10 jul: Aktier/middag: Tryg lidt ned og Mærsk i bund i ellers positivt ma..
10 jul: Britisk regering forbereder sig på et brexit uden aftale
10-07-2018 12:31:42

Mærsk/HSBC: En billig men bekymrende aktie

Relateret indhold
13:45 - 
Mærsk/analytikere: Frasalg trak lidt ud men er nu så go..
12:30 - 
Mærsk/analytikere: Ser topledelsen fortsætte - med én u..
11:15 - 
Mærsk/analytikere: Strategiske ændringer skal samle sel..
Relateret debat
03 sep - 
https://www.business.dk/investor/aktier-maersk-kan-ramm..
31 aug - 
Meget sigende billede... Amerikanerne elsker det åbenba..
31 aug - 
Jeg ville nu anbefale potentielle investorer at se tide..

Med et kursfald hidtil i år på knap 30 pct. er Mærsk-aktien blevet billig, mener HSBC. Men der lurer stadig farer i horisonten, som gør bankens analytikere varsomme over for at investere i containerrederiet.

Tirsdag sænker de i en ny analyse deres bud på Mærsks indtjening i år til 3,6 mia. dollar på EBITDA-niveau - driftsoverskud før af- og nedskrivninger. Det er 7 pct. mindre end tidligere og 10 pct. lavere end bunden af Mærsk-ledelsen hidtidige prognose på 4 til 5 mia. dollar.

Til sammenligning ligger markedets gennemsnitsestimat på 3,98 mia. dollar ifølge data fra Bloomberg, og risikoen for en nedjustering i det kommende halvårsregnskab er derfor et højaktuelt tema.

HSBC kommer frem til, at Mærsks børsværdi efter de seneste kvartalers fald nu kun svarer til værdien af skibe og containere alene - og at man altså i teorien får de havne, borerigge og andre divisioner, Mærsk ejer, med i købet gratis.

- Mærsk er blevet ramt af et antal negative faktorer. På makroniveau er der usikkerhed om et forværret globalt handelsklima, hvilket giver usikkerhed om fragtmængderne i andet halvår. På brancheniveau bliver brændstofpriserne ved med at stige, men det lader til, at fragtraterne ikke følger med, hvilket truer prognoserne om overskud i andet halvår, fortæller HSBC.

Analytikerne sætter et kursmål på 9100 kr. - mod tidligere 10.400 kr. - og selv om det indikerer, at aktien skal stige godt 17 pct. fra det nuværende leje på omkring 7790 kr., ændrer de ikke på anbefalingen "hold".

- Vi advarer imod, at aktien er stærkt følsom over for små ændringer i fragtrater og brændstofpriser. Der er væsentlig usikkerhed omkring udviklingen i begge, og indtil de negative momentum i analytikernes estimater ændres, ser vi få positive katalysatorer for aktien, skriver HSBC.

A.P. Møller-Mærsk afleverer halvårsregnskab den 17. august.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Coloplast/dir: Skift i ambitionsniveauet er afgørende for væksten

18-09-2018 15:10:18
Den danske medicokoncern Coloplast har taget de første skridt i strategien om at få højere priser for klinisk dokumenterede produkter, og det kommer til at spille en afgørende rolle for selskabets vækst i fremtiden.- Det er ekstremt vigtigt. Vi opfatter det her skifte i ambitionsniveauet som afgørende for, at vi kan forøge vækstmomentum, siger Kristian Villumsen, der er direktør for den kroniske f..

Mærsk/analytikere: Frasalg trak lidt ud men er nu så godt som i mål

18-09-2018 13:45:01
Når A.P. Møller-Mærsk næste år er klar til at sende Maersk Drilling, som ejer rigge og skibe, der borer efter olie og gas til havs på vegne af olieselskaberne, på børsen som et selvstændigt selskab, er koncernen også så godt som i mål med den ene del af strategien, som blev lanceret i 2016.På lørdag er det præcis to år siden, at Mærsk løftede sløret for en ny strategi, der skulle være med til at t..

Mærsk/analytikere: Strategiske ændringer skal samle selskabet i ét

18-09-2018 11:15:00
Mærsk-koncernen rammer i denne uge toårsdagen for lanceringen af den nye strategi, hvor selskabet blev samlet i to enheder - en for transport- og logistikaktiviteter og en for energiaktiviteter.Og mens planerne for energiaktiviteterne, der efter planen skal udskilles helt, er ved at være fuldbragte, resterer der fortsat en del arbejde med transport- og logistikforretningen, hvor flagskibet stadig ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Spændingen stiger omkring Danske Bank
2
Pandora: Stiger på rygter i markedet om muligt bud - NY
3
Aktier/middag: Pandora banket op af italienske rygter
4
Novo Nordisk reorganiserer R&D - 400 medarbejdere afskediges - NY
5
Pandora/Sydbank: Lav værdisætning kan udnyttes af kapitalfonde

Relaterede aktiekurser

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. september 2018 19:58:20
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180917.3 - EUROWEB2 - 2018-09-18 19:58:20 - 2018-09-18 19:58:20 - 1 - Website: OKAY