12 jul: Aktier/middag: Mærsk og eliteindekset vender kajakken
12 jul: NKT taber ankesag om kartelbøde
12-07-2018 12:05:04

Unibrew/Nykredit: Fransk opkøb passer perfekt - og løfter aktien

Produktion 1
Relateret indhold
19 sep - 
KORR: Onsdagens aktier: Hvidvaskskandale kostede Danske..
19 sep - 
Onsdagens aktier: Hvidvaskskandale kostede Danske Bank ..
14 sep - 
Fredagens aktier: Ambu og Bavarian sluttede ugen i bund..
Relateret debat
30 aug - 
Hedebølgen startede jo først i juli, så det kan jo nok ..
30 aug - 
AN er jo mange forskellige aktører. Nogle AN har formen..
30 aug - 
larstand: Hvordan mener du at f.eks. AN kan tage gevins..

Royal Unibrews køb af den franske virksomhed Etablissements Geyer Fréres, der er faldet på plads torsdag, er ifølge chefanalytiker Ricky Steen Rasmussen fra Nykredit et smart træk.

Det er samtidig med til at løfte Unibrew-aktien på børsen, vurderer analytikeren.

- Det har helt klart en positiv effekt. Når selskaber som Royal Unibrew og DSV køber andre selskaber, har de en tendens til at stige, fordi de over de seneste ti år har været rigtig gode til at integrere opkøb, siger Ricky Steen Rasmussen til Ritzau Finans.

Han har netop indledt dækning af Royal Unibrew torsdag med anbefalingen "køb" og en forventning om mere fremgang til en aktie, der allerede har givet et afkast på 46 pct. i 2018 - det fjerdebedste blandt C25-aktierne.

Etablissements Geyer Fréres producerer læskedrikke under mærker som Lorina, Purethé og Infreshhh, og er til stede på det franske hjemmemarked samt i USA.

- Det her køb passer perfekt ind i strategien om at sprede sig til andre markeder - også efter købet af italienske Terme di Crodo for nylig. Og så er det ikke noget, der trækker gearingen eller nettogælden meget op, som man måske kunne frygte med et større opkøb, siger Ricky Steen Rasmussen.

Med de seneste køb har Royal Unibrew nemlig sikret sig en base, som selskabet nemt kan bruge til at ekspandere ud til andre europæiske markeder.

Købsprisen er 660 mio. kr., som vil blive finansieret via bankgæld, fortæller Unibrew, og det er ifølge analytikeren en fin pris.

Samtidig opjusterer Unibrew sine forventninger til indeværende regnskabsår og lægger 100 mio. kr. oven i omsætningen, som nu ventes på mellem 6900 og 7100 mio. kr.

Etablissements Geyer Fréres havde sidste år en omsætning på 290 mio. kr., og med knap et halvt år af det beløb lagt til Unibrews tal kunne opjusteringen måske have været en anelse større.

- Jeg tror, de har været lidt konservative. Og som vejret arter sig nu, er det ikke noget, der mindsker omsætningen. Jeg kunne godt forestille mig, at der kom en opjustering mere i forbindelse med regnskabet for andet eller tredje kvartal, siger Ricky Steen Rasmussen.

Royal Unibrew oplyser desuden, at købet ventes at styrke selskabets indtjening per aktie i løbet af 2020.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Fondsbørsmeddelelser

Danske: Moody's ser risiko for sænkning af kreditvurderingen - NY

21-09-2018 15:14:23
Moody's Investors Service er gået i gang med at kigge kreditvurderingen af Danske Bank efter i sømmene og forudser, at der er risiko for en nedjustering. Det oplyser ratinginstituttet fredag, hvor udsigten for Danske Banks kreditvurdering er sænket til "negativ" fra "stabil".Ændringen kommer, efter at banken har offentliggjort rapporten om hvidvask i sin estiske filial tidligere på ugen, skriver M..

Mærsk/Sydbank: Fundamentaler peger ikke mod gode fragtrater

21-09-2018 11:08:55
Efter en periode med overvejende positiv udvikling i fragtraterne er rateindekset Shanghai Containerized Fright Index, SCFI, nu faldet tre uger i træk. Den negative udvikling stopper dog ikke nødvendigvis her, vurderer senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, der dækker A.P. Møller-Mærsk. - Nu har vi set tre uger i træk, så det er lidt en trend, men ellers er der stor udsving i de her ugentlig..

Aktier/tendens: Danske Bank trækker overskrifter i ventet grønt marked

21-09-2018 08:04:56
Danske Bank kan fredag komme under investorernes kritiske lup, efter at flere danske aviser endnu engang har banken og undersøgelsen af dens rolle i hvidvasksagen som forsidestof.Børsen kan berette, at selskabet Deminor, der er ekspert i gruppesøgsmål, vil forsøge at samle opbakning blandt aktionærerne til en ny granskning af hvidvasksagen. I Jyllands-Posten Erhverv mener flere eksperter, at det e..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Royal Unibrew A/S 541,00 0,6% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. september 2018 12:42:15
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180919.1 - EUROWEB5 - 2018-09-23 12:42:15 - 2018-09-23 12:42:15 - 1 - Website: OKAY