18 maj: Italien/Nykredit: Ny regering er en isoleret risiko
18 maj: Simcorp: Overskud mere end fordoblet og ordrebog velspækket
18-05-2018 13:11:20

Mærsk/CEO: Udelukker ikke at se på ejerskab i blockchain-projekt-citat

Relateret indhold
13:51 - 
Mærsk/CEO: Ingen dramatisk effekt fra handelskrigen
09:19 - 
Aktier/åbning: Pandora og Mærsk topper rødmalet C25
08:28 - 
Aktier/tendens: Blandet åbning efter markant internatio..
Relateret debat
13:55 - 
Det er bare en sidelængs aktie. Ikk en defensiv a..
13:46 - 
Mærkelig handel i dag. Så kommer der gode f..
09 okt - 
Container tror jeg at I kommer til at vente lidt l&aeli..

Flere konkurrenter i shippingindustrien har sået tvivl om neutraliteten og åbenheden i den digitale platform, som Mærsk og IBM tidligere på året annoncerede, at de i samarbejde vil udvikle.

Det skriver Shippingwatch.

Løsningen skal være åben for hele industrien. Flere af Mærsks konkurrenter som Hapag-Lloyd og CMA CGM ser positivt på den grundlæggende idé om at skabe en digital løsning, der skal forenkle transporten af en container, men de er samtidig skeptiske over for, at det er en stor spiller som Mærsk, der sidder med ejerskabet.

Det danske transport- og logistikselskabs administrerende direktør, Søren Skou, er også muligvis åben over for at dele ejerskabet af platformen med andre selskaber på et tidspunkt.

- Det kan bestemt ikke udelukkes, at man på et tidspunkt skal kigge på ejerstruktur og den slags. Det er bestemt heller ikke noget, vi udelukker. Men jeg synes, at det er en lille smule letkøbt at sidde som konkurrent andre steder i Europa og sige, at det er en dårlig platform, hvad man ikke får lov til at eje den, og når man ikke selv har bidraget til noget af det arbejde, der er gået ind i det, siger direktøren til Shippingwatch.

Mærsk og IMB lancerede i januar, at de vil starte et joint venture, der skal arbejde på at kunne tilbyde en ny global handelsplatform for shippingbranchen. Mærsk oplyste i januar, at det vil eje 51 pct. af selskabet, mens IBM sidder på de sidste 49 pct.

Platformen er baseret på blockchain-teknologi, der groft sagt er en kæde af transaktioner, som bliver registreret og låst sammen via kryptering og dermed er mulige at se for alle parter, der for eksempel er involveret i transporten af en container.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/tendens: Blandet åbning efter markant international vending

19-10-2018 08:28:05
Det tegner til en blandet start på det danske aktiemarked fredag morgen, hvor Danske Bank igen kan indtage en hovedrolle efter skandalen med hvidvask og efterfølgende gang i svingdøren på direktionsgangen, mens ledelseskaos spreder sig på første sal i Holmens Kanal.Torsdag endte C25-indekset 0,9 pct. højere i 1055,38, mens den positive stemning i Europa stille og roligt fortog sig, særligt efter a..

DSV/Nykredit: Høj vækst kan være kortsigtet effekt af handelskrig

18-10-2018 10:11:03
Der var usædvanligt høje vækstrater hos DSV's konkurrent Kuehne + Nagel, da schweizerne aflagde sit regnskab for tredje kvartal torsdag morgen.Selskabet skriver selv, at det klarer sig langt bedre end markedet, men spørgsmålet er, om den store fremgang også er en kortsigtet effekt af handelskrigen, der har fået især amerikanske virksomheder til at skynde sig med at få importeret fra USA før toldst..

Banknordik opjusterer takket være sunde kunder

18-10-2018 08:26:15
Banknordiks kunder har det godt, og det giver lavere nedskrivninger for banken, der derfor opjusterer sine forventninger til 2018.Faktisk har nedskrivningerne været på et niveau, hvor der netto har været tocifrede millionoverskud på den post i alle tre kvartaler hidtil i år.Det fortæller Banknordik i en foreløbig regnskabsmeddelelse torsdag morgen.- Årsagen til opjusteringen af forventningerne til..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Caroline Wozniacki indgår aftale om egen kryptovaluta
2
Aktier/tendens: Blandet åbning efter markant international vending
3
Eksperter vil have et opgør med bankerne - citat
4
Aktiemarkedets frygtindeks stiger igen efter dage med fald
5
Aktier/åbning: Pandora og Mærsk topper rødmalet C25

Relaterede aktiekurser

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. oktober 2018 14:11:20
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20181005.3 - EUROWEB4 - 2018-10-19 14:11:20 - 2018-10-19 14:11:20 - 1 - Website: OKAY