17 maj: Torm/CEO: Godkendt kvartal i svært marked
17 maj: Aktier/middag: Mærsk brager fortsat ned og trækker indekset med s..
17-05-2018 11:07:52

Mærsk/Sydbank: Skuffende indtjening og usikkerhed tynger aktien

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk vil er under pres torsdag formiddag, efter at koncernen fremlagde et regnskab for første kvartal, der skuffede på indtjeningssiden.

Morten Imsgard, der er aktieanalytiker hos Sydbank, peger på, at det særligt var højere omkostninger i forretningsområdet Ocean, der blandt andet består af rederierne Maersk Line og Hamburg Süd, som trak ned i kvartalet.

- Helt overordnet er det til den svage side for Mærsk i dag, og det skyldes, at omkostningerne i Ocean-divisionen er noget højere, end markedet havde sat næsen op efter. Den fragtede volumen stiger nogenlunde på linje med det ventede, og fragtraten er meget tæt på. Men omkostningsstyringen er ikke så god, siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

IKKE HELT STYR PÅ OMKOSTNINGERNE

B-aktien falder 8,1 pct. til 9332 kr. torsdag formiddag, og baggrunden er ifølge analytikeren formentligt en bekymring over, at Mærsk ikke har fuldstændigt styr på omkostningsudviklingen i 2018.

- Det er jo et eller andet sted det løfte, som Mærsk ønsker at give sine investorer. Nemlig at det er det bedste i industrien til at styre omkostningerne og til at tjene penge, og det er de bare ikke lige nu. Det er klart, at det bekymrer, samtidig med at man får de her effekter af de potentielle problemer om Iran samt Kina og USA og en vigende efterspørgsel på de store fragtruter, siger Morten Imsgard.

- Det er på linje med, hvad vi har hørt fra konkurrenterne rundt omkring. At efterspørgslen måske er lidt svagere, end man havde håbet på. Der er ikke nødvendigvis helt den samme optimisme at spore i det samlede containerrederilandskab i øjeblikket. Forsvinder efterspørgslen, så forsvinder indtjeningsmulighederne også - uanset hvor dygtig man er til at styre omkostningerne, fortsætter han.

Han henviser blandt andet til risikoen for en handelskrig mellem Kina og USA og lurende sanktioner mod Iran, som har været med til at sende olieprisen op. I regnskabet for første kvartal oplyste ledelsen også, at usikkerheden omkring forventningerne for helåret er øget som følge af geopolitisk usikkerhed og andre faktorer, der påvirker fragtrater, bunkerpriser og valutakurser.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
14:33 - 
Aktieanbefaling løfter Maersk-rival til højeste kurs i ..
15 feb - 
Grønt C25 – Bankerne til tops – DSV op på Panalpina-nyt
15 feb - 
Middag: DSV i fokus efter nyt Panalpina-bud
Relateret debat
12 feb - 
Og lige nu kan vi så læse at også Maersk har foretaget ..
12 feb - 
CMA CGM har længe ejet en stor andel i Ceva Logistic so..
27 jan - 
Det er jo ikke helt rigtigt, men vi hører ikke meget om..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
12 feb
MAERSK-B
CMA CGM har længe ejet en stor andel i Ceva Logistic som DSV forsøgte at opkøbe, men forgæves. Nu ha..
4
12 feb
MAERSK-B
Og lige nu kan vi så læse at også Maersk har foretaget et opkøb. De har købt vandegrift, et mindre a..
1

Lars Christensens Verden - Episode 7: Teknisk analyse - kaffegrums eller videnskab?

15-02-2019 06:45:00
I ”Lars Christensens Verden” går økonom og chefredaktør for Euroinvestor Lars Christensen bag om markedet i samtaler med professionelle markedsaktører, kommentatorer og økonomiske og finansielle forskere. Det handler om, hvad det i virkeligheden er, der driver de finansielle markeder. Det er ikke investeringsråd, men mottoet er, at den, der ved mest, tjener mest. Det leveres alt sammen med humor o..

Wirecard stiger efter indgreb fra finanstilsyn

Relaterede nyheder
18-02-2019 12:51:38
Wirecard-aktien stiger mandag lidt efter middag 12 pct. til 112,00 euro, efter at det tyske finanstilsyn, Bafin, tidligere på dagen satte en stopper for shorting af aktierne i det tyske selskab, der gør sig inden for betalingsteknologi.Det skriver Bloomberg News.Bafin har udstedt et forbud mod at optage nye shortpositioner i aktien og øge allerede eksisterende shortpositioner. Forbuddet er gældend..

DSV og Ørsted vender hver sin vej på nyhedsfattig dag

18-02-2019 11:42:29
Energikoncernen Ørsted vil indtage Frankrig på havvindområdet via et projekt ved Dunkerque. Og transportkoncernen DSV er fortsat interesseret i at købe schweiziske Panalpina.Mens Ørsted trækker op, kører DSV ned, og samlet ligger det danske eliteindeks, C25, uændret mandag middag i 1089,6.- Der sker ikke de store ting i dag. Sidste uge var mange på vinterferie, og det amerikanske marked er lukket ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Norwegian styrtdykker fra morgenstunden
2
Aktier/tendens: Positivt handelsnyt løfter markeder
3
Ugens regnskaber og nøgletal – Tysk BNP, Genmab, Walmart, Mærsk, ECB
4
Danske Bank til tops i positivt marked
5
Stigende DSV-kurs udvander nyt Panalpina-bud

Relaterede aktiekurser


Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. februar 2019 17:16:44
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20190215.1 - EUROWEB5 - 2019-02-18 17:16:44 - 2019-02-18 17:16:44 - 1 - Website: OKAY