27 maj: Allergivaccinationstablet til behandling af træpollenallergi: Nye..
28 maj: Indre værdi af SmallCap Danmark A/S er opgjort til 61,2 kr. pr. a..
27-05-2018 12:15:00

Allergivaccinationstablet til behandling af træpollenallergi: Nye lovende studieresultater præsenteret på europæisk allergikongres

De kliniske resultater af et fase III studie med ALKs nye tablet til behandling af træpollenallergi (birk, el og hassel) er blandt de mest signifikante, der nogensinde er vist i studier med allergivaccination. Tabletten, som er baseret på birkepollen, har vist sig samtidig at kunne behandle andre former for træpollenallergi bl.a. el og hassel. Ledende allergiforskere præsenterede de lovende resultater fra studiet på den igangværende European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) kongres i München.

Studiets primære endemål nået

Studiet blev igangsat af ALK i 2016 for at vurdere effekt og sikkerhed af ALKs tabletvaccine mod træpollenallergi sammenlignet med placebo ved behandling af voksne og unge med allergiske høfebersymptomer fra næse og/eller øjne forårsaget af birkepollen. Studiet var et randomiseret, placebokontrolleret, dobbeltblindet multicenter studie, der omfattede 634 patienter i alderen 12-65 år i otte europæiske lande.

Studiet mødte sit primære endemål for den kombinerede totale score (TCS) – summen af allergisymptomer og symptomdæmpende medicin score – i birkepollen­sæsonen. Trætabletten reducerede TCS med 39,6 % sammenlignet med placebo med statistisk højsignifikant resultat (p < 0,0001). Effekten var på samme niveau gennem hele træpollensæsonen for birk, el og hassel. Træpollensæsonen løber fra starten af januar til slutningen af juni i Europa.

I en subgruppe af studiedeltagerne viste tabletten også en positiv effekt i forhold til oralt allergi syndrom efter provokation med æble. Oralt allergi syndrom er en tilstand, de fleste patienter med birkepollenallergi oplever pga. krydsallergi overfor lignende proteinstrukturer især i frugt og nødder.

Forskellige træpollen, én behandling

I sin præsentation udtalte professor og ansvarlig investigator Tilo Biedermann, München: "Den kliniske effekt i dette studie er blandt de mest signifikante, der nogensinde er set i studier med allergivaccination. Det er især værd at bemærke, at birkepollenallergenet er effektivt i behandling af symptomer forårsaget af nært beslægtede træpollen.”

Allergisk høfeber med symptomer fra næse og/eller øjne udgør et globalt sundhedsproblem, der påvirker 10-25 % af befolkningen. I Europa og Nordamerika lider ca. 20 % af befolkningen af allergisk høfeber. I Nord- og Mellemeuropa, USA og Canada er luftvejsallergier ofte forårsaget af allergener, der krydsreagerer med allergener fra birkepollen, bl.a. el, bøg, hassel og egi. 10-20 % af folk med allergisk høfeber har symptomer, der ikke er velkontrollerede trods brugen af traditionel symptomdæmpende medicin. For nogle af disse patienter med træpollenallergi vil ALKs tabletvaccine være en relevant behandlingsmulighed. Træpollen betragtes som en af de fem mest almindelige årsager til luftvejsallergi i Europa.

Dokumenteret tabletteknologi

Henrik Jacobi, forskningsdirektør i ALK, udtaler: "Trætabletten udvider ALKs portefølje af registrerede tabletvacciner, der på nuværende tidspunkt inkluderer tabletter mod græs-, husstøvmide- og bynkeambrosie-allergi i Europa og Nordamerika. Trætabletten er baseret på den samme veldokumenterede teknologi, der har vist konsistente kliniske resultater i et udviklingsprogram med mere end 20.000 patienter. Med trætabletten vil ALKs tabletportefølje dække de vigtigste luftvejsallergier."

ALK forventer at indsende registreringsansøgning for trætabletten i Europa i 2018.

ALK-Abelló A/S

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Investor Relations: Per Plotnikof, tlf. 4574 7527, mobil 2261 2525

Presse: Jeppe Ilkjær, tlf. 7877 4532, mobil 3050 2014

Studierelaterede spørgsmål: Jørgen Nedergaard, tlf. 41608134

Om ALK

ALK er en global, specialiseret medicinalvirksomhed med fokus på allergi og allergisk astma. Virksomheden markedsfører allergi-immunterapi og andre produkter og serviceydelser til mennesker med allergi og allergilæger. Virksomheden har hovedkvarter i Hørsholm, beskæftiger omkring 2.300 mennesker over hele verden og er noteret på Nasdaq Copenhagen. Find mere information på www.alk.net.

Om EAACI kongressen

EEACI er Europas største videnskabelige selskab for allergi og klinisk immunologi. Allergieksperter, beslutningstagere og videnskabelige medier fra hele verden mødes på den årlige kongres for at diskutere, dele viden og få opdateringer på den seneste forskning. I 2018 afholdes kongressen fra den 26.-30. maj i München, Tyskland.


i Allergener, der krydsreagerer med allergener fra birkepollen: Betula verrucosa (europæisk hvidbirk), Alnus glutinosa (el), Corylus avellana (hassel), Carpinus betulus (avnbøg), Quercus alba (hvideg), Castanea satavia (ægte kastanje), Fagus sylvatica (bøg). Reference: Lorenz AR et al. Int Arch Allergy Immunol. 2009;148(1):1–17.

Vedhæftet fil

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 apr
I:SP500
  Hejsa.   Lige lidt læsestof til påsken.   Langsigtet konjunktur:   Overraskende stigning i de le..
41
18 apr
 
Jeg har modtaget flg. fra Delfin : "Nå, så er jeg blokeret på EI. Hvorfor ved jeg ikke. Jeg har ikke..
30
17 apr
VELO
  Den eneste TA-ekspert var for mig alpehue, og nogle ganske få andre. Langt de fleste, som udtaler ..
27
15 apr
VELO
Solen skinner++Envarsus viser vejen med endnu engang rigtig gode data. https://www.ncbi.nlm.nih.gov..
23
13 apr
TEVA
TheNote: Stigendende priser: Hvis man kigge på Walmarts seneste regnskab kan man se at deres omsætni..
22
17 apr
 
EI hvorfor har I slettet mit indlæg 414414 og hele debatten om hvad en moderater bør blande sig i ? ..
21
13 apr
NOVO-B
TheNote. Jeg er imponeret over din seriøsitet som trådstarter - men dybt overrasket over din reaktio..
15
17 apr
TEVA
Den er også svær lige nu fordi mange korte og lange signaler krydser ind over hinanden lige nu. Men ..
11
15 apr
VWS
Vestas i 600.. 😊 Det er en stor dag... Tillykke til de tålmodige og trofaste aktionærer.. Endelig ..
11
18 apr
 
Hej CasHolm   da du har en alder af 12 år syntes jeg at det er vigtigt at du gøre op med dig selv om..
10

Episode 15 - Lars Seier Christensen ser FC Porto som model for FCK

11-04-2019 15:15:13
I denne episode er finansmanden Lars Seier Christensen gæst i studiet hos Euroinvestors Lars Christensen til en snak om investeringer i sports- og fritidsindustrien med afsæt i Lars Seier Christensens nylige investering i Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag fodboldklubben FC København.I samtalen fremhæver Lars Seier Christensen blandt andet den portugisiske fodklub FC Porto som en mode..

Aktier/tendens: Panalpina-tal kan give DSV-fokus i rolig handelsstart

17-04-2019 07:48:02
DSV kan komme i fokus onsdag, efter at schweiziske Panalpina, som den danske transportgigant er ved at overtage, fra morgenstunden har præsenteret regnskabstal, der var bedre end ventet blandt analytikerne.I årets første kvartal nåede Panalpina en omsætning på 1,49 mia. schweizerfranc, svarende til 9,8 mia. kr., hvor der blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var ventet en omsætning på 1,45..

Genmab-partner leverer bedre end ventet: Darzalex skuffer lidt

16-04-2019 12:58:48
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal.Til gengæld ser det globale salg af Darzalex ud til at skuffe, da det i første kvartal endte på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen ventet et globalt salg på 660..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. april 2019 04:23:35
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB6 - 2019-04-20 04:23:35 - 2019-04-20 04:23:35 - 1 - Website: OKAY