14 jun: Aktier/tendens: Ørsted i fokus efter endnu en tabt budrunde i USA
14 jun: GN: Opjusterer forventningerne for Audio-divisionen til hele året
14-06-2018 08:45:32

Ørsted/dir: Ingen overraskelse - fortsætter stærke engagement i USA

Dong Energy møller
Relateret indhold
16 aug - 
Norge vil give plads til to flydende havvindmølleparker..
13 aug - 
Ørsted får opbakning af regeringen: Vi har ingen planer..
10 aug - 
Fredagens aktier: Mærsk-optur bremset og fald i Novozym..
Relateret debat
09 aug - 
og så er de vist helt ude af alt med gas og olie nu-Der..
09 aug - 
Dansk selskab i gigant-opkøb Ørsted har købt amerikansk..
08 aug - 
Der er vel ikke planer om at frasælge engros og details..

Det kom ikke bag på den danske energikoncern Ørsted, at staten Connecticut valgte at gå videre med et bud på et havvindprojekt fra en af konkurrenterne.

Det slår Martin Neubert, der er direktør for havvind hos Ørsted, fast i en skriftlig kommentar til Ritzau Finans, efter at den amerikanske stat onsdag aften annoncerede, at den amerikanske konkurrent Deepwater Wind var gået videre til kontraktforhandlingerne om et havvindprojekt på 200 MW.

- Resultatet i Connecticut kommer ikke som nogen overraskelse, idet der kunne indgives betingede bud, som tog potentielle stordriftsfordele fra de nyligt tildelte projekter i Massachusetts og Rhode Island i betragtning, siger han.

Han henviser til, at det i Connecticut-runden var muligt for interesserede selskaber at byde ind med bud, der var betingede af, hvorvidt de gik videre til kontraktforhandlingerne i nabostaterne. Den mulighed havde Ørsteds to konkurrenter, mens det danske børsnoterede energiselskab ikke blev valgt i hverken Massachusetts og Rhode Island.

Onsdagens afgørelse betyder ikke, at Ørsted har opgivet det amerikanske marked, og selskabet ser fortsat flere muligheder, som kan være med til at give det et godt fodfæste i landet.

- Vi fortsætter vores stærke engagement på det amerikanske marked, der rummer betydelige langsigtede vækstmuligheder for os, siger Martin Neubert i kommentaren.

GJORDE INDTOG I USA I 2015

Ørsted, der tidligere var kendt som Dong Energy, indledte i 2015 sit indtog på det amerikanske marked for havvindmøller.

I april 2015 sikrede det danske selskab sig udviklingsrettighederne til området, hvor Bay State-projektet efter planen skal udvikles, og samme år slog Ørsted også dørene op for et kontor i Boston, der er hovedstad i den amerikanske delstat Massachusetts.

I december 2016 solgte Ørsted halvdelen af Bay State Wind til Eversource, som har gode kompetencer inden for transmission af strøm. Det var netop dette projekt, som de to partnere havde budt ind med i Massachusetts og Connecticut, og som kan udvikles til en samlet kapacitet på 2000 megawatt.

Derudover har energikoncernen havvindprojektet Ocean Wind ud for kysten i New Jersey, som også potentielt kan få en kapacitet på 2000 MW.

Selskabet arbejder også i Virginia, hvor det skal opføre to vindmøller på 6 MW til den første fase af Dominion Energys havvindprojekt Coastal Offshore Wind. Ørsted har her underskrevet en hensigtserklæring med selskabet om eneret til at drøfte et strategisk partnerskab om at udvikle et projekt i en kommerciel skala i staten.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Maersk Drilling kan blive den nye olieaktie i C25-indekset

17-08-2018 11:00:05
Når Maersk Drilling næste år kommer på børsen i København, vil selskabet sandsynligvis få en markedsværdi, som giver plads i det toneangivende C25-indeks.A.P. Møller-Mærsk har fredag besluttet at udskille Maersk Drilling i en selvstændig børsnotering, da det ikke er lykkedes med at sælge selskabet til anden side.Maersk Drilling, der driver en større flåde af borerigge og boreskibe, er bogført til ..

Novo Nordisk køber Ziylo i handel til potentielt 800 mio. dollar

17-08-2018 08:39:12
Medicinalkoncernen Novo Nordisk har netop opkøbt det britiske selskab Ziylo.Novo opnår dermed de fulde rettigheder til Ziylo's glukosebindende molekyler i de tidlige stadier. Det er en overtagelse, der skal foregå trinvis, og den har en potentiel handelsværdi på over 800 mio. dollar, oplyser Novo Nordisk i en pressemeddelelse.Ved købet har Novo overtaget hele den samlede aktiebeholdning og har der..

ISS leverer pæn organisk vækst - men nedskrivninger giver underskud

16-08-2018 08:28:56
En nedskrivning på 629 mio. kr. skæmmer ISS' resultater i andet kvartal, hvor den organiske vækst ellers overraskede positivt. Servicekoncernen kom ud af kvartalet med et underskud på 315 mio. kr. på bundlinjen, hvilket kom bag på analytikerne, der ifølge Ritzau Estimates havde ventet et overskud på 444 mio. kr. Nedskrivningen på 629 mio. kr. i kvartalet er på forretningsenheder, der er sat til sa..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Mærsk stjæler billedet med regnskab og Drilling-rygte
2
Novo Nordisk køber Ziylo i handel til potentielt 800 mio. dollar
3
Torsdagens aktier: Carlsberg berusede investorerne med opjustering
4
Aktier/tendens: Mærsk stjæler fokus med børsnotering af Drilling - NY
5
Mærsk Q2: Presset indtjening mens Drilling sendes ud på egne ben

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 406,70 1,0% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. august 2018 13:22:15
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180816.1 - EUROWEB7 - 2018-08-17 13:22:15 - 2018-08-17 13:22:15 - 1 - Website: OKAY