27 maj: Allergivaccinationstablet til behandling af træpollenallergi: Nye..
28 maj: Indre værdi af SmallCap Danmark A/S er opgjort til 61,2 kr. pr. a..
27-05-2018 12:15:00

Allergivaccinationstablet til behandling af træpollenallergi: Nye lovende studieresultater præsenteret på europæisk allergikongres

Relateret indhold
12 nov - 
Aktier/tendens: Pilen peger opad for børsdagen
09 nov - 
Fredagens aktier: Klø til Chr. Hansen sendte C25 på wee..
09 nov - 
Aktier/middag: Chr. Hansen trækker C25 i rødt efter sto..
Relateret debat
12 nov - 
Ok, men din måde at formulere det på, lignede et citat ..
12 nov - 
Nej, gittekh. Det var helt bestemt ikke nogen fejl ved ..
12 nov - 
Søren Hansen, Sydbank var meget positiv på..

De kliniske resultater af et fase III studie med ALKs nye tablet til behandling af træpollenallergi (birk, el og hassel) er blandt de mest signifikante, der nogensinde er vist i studier med allergivaccination. Tabletten, som er baseret på birkepollen, har vist sig samtidig at kunne behandle andre former for træpollenallergi bl.a. el og hassel. Ledende allergiforskere præsenterede de lovende resultater fra studiet på den igangværende European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) kongres i München.

Studiets primære endemål nået

Studiet blev igangsat af ALK i 2016 for at vurdere effekt og sikkerhed af ALKs tabletvaccine mod træpollenallergi sammenlignet med placebo ved behandling af voksne og unge med allergiske høfebersymptomer fra næse og/eller øjne forårsaget af birkepollen. Studiet var et randomiseret, placebokontrolleret, dobbeltblindet multicenter studie, der omfattede 634 patienter i alderen 12-65 år i otte europæiske lande.

Studiet mødte sit primære endemål for den kombinerede totale score (TCS) – summen af allergisymptomer og symptomdæmpende medicin score – i birkepollen­sæsonen. Trætabletten reducerede TCS med 39,6 % sammenlignet med placebo med statistisk højsignifikant resultat (p < 0,0001). Effekten var på samme niveau gennem hele træpollensæsonen for birk, el og hassel. Træpollensæsonen løber fra starten af januar til slutningen af juni i Europa.

I en subgruppe af studiedeltagerne viste tabletten også en positiv effekt i forhold til oralt allergi syndrom efter provokation med æble. Oralt allergi syndrom er en tilstand, de fleste patienter med birkepollenallergi oplever pga. krydsallergi overfor lignende proteinstrukturer især i frugt og nødder.

Forskellige træpollen, én behandling

I sin præsentation udtalte professor og ansvarlig investigator Tilo Biedermann, München: "Den kliniske effekt i dette studie er blandt de mest signifikante, der nogensinde er set i studier med allergivaccination. Det er især værd at bemærke, at birkepollenallergenet er effektivt i behandling af symptomer forårsaget af nært beslægtede træpollen.”

Allergisk høfeber med symptomer fra næse og/eller øjne udgør et globalt sundhedsproblem, der påvirker 10-25 % af befolkningen. I Europa og Nordamerika lider ca. 20 % af befolkningen af allergisk høfeber. I Nord- og Mellemeuropa, USA og Canada er luftvejsallergier ofte forårsaget af allergener, der krydsreagerer med allergener fra birkepollen, bl.a. el, bøg, hassel og egi. 10-20 % af folk med allergisk høfeber har symptomer, der ikke er velkontrollerede trods brugen af traditionel symptomdæmpende medicin. For nogle af disse patienter med træpollenallergi vil ALKs tabletvaccine være en relevant behandlingsmulighed. Træpollen betragtes som en af de fem mest almindelige årsager til luftvejsallergi i Europa.

Dokumenteret tabletteknologi

Henrik Jacobi, forskningsdirektør i ALK, udtaler: "Trætabletten udvider ALKs portefølje af registrerede tabletvacciner, der på nuværende tidspunkt inkluderer tabletter mod græs-, husstøvmide- og bynkeambrosie-allergi i Europa og Nordamerika. Trætabletten er baseret på den samme veldokumenterede teknologi, der har vist konsistente kliniske resultater i et udviklingsprogram med mere end 20.000 patienter. Med trætabletten vil ALKs tabletportefølje dække de vigtigste luftvejsallergier."

ALK forventer at indsende registreringsansøgning for trætabletten i Europa i 2018.

ALK-Abelló A/S

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Investor Relations: Per Plotnikof, tlf. 4574 7527, mobil 2261 2525

Presse: Jeppe Ilkjær, tlf. 7877 4532, mobil 3050 2014

Studierelaterede spørgsmål: Jørgen Nedergaard, tlf. 41608134

Om ALK

ALK er en global, specialiseret medicinalvirksomhed med fokus på allergi og allergisk astma. Virksomheden markedsfører allergi-immunterapi og andre produkter og serviceydelser til mennesker med allergi og allergilæger. Virksomheden har hovedkvarter i Hørsholm, beskæftiger omkring 2.300 mennesker over hele verden og er noteret på Nasdaq Copenhagen. Find mere information på www.alk.net.

Om EAACI kongressen

EEACI er Europas største videnskabelige selskab for allergi og klinisk immunologi. Allergieksperter, beslutningstagere og videnskabelige medier fra hele verden mødes på den årlige kongres for at diskutere, dele viden og få opdateringer på den seneste forskning. I 2018 afholdes kongressen fra den 26.-30. maj i München, Tyskland.


i Allergener, der krydsreagerer med allergener fra birkepollen: Betula verrucosa (europæisk hvidbirk), Alnus glutinosa (el), Corylus avellana (hassel), Carpinus betulus (avnbøg), Quercus alba (hvideg), Castanea satavia (ægte kastanje), Fagus sylvatica (bøg). Reference: Lorenz AR et al. Int Arch Allergy Immunol. 2009;148(1):1–17.

Vedhæftet fil

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
12 nov
ALK-B
Nu kan jeg se, at du lægger præcis samme ordlyd på en kommentar til NKT. Jeg håber det er en fejl
1

Schouw/CEO: Arbejder på at imødegå effekten af højere råvarepriser

12-11-2018 15:37:16
Stigende råvarepriser og hård konkurrence har givet indtjeningsmæssig modvind for industrikonglomeratet Schouw & Co. i tredje kvartal, men udviklingen har ifølge selskabets direktør, Jens Bjerg Sørensen, dog været som ventet. Den kommende tid er fokus særligt rettet mod at optimere og effektivisere, efter at selskabet tidligere har gennemført store kapacitetsinvesteringer. - Tredje kvartal er gået..

William Demant fjerner variant af i øret-apparat - citat - NY

12-11-2018 13:59:53
William Demant Holding kan ikke længere tilbyde en variant af selskabets nye ITE-produkter (in the ear, red.) af Oticon Opn, der har både telespole og trådløs 2,4 GHz-teknologi.Kunderne skal nu vælge mellem en ITE-udgave med telespole eller 2,4 GHz-teknologi.Det skriver branchemediet Medwatch.Produktet blev ellers først lanceret for nylig og blev sammen med en stribe andre nye produkter præsentere..

NKT vinder ordre til en værdi af næsten 150 mio. kr.

12-11-2018 09:35:50
Den danske kabelproducent NKT skal udskifte højspændingsforbindelsen mellem Danmark og Sverige.Det bekræfter NKT i en meddelelse mandag morgen, hvor det også fremgår, at ordrens værdi i standard metalpriser lyder på 20 mio. euro, svarende til næsten 150 mio. danske kr.Ordren er vundet i et konsortium med Boskalis, der tidligere gik under navnet VBMS. Den indebærer projektering, produktion og insta..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank/Kepler: Anbefaling og kursmål trækkes hver sin vej
2
Aktier/tendens: Pilen peger opad for børsdagen
3
NKT vinder ordre til en værdi af næsten 150 mio. kr.
4
Aktier: Sydbank og Rockwool kan erstatte Nordea og Bavarian i C25
5
Mandagens aktier: Simcorp blev straffet i generelt nervøst marked

Relaterede aktiekurser

ALK-Abelló B A/S 995,00 -6,8% Fald i aktiekurs

Køb- og salgssignaler

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
13. november 2018 01:24:39
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20181109.5 - EUROWEB3 - 2018-11-13 01:24:39 - 2018-11-13 01:24:39 - 1 - Website: OKAY