05 jul: Britisk tøjmærke stormer frem på børsen efter gaveuddeling til ej..
05 jul: Aktier/middag: Mærsk og Danske Bank tynger eliteindekset i rødt
05-07-2018 11:35:59

ISS-konkurrent skyder til tops efter pæne væksttal

ISS Rengøring
Relateret indhold
10 sep - 
ISS frasælger rengøringsaktiviteter i Holland
10 sep - 
NKT, Bavarian og Pandora er fortsat de mest shortede ak..
07 sep - 
Aktier/tendens: Zealand Pharma som overskrift på afvent..

ISS' franske branchekollega Sodexo er med helt i toppen på de europæiske aktiemarkeder torsdag med en stigning på knap 6 pct.

Aktien har været under pres siden en grum nedjustering i marts, men med torsdagens fremgang ligger den i det højeste niveau siden den nedtur på 16 pct. på en dag.

Årsagen til de bedre takter er selskabets salgstal for april, maj og juni, der viste en organisk vækst på 1,6 pct. Der var især stor fremgang i sektoren Business & Administrations, som høstede tocifret vækst i de nye markeder: Afrika, Asien, Australien, Mellemøsten og Latinamerika. Det var bedre end forudset i markedet.

- Overraskelsen til den gode side, selv om den var lille, kan ses positivt taget i betragtning af sektoren og de lavere forventninger, som skyldes nylige nedjusteringer på området, skriver Goldman Sachs-analytiker Daria Fomina ifølge Bloomberg.

Også andre analytikere kommer med ros til Sodexos tal, som af Bernstein beskrives som "opmuntrende". Det er samtidig med til at trække andre virksomheder i branchen, for eksempel franske Elior og britiske Compass, op på børsen torsdag.

I Danmark finder man også ISS, der tilbyder nogle af de samme tjenester som Sodexo. Den topplacering skyldes dog nok mere banken Credit Suisse, der indleder dækning af ISS med anbefalingen "outperform", end de franske regnskabstal, mener analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

- Men Sodexos tal peger i retning af et godt underliggende forretningsklima, og det tror jeg også, vi vil se i ISS' kommende regnskab, vurderer Søren Løntoft Hansen.

- Det virker som om, at Sodexo her i det seneste kvartal trods alt har fået vendt noget af den dårligere udvikling fra tidligere. Men det var også mit indtryk, at de problemer var mere virksomhedsspecifikke end relateret til branchen, tilføjer analytikeren.

ISS stiger 0,9 pct. til 217,20 kr.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Fondsbørsmeddelelser

Coloplast/dir: Skift i ambitionsniveauet er afgørende for væksten

18-09-2018 15:10:18
Den danske medicokoncern Coloplast har taget de første skridt i strategien om at få højere priser for klinisk dokumenterede produkter, og det kommer til at spille en afgørende rolle for selskabets vækst i fremtiden.- Det er ekstremt vigtigt. Vi opfatter det her skifte i ambitionsniveauet som afgørende for, at vi kan forøge vækstmomentum, siger Kristian Villumsen, der er direktør for den kroniske f..

Mærsk/analytikere: Frasalg trak lidt ud men er nu så godt som i mål

18-09-2018 13:45:01
Når A.P. Møller-Mærsk næste år er klar til at sende Maersk Drilling, som ejer rigge og skibe, der borer efter olie og gas til havs på vegne af olieselskaberne, på børsen som et selvstændigt selskab, er koncernen også så godt som i mål med den ene del af strategien, som blev lanceret i 2016.På lørdag er det præcis to år siden, at Mærsk løftede sløret for en ny strategi, der skulle være med til at t..

Mærsk/analytikere: Strategiske ændringer skal samle selskabet i ét

18-09-2018 11:15:00
Mærsk-koncernen rammer i denne uge toårsdagen for lanceringen af den nye strategi, hvor selskabet blev samlet i to enheder - en for transport- og logistikaktiviteter og en for energiaktiviteter.Og mens planerne for energiaktiviteterne, der efter planen skal udskilles helt, er ved at være fuldbragte, resterer der fortsat en del arbejde med transport- og logistikforretningen, hvor flagskibet stadig ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Spændingen stiger omkring Danske Bank
2
Pandora: Stiger på rygter i markedet om muligt bud - NY
3
Aktier/middag: Pandora banket op af italienske rygter
4
Novo Nordisk reorganiserer R&D - 400 medarbejdere afskediges - NY
5
Pandora/Sydbank: Lav værdisætning kan udnyttes af kapitalfonde

Relaterede aktiekurser

ISS A/S 219,40 1,3% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. september 2018 22:05:48
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180917.3 - EUROWEB2 - 2018-09-18 22:05:48 - 2018-09-18 22:05:48 - 1 - Website: OKAY