12 jul: NKT taber ankesag om kartelbøde - NY
12 jul: USA: Inflationen rammer højeste niveau i mere end seks år
12-07-2018 14:29:21

Mærsk/GS: (Selv)hjælpen er på vej

Relateret indhold
21 sep - 
Fredagens aktier: Grønt firkløver trak C25 op trods fal..
21 sep - 
Mærsk/HSBC: Løfter anbefaling til "køb" efter klarhed o..
21 sep - 
Aktier/middag: Danske Bank igen bundprop i ellers grønt..
Relateret debat
03 sep - 
https://www.business.dk/investor/aktier-maersk-kan-ramm..
31 aug - 
Meget sigende billede... Amerikanerne elsker det åbenba..
31 aug - 
Jeg ville nu anbefale potentielle investorer at se tide..

Mærsk-aktien har været skidt sejlende i et års tid, men hjælpen - eller rettere selvhjælpen - er på vej.

Det skriver den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der hæver sin anbefaling af aktien til "køb" fra tidligere "neutral", viser data fra Bloomberg.

Godt nok ventes der "meget svage" takter i det halvårsregnskab, Mærsk aflægger i august, skriver Goldman Sachs i en analyse ifølge Bloomberg News. Der er også udsigt til en nedjustering, da Goldman Sachs kun tror på en driftsindtjening (EBITDA) på 3,4 mia. dollar i 2018 hos Mærsk, der ellers selv har varslet mellem 4 og 5 mia. dollar.

Men selvhjælpen er på vej i form af lavere enhedsomkostninger i andet halvår samt bedre kontrol over udbuddet af skibskapacitet i branchen som helhed, hvilket kan hjælpe med at få fragtraterne op på bedre niveauer, mener Goldman Sachs.

Investeringsbanken vælger dog samtidig at sænke sit kursmål for rederiet til 9500 kr. fra 10.300 kr.

Til sammenligning koster Mærsk B-aktien torsdag eftermiddag 7764 kr. på børsen efter et fald på næsten 30 pct. hidtil i 2018.

Goldman-analytikerne har samtidig haft et kig på Hapag-Lloyd, der ligeledes får en købsanbefaling. Aktien har klaret sig dårligt, især efter en nylig nedjustering, men banken indregner nu en sandsynlighed for, at der vil komme opkøbsaktivitet omkring rederiet.

Tidligere denne uge afslørede Reuters, at rederiet CMA CGM, containerbranchens tredjestørste efter Maersk Line, har henvendt sig til Hapag-Lloyd med tanke på en fusion. Indtil videre har det dog fået en kurv af Hapag-Lloyds ejere.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Danske: Moody's ser risiko for sænkning af kreditvurderingen - NY

21-09-2018 15:14:23
Moody's Investors Service er gået i gang med at kigge kreditvurderingen af Danske Bank efter i sømmene og forudser, at der er risiko for en nedjustering. Det oplyser ratinginstituttet fredag, hvor udsigten for Danske Banks kreditvurdering er sænket til "negativ" fra "stabil".Ændringen kommer, efter at banken har offentliggjort rapporten om hvidvask i sin estiske filial tidligere på ugen, skriver M..

Mærsk/Sydbank: Fundamentaler peger ikke mod gode fragtrater

21-09-2018 11:08:55
Efter en periode med overvejende positiv udvikling i fragtraterne er rateindekset Shanghai Containerized Fright Index, SCFI, nu faldet tre uger i træk. Den negative udvikling stopper dog ikke nødvendigvis her, vurderer senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, der dækker A.P. Møller-Mærsk. - Nu har vi set tre uger i træk, så det er lidt en trend, men ellers er der stor udsving i de her ugentlig..

Aktier/tendens: Danske Bank trækker overskrifter i ventet grønt marked

21-09-2018 08:04:56
Danske Bank kan fredag komme under investorernes kritiske lup, efter at flere danske aviser endnu engang har banken og undersøgelsen af dens rolle i hvidvasksagen som forsidestof.Børsen kan berette, at selskabet Deminor, der er ekspert i gruppesøgsmål, vil forsøge at samle opbakning blandt aktionærerne til en ny granskning af hvidvasksagen. I Jyllands-Posten Erhverv mener flere eksperter, at det e..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. september 2018 12:50:20
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB3 - 2018-09-23 12:50:20 - 2018-09-23 12:50:20 - 1 - Website: OKAY