25 maj: TD A/S - sletning
27 maj: Allergivaccinationstablet til behandling af træpollenallergi: Nye..
27-05-2018 08:15:00

Allergivaccinationstablet til behandling af træpollenallergi: Nye lovende studieresultater præsenteret på europæisk allergikongres

Relateret indhold
15 jan - 
Tirsdagens aktier: Stærk trio tippede C25 til spinkelt ..
15 jan - 
ALK-Abelló/dir.: Kommerciel mulighed for børnetabletstu..
15 jan - 
ALK-Abelló: Tabletstudie mod ragweedallergi hos børn nå..
Relateret debat
17 jan - 
ALK - Mit bedste bud på en 100% stigningskandidat 2019
17 jan - 
og under mikr omsætning - ingen slipper Alken mere. Det..
15 jan - 
lidt mærkeligt kursen så ikke går mod strømmen.

De kliniske resultater af et fase III studie med ALKs nye tablet til behandling af træpollenallergi (birk, el og hassel) er blandt de mest signifikante, der nogensinde er vist i studier med allergivaccination. Tabletten, som er baseret på birkepollen, har vist sig samtidig at kunne behandle andre former for træpollenallergi bl.a. el og hassel. Ledende allergiforskere præsenterede de lovende resultater fra studiet på den igangværende European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) kongres i München.

Studiets primære endemål nået

Studiet blev igangsat af ALK i 2016 for at vurdere effekt og sikkerhed af ALKs tabletvaccine mod træpollenallergi sammenlignet med placebo ved behandling af voksne og unge med allergiske høfebersymptomer fra næse og/eller øjne forårsaget af birkepollen. Studiet var et randomiseret, placebokontrolleret, dobbeltblindet multicenter studie, der omfattede 634 patienter i alderen 12-65 år i otte europæiske lande.

Studiet mødte sit primære endemål for den kombinerede totale score (TCS) – summen af allergisymptomer og symptomdæmpende medicin score – i birkepollen­sæsonen. Trætabletten reducerede TCS med 39,6 % sammenlignet med placebo med statistisk højsignifikant resultat (p < 0,0001).="" effekten="" var="" på="" samme="" niveau="" gennem="" hele="" træpollensæsonen="" for="" birk,="" el="" og="" hassel.="" træpollensæsonen="" løber="" fra="" starten="" af="" januar="" til="" slutningen="" af="" juni="" i="">

I en subgruppe af studiedeltagerne viste tabletten også en positiv effekt i forhold til oralt allergi syndrom efter provokation med æble. Oralt allergi syndrom er en tilstand, de fleste patienter med birkepollenallergi oplever pga. krydsallergi overfor lignende proteinstrukturer især i frugt og nødder.

Forskellige træpollen, én behandling

I sin præsentation udtalte professor og ansvarlig investigator Tilo Biedermann, München: "Den kliniske effekt i dette studie er blandt de mest signifikante, der nogensinde er set i studier med allergivaccination. Det er især værd at bemærke, at birkepollenallergenet er effektivt i behandling af symptomer forårsaget af nært beslægtede træpollen.”

Allergisk høfeber med symptomer fra næse og/eller øjne udgør et globalt sundhedsproblem, der påvirker 10-25 % af befolkningen. I Europa og Nordamerika lider ca. 20 % af befolkningen af allergisk høfeber. I Nord- og Mellemeuropa, USA og Canada er luftvejsallergier ofte forårsaget af allergener, der krydsreagerer med allergener fra birkepollen, bl.a. el, bøg, hassel og egi. 10-20 % af folk med allergisk høfeber har symptomer, der ikke er velkontrollerede trods brugen af traditionel symptomdæmpende medicin. For nogle af disse patienter med træpollenallergi vil ALKs tabletvaccine være en relevant behandlingsmulighed. Træpollen betragtes som en af de fem mest almindelige årsager til luftvejsallergi i Europa.

Dokumenteret tabletteknologi

Henrik Jacobi, forskningsdirektør i ALK, udtaler: "Trætabletten udvider ALKs portefølje af registrerede tabletvacciner, der på nuværende tidspunkt inkluderer tabletter mod græs-, husstøvmide- og bynkeambrosie-allergi i Europa og Nordamerika. Trætabletten er baseret på den samme veldokumenterede teknologi, der har vist konsistente kliniske resultater i et udviklingsprogram med mere end 20.000 patienter. Med trætabletten vil ALKs tabletportefølje dække de vigtigste luftvejsallergier."

ALK forventer at indsende registreringsansøgning for trætabletten i Europa i 2018.

ALK-Abelló A/S

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Investor Relations: Per Plotnikof, tlf. 4574 7527, mobil 2261 2525

Presse: Jeppe Ilkjær, tlf. 7877 4532, mobil 3050 2014

Studierelaterede spørgsmål: Jørgen Nedergaard, tlf. 41608134

Om ALK

ALK er en global, specialiseret medicinalvirksomhed med fokus på allergi og allergisk astma. Virksomheden markedsfører allergi-immunterapi og andre produkter og serviceydelser til mennesker med allergi og allergilæger. Virksomheden har hovedkvarter i Hørsholm, beskæftiger omkring 2.300 mennesker over hele verden og er noteret på Nasdaq Copenhagen. Find mere information på www.alk.net.

Om EAACI kongressen

EEACI er Europas største videnskabelige selskab for allergi og klinisk immunologi. Allergieksperter, beslutningstagere og videnskabelige medier fra hele verden mødes på den årlige kongres for at diskutere, dele viden og få opdateringer på den seneste forskning.

I 2018 afholdes kongressen fra den 26.-30. maj i München, Tyskland.


i Allergener, der krydsreagerer med allergener fra birkepollen: Betula verrucosa (europæisk hvidbirk), Alnus glutinosa (el), Corylus avellana (hassel), Carpinus betulus (avnbøg), Quercus alba (hvideg), Castanea satavia (ægte kastanje), Fagus sylvatica (bøg). Reference: Lorenz AR et al. Int Arch Allergy Immunol. 2009;148(1):1–17.

Vedhæftet fil

Primary Logo

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Danmark presser på for hurtigt at styrke EU's hvidvaskregler

22-01-2019 11:11:37
Det er positivt, at det rumænske EU-formandskab arbejder på at fremskynde nye og klarere regler mod hvidvask. Det mener finansminister Kristian Jensen (V).Han håber på, at der kan samle sig et flertal bag initiativet.- De skandaler, der har været rundtom i Europa, understreger behovet for at få strammere regler, siger Kristian Jensen på vej ind til et møde i Bruxelles med sine europæiske kolleger,..

Tryg/CEO: Vi er meget optimistiske for 2019

22-01-2019 08:15:07
Trygs administrerende direktør, Morten Hübbe, ser optimistisk på udviklingen for selskabet i 2019, efter at forsikringskoncernen afsluttede det forgangne år med et rekord højt antal kunder, og samtidig kan glæde sig over stigende kundeloyalitet og kundetilfredshed. Endvidere kommer tilkøbte Alka i 2019 til at indgå i resultaterne for hele året, og der ventes også en positiv effekt for prisforhøjel..

DSV/Jefferies: Panalpina-bud er svært at slå for rivaler

21-01-2019 10:20:13
Det tilbud, som DSV har lagt på den schweiziske konkurrent Panalpina, bliver svært at slå. Det mener i hvert fald analytikerne hos Jefferies.Ifølge analytiker David Kerstens er et modbud fra konkurrenten Kuehne+Nagel "mindre sandsynligt". Derfor bliver det svært at få en højere pris for selskabet, end DSV's tilbud repræsenterer.- (Kuehne+Nagel) vil kræve højere synergier - på mindst 250 mio. schwe..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Genmabs kræfthåb skuffer markedet
2
Danske Bank sagsøges: Kan blive en af de største erstatningssager
3
Genmab/Jefferies: Maia-studie endnu vigtigere efter skuffende salgstal
4
Mølleopsætninger i Kina steg: Tre leverandører dominerede igen
5
Svensk bank mindre optimistisk om Novo Nordisk

Relaterede aktiekurser

ALK-Abelló B A/S 1.058,00 -0,8% Fald i aktiekurs

Køb- og salgssignaler

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. januar 2019 17:34:31
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20190121.1 - EUROWEB6 - 2019-01-22 17:34:31 - 2019-01-22 17:34:31 - 1 - Website: OKAY