14 jun: EU-lande godkender gengæld mod USA-told for milliarder - NY
15 jun: Maersk Container Industry skal fyre 1200 medarbejdere i Chile - G..
14-06-2018 18:13:39

Vigtige banker i bearmarked

Et stort antal af de største banker i verden er reelt inde i et bearmarked, da deres aktiekurser er faldet mere end 20 pct. Og det understreger risikoen for, at økonomien kan gå i recession, selv på et tidspunkt hvor mange aktieindeks når nye rekorder, hvor USA's centralbank netop har hævet renten som svar på en stærk økonomi, og hvor ECB netop har annonceret sit stop for stimulerende obligationsopkøb ved årsskiftet.

Det er endda blandt banker, der anses for at være kritiske for de finansielle systemer. Ud af 39 af "Sifi'er", finansielle institutioner, som anses for systemisk vigtige af Financial Stability Board (FSB) i Basel, er 16 nu mere end 20 pct. fra deres aktietop, hvilket er standarddefinitionen af et bearmarked, skriver Financial Times.

Ifølge Ian Harnett, direktør for global strategi i Absolute Strategy Research i London, kan centralbanker verden over blive tvunget til at agere, når næsten halvdelen af de systemvigtige banker udsender signaler om et bjørnemarked. Absolute Strategy Research udsendte på den baggrund i denne uge sin første "black swan"-varsling siden 2009.

- Ledetråden ligger i navnet. Hvis disse banker må antages at være systemisk vigtige, så burde de pengepolitiske chefer holde øje med, hvad der sker, lyder det fra Harnett til avisen.

Den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, gradvise renteforhøjelser, nu syv i streg siden 2015, og bankens reduktion af balancen gennem obligationssalg har været med til at sende de kortsigtede lånerenter op, hvilket påvirker hele kæden fra husholdningerne til erhvervslivet og bankerne, skriver Financial Times, som pointerer at tremåneders Libor i USA i maj ramte sit højeste niveau i ti år i 2,37 pct., og at renten kun har trukket sig beskedent fra det niveau.

Og netop den udvikling påvirker de hårdest ramte banker. Ifølge Ian Harnett er det nemlig banker med størst afhængighed af finansiering i dollar, der klarer sig mest ringe, og det kan blive endnu værre, hvis renterne fortsætter op, og dollaren styrkes yderligere. Og de banker, som har forladt sig på engrosfinansiering frem for almindelige indskud til at vokse, vil være mest sårbare.

Ian Harnetts skepsis bakkes op af Bert Ely, der er adjunkt ved Cato Institute. Han peger på, at JPMorgans topchef, Jamie Dimon, i sidste uge var særligt optimistisk om økonomiens udsigter og ikke kunne se nogle "huller i vejen".

- De gode nyheder fortsætter ikke for evigt. Den slags kommentarer kommer normalt lige før, tingene begynder at gå ned ad.

Der er 30 banker på FSB's liste over "global systemically important banks" eller GSIB'er. På listen er også ni store forsikringsselskaber.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
11 dec
 
mne: Short - når det lykkedes!    Forbyd short totalt. - Det er kursmanipulatorernes og finansforbr..
67
10 dec
VELO
Når man følger Veloxis-debatten, og det hr jeg gjort i mange, mange år - også da den hed LCP, så går..
31
13 dec
PNDORA
"Carnegie bestemmer pandoras aktiekurs, basta!!Sådan udtaler en chefanalytiker sig.Carnegie har samm..
26
12 dec
PNDORA
Stornedtur: Din profil er da lige oprettet for 6 dage siden 😎 er du en troll/bandit 😂 Stornedtur A..
23
13 dec
PNDORA
Din skrivelse er intet andet end en omgang sludder. Det rene nonsens. Det er simpelthen ubegribelig..
17
15 dec
PNDORA
Det er altid mere enkelt vurderer, hvad ledelsen i Pandora burde have gjort, når man kender effekten..
16
13 dec
DANSKE
CBS undersøgte muligheden for at droppe Danske Bank helt: Vi skal fare med lempe Kilde: https://fina..
16
12 dec
VWS
Vestas opruster i teknologisk kapløb om fremtidens vindmølle. Vestas skruer op for investeringer i n..
16
10 dec
 
Klart, klart... et firma, der reklamerer må være desperat. Personligt synes jeg ikke Pandora har n..
16
12 dec
VELO
  Der er som jeg ser det, kun et forhold, som kan sænke kursen betydeligt, og det er en yderligere u..
15

Mærsk tilbage helt tæt på toppen i magtbarometer for shippingbranchen

14-12-2018 16:14:31
Mærsks indflydelse i den internationale skibsfart er igen på vej op igen, hvis vurderingerne fra shippingavisen Lloyd's List står til troende.Robert Uggla, chef for Mærsk-familiens holdingselskab, og Søren Skou, administrerende direktør i A.P. Møller-Mærsk, deler nemlig andenpladsen over de 100 mest indflydelsesrige personer i shipping. Det viser avisens årlige opgørelse over magten i branchen.Sid..

Maersk Drilling dropper månedsopdateringer

14-12-2018 13:43:12
Det bliver ikke længere muligt at få et månedligt indblik i Maersk Drillings flåde.Rigselskabet, der er ejet af A.P. Møller-Mærsk, men efter planen skal børsnoteres som selvstændigt selskab i 2019, dropper den månedlige statusrapport for flåden af borerigge og -skibe. Det oplyser Maersk Drilling til Ritzau Finans.Den månedlige PDF-rapport har ellers været fast praksis i selskabet i mere end syv år..

Sydbank stopper aktietilbagekøbsprogram - NY

14-12-2018 10:52:32
Sydbank stopper sit aktietilbagekøbsprogram, efter at banken med en andel af egne aktier på 9,85 pct. nu er kommet tæt på de 10 pct., som bestyrelsen havde bemyndigelse til at opkøbe af bankens aktiekapital.Programmet blev offentliggjort i februar 2018 på 500 mio. kr., men blev i juni forhøjet til 1250 mio. kr. med planlagt afslutning senest 31. januar 2019. Helt så mange penge nåede banken imidle..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Køb- og salgssignaler

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
16. december 2018 08:58:03
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20181207.1 - EUROWEB3 - 2018-12-16 08:58:03 - 2018-12-16 08:58:03 - 1 - Website: OKAY