13 jun: Siemens overvejer muligheder for udfordret gasturbineforretning -..
13 jun: Onsdagens aktier: WDH og Mærsk trak indekset op inden rentemødet ..
13-06-2018 16:05:03

WDH/dir: Udskiftning af lydprocessor er langt - går efter nye markeder

Relateret indhold
09:46 - 
WDH/Carnegie: Anbefalingen sænkes til sælg fra hold
09:23 - 
Aktier/åbning: Carlsberg til tops og ISS til bunds i po..
09:16 - 
WDH/SHB: 10 pct. af kursmålet efter regnskab
Relateret debat
09:18 - 
Rigtig mange selskaber er så vildt prissatte at d..
08:36 - 
overvejer kraftigt at sælge i åbningen og g..
00:36 - 
Jeg købte aktien i kurs 295 i sidste uge😳 købte så op ..

William Demant Holdings kirurgiske division, Oticon Medical, der laver benforankrede høreløsninger og cochlear-implantater, er fint i gang med at ombytte selskabets lydprocessor Neuro 1 til Neuro 2 hos patienterne.

Selskabet har skiftet 80 pct. af de, der kan skiftes nu. Det fortæller Jes Olsen, der er administrerende direktør i Oticon Medical, til Ritzau Finans i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag tirsdag.

- Vi har skiftet 80 pct. af dem, vi kan skifte nu. Resten er bundet til Neuro 1, fordi Neuro 2 måske ikke er tilgængelig lokalt, det kan eksempelvis være, fordi den ikke er godkendt på markedet endnu, siger Jes Olsen.

Selskabet overtog i foråret 2013 franske Neurelec og gik ind på markedet for cochlear-implantater, derfor kan selskabet tilbyde en 100 pct. danskudviklet implantatløsning. William Demant har tidligere end forventet fået fuld godkendelse i Frankrig.

- Nu skal vi ikke give patienten en Neuro 1, og så efter tre måneder skifte den til Neuro 2. Det har kørt sådan indtil videre, og faktisk havde vi forventet, at vi skulle have gjort sådan indtil efteråret. Med fuld godkendelse kan vi give Neuro 2 nu, siger Jes Olsen.

Oticon Medical har Neuro 1 på markedet, hvor selskabet selv har udviklet selve implantatet, men med den nye lydprocessor har selskabet en samlet pakke til brugerne, som ventes at kunne bidrage pænt til væksten i det i forvejen kraftigt voksende forretningsben.

FDA ANSØGNINGEN KOMMER I '19

Neurelec, som selskabet overtog, havde historisk set stor koncentration omkring fransktalende markeder. Der har ikke været fokus på engelsk eller fransktalende markeder. Derfor har selskabet også begrænset adgang til flere store markeder.

På det amerikanske marked har selskabet endnu ikke fået godkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), men selskabet har 56 patienter i et FDA-studie. Studiet kører ikke i USA, men i Danmark og i Canada.

- FDA har som et af få tilfælde godkendt, at vores kliniske studie køres uden for USA. Det er en kæmpe fordel for os, fordi vi kan kører studiet på centre, der kender os i stedet for centre, der ville være nye for os, som amerikanske centre ville være. Det fremskynder processen, siger Jes Olsen.

Han regner med, at kunne indleverer den endelige ansøgning i sommeren 2019, mens han tilføjer, at den endelige godkendelse tidligst kommer, et halvt år efter ansøgningen er modtaget. Derudover er målet at komme ind på flere store markeder.

- Det vi arbejder på nu, er at komme ind i Tyskland, der er det næststørste marked for cochlear-implantater målt på værdi. Vi arbejder på at komme ind i USA og England, det er der, hvor vores udfordringer og indsats ligger nu, siger Jes Olsen og tilføjer, at Kina er et mål senere hen.

Jes Olsen fortæller, at selskabet indtil nu har skiftet over 500 lydprocessorer, men at der stadig mangler at blive skiftet over 1000, og at ingen af patienterne, der har fået Neuro 2, ønsker at gå tilbage til Neuro 1.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
15 aug
WDH
Buy the dip. Super selskab og de leverer varen. Smid i skuffen og kursen er højere om 1-2mdr.
2
15 aug
WDH
Jeg tror det er tvivlomt. Kursen var kommet meget højt op på kort tid og så kunne den næsten kun sku..
1

ISS leverer pæn organisk vækst - men nedskrivninger giver underskud

16-08-2018 08:28:56
En nedskrivning på 629 mio. kr. skæmmer ISS' resultater i andet kvartal, hvor den organiske vækst ellers overraskede positivt. Servicekoncernen kom ud af kvartalet med et underskud på 315 mio. kr. på bundlinjen, hvilket kom bag på analytikerne, der ifølge Ritzau Estimates havde ventet et overskud på 444 mio. kr. Nedskrivningen på 629 mio. kr. i kvartalet er på forretningsenheder, der er sat til sa..

Tivoli nyder godt af god sommer: Forventninger opjusteres

15-08-2018 16:30:08
Tivoli opjusterer på baggrund af et markant forøget besøgstal forventningerne til hele året. For 2018 regner Carstensens gamle have nu at nå et resultat før skat på 110-120 mio. kr. mod tidligere 100-110 mio. kr. Det fremgår af Tivolis regnskab for første halvår. - Tivolis første halvår har været præget af øget aktivitet i Haven, hvilket i høj grad skyldes Tivolis nye sæson, Vinter i Tivoli, høj a..

Ring Landbo/CEO: Vi vil ikke længere være Danmarks mindste storbank

15-08-2018 11:42:14
Ringkjøbing Landbobank fik tilbage i starten af juni den sidste godkendelse fra Finanstilsynet, og banken kunne derfor fusionere med Nordjyske Bank som planlagt. Det første regnskab efter fusionen udkom onsdag og den administrerende direktør i Ringkjøbing Landbobank, John Fisker, peger på, at integrationen af de to banker er forløbet som ventet.- Det man er interesseret i, når man slår pjalterne s..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Vestas/CEO: Effekten af tariffer kan koste dyrt - men er usikker - NY
2
Vestas/Commerzbank: Sænker kursmål men anbefaler fortsat "køb"
3
Onsdagens aktier: WDH og GN faldt mest i tyrkisk nedtur
4
Lille bank til tops på fondsbørsen efter regnskab
5
Ambu/ABG: Kursmål løftes med mere end 40 pct. efter kurstigning

Relaterede aktiekurser

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
16. august 2018 10:16:01
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180815.6 - EUROWEB7 - 2018-08-16 10:16:01 - 2018-08-16 10:16:01 - 1 - Website: OKAY