", fremgår det af Bloomberg News. Kursmålet for Topdanmark-aktien er justeret op til 320 kr. fra før 300 kr., mens 12-måneders kursmålet for Alm. Brands aktie er fastholdt på 64 kr. Danske Markets gentager i øvrigt en købsanbefaling..

Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt

24-09-2018 08:26:39
Coloplast og Mærsk kan komme i rampelyset mandag morgen, hvor de fortsatte handelsstridigheder mellem USA og Kina også vil være et af dagens store samtaleemner efter nye tariffer og en kinesisk afvisning af at deltage i nye handelsforhandlinger.Det tyder også på, at de danske eliteaktier skal en tur ned mandag morgen, hvor markedet igen er præget af den seneste udvikling i handelsstriden mellem US..

Danske: Moody's ser risiko for sænkning af kreditvurderingen - NY

21-09-2018 15:14:23
Moody's Investors Service er gået i gang med at kigge kreditvurderingen af Danske Bank efter i sømmene og forudser, at der er risiko for en nedjustering. Det oplyser ratinginstituttet fredag, hvor udsigten for Danske Banks kreditvurdering er sænket til "negativ" fra "stabil".Ændringen kommer, efter at banken har offentliggjort rapporten om hvidvask i sin estiske filial tidligere på ugen, skriver M..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank-investorer sætter aktien på vippen - citat
2
Danske Bank er millimeter fra at udpege ny topchef - citat
3
Aktier/tendens: Mærsk og Coloplast i fokus midt i handelskonflikt
4
Aktier/middag: Ambu og Danske ryger til bunds i nervøst aktiemarked
5
Rejseselskab nedjusterer og ansætter tidligere Pandora- og Lego-chef

Relaterede aktiekurser

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. september 2018 15:34:12
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB7 - 2018-09-24 15:34:12 - 2018-09-24 15:34:12 - 1 - Website: OKAY