11 sep: WDH og Sennheiser afslutter joint venture og opdeler forretninger..
11 sep: Britisk Centralbankchef fortsætter til slutningen af januar 2020 ..
11-09-2018 13:29:48

Bioporto/CEO: Nyretest adresserer milliardstort marked

Relateret indhold
12 nov - 
Aktier/åbning: C25 stiger trods regnskabstæsk til Simco..
12 nov - 
Aktier/tendens: Pilen peger opad for børsdagen
08 nov - 
Bioporto leverer fortsat dybrøde tal
Relateret debat
12 nov - 
Spændende om de når i mål med indsamlingen
12 nov - 
Imponerende. Hvem er det som skyder penge i firmaet? No..
12 nov - 
jeg giver min beholdning sidste skud i bøssen - ikke sk..

Forudsætningerne i den amerikanske investeringsbank Maxim Groups vurdering af markedspotentialet for Bioportos test til bestemmelse af akut nyreskade flugter meget godt med de estimater, Bioportos ledelse har for det samlede adresserbare marked.

Det fortæller biotekselskabets administrerende direktør, Peter Mørch Eriksen, der mandag kunne se Bioportos aktiekurs tordne i vejret, da det kom frem, at Maxim Group har indledt dækning med anbefalingen "køb" og et kursmål på 3 dollar, eller over 19 kr.

Kursmålet svarede på det tidspunkt til et uforløst potentiale på 480 pct. fra fredagens lukkekurs, og investorer har - at dømme efter kursreaktionen - taget analysen for gode varer og sendt aktien op med 59 pct. mandag og yderligere 12 pct. tirsdag til 5,93 kr.

I analysen peger Maxim på, at det har store forventninger til Bioportos NGAL-test, som måske er tæt på en markedsføringsgodkendelse hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. En tilbagemelding ventes i løbet af andet halvår med forventet kommercialisering i starten af næste år.

- Jeg kan ikke kommentere kursen, men det jeg kan forholde mig til er, om det flugter med den markedsstørrelse, vi selv taler om. Vi vurderer, at det optimale adresserbare marked er på op til 5 mia. dollar, og han er kommet frem til nogenlunde det samme, siger Peter Mørch Eriksen til Ritzau Finans.

MILLIONER AF NYRESKADETEST

Forudsætningerne for Bioportos vurdering er et marked på i første omgang i alt 50 mio. test på verdensplan, som - i takt med at testen eventuelt godkendes til yderligere brug - kan vokse til potentielt omkring 250 mio. test på verdensplan.

Med en anslået pris per test på cirka 20 dollar, så vil det samlede marked på sigt kunne løbe op i potentielt 1 mia. dollar på verdensplan i forbindelse med den første godkendelse fra FDA og senere helt op i 5 mia. dollar, når alle godkendelser er på plads, vurderer Peter Mørch Eriksen.

Hvor stor en bid af markedet Bioporto så kan få, er spørgsmålet.

I Europa, hvor Bioporto lancerede NGAL-testen i 2011, er testen endnu ikke nogen stor forretning. I første halvår af 2018 solgte testen for bare 3,7 mio. kr.

- Vi gør ikke noget (markedsføringsmæssigt, red.) i Europa. Det underholder jeg om på de fleste investormøder, siger Peter Mørch Eriksen om det paradoksalt lave salg sammenlignet med de skyhøje estimater for potentialet.

Han peger på, at erfaringer fra andre virksomheder i branchen viser, at salget af den type test baseret på biomarkører først får fat i Europa, når der ligger en godkendelse fra FDA.

- Og da vi ikke har svømmet i penge, så har vi måttet prioritere og har set på, hvor vi får mest for pengene. Og det gør vi efter vores overbevisning ved at gøre en stor indsats for først at få den markedsført i USA, siger Peter Mørch Eriksen.

MARKEDSVÆRDI NÆRMER SIG EN MILLIARD

I 2016 afviste FDA at godkende NGAL-testen i USA, men Bioporto sendte en ny ansøgning om markedsføringstilladelse til den amerikanske lægemiddelstyrelse i juli.

Ansøgningen er ifølge Peter Mørch Eriksen udført med ekspertbistand, uden at det dog giver nogen garanti for en godkendelse.

Med de seneste børsdages fremgang er Bioporto, der venter at omsætte for 30 mio. kr. i år, værdisat til omkring 920 mio. kr. mod godt 500 mio. kr., inden Maxims analyse kom på gaden.

Den markante fremgang kan ifølge investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen hænge sammen med, at nogle investorer ganske enkelt er blevet fristet til at trykke på købsknappen ved en hurtig sammenligning mellem amerikanske Maxims nye kursmål for Bioporto -aktien, og den aktiekurs Bioporto blev handlet til mandag.

- Det er ikke for at miskreditere nogen, men jeg tror, at lige nøjagtigt det her er rygmarvskøb på basis af den information, der kom i går, og i håb om at man rammer en guldåre, siger Per Hansen.

Maxim har ikke dækning af andre danske selskaber, men har tidligere dækket Bavarian Nordic i perioden 2014 til 2017. Anbefalingen af Bavarian var dengang "køb", og aktien steg da også, indtil et fejlslagent forsøg med medicinen Prostvac i patienter med prostatakræft sendte Bavarian i frit fald i september sidste år.

Maxim sænkede efterfølgende anbefalingen til "hold" og droppede få måneder efter sin dækning af Bavarian.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
08 nov
BIOPOR
Det må du, og kan du, hvis du kan finde en bank, der vil låne dig aktierne. Jeg kender ikke nogle.  ..
3
12 nov
BIOPOR
Og om et år er de 40 millioner brændt af, og der kommer en ny emission, hvor aktionærerne udvandes y..
2
12 nov
BIOPOR
så er der basis for lønstigning til ledelsen på næste bestyrelsesmøde..
2
12 nov
BIOPOR
Så får de lige lidt økonomisk arbejdsro imens de venter på FDA:   Bioporto øger aktiekapitalen ved t..
2
12 nov
BIOPOR
jeg giver min beholdning sidste skud i bøssen - ikke skudt flere penge i bio, men satser på godkende..
1
08 nov
BIOPOR
4-10-2018 Tråd 408365 skrev jeg blandt andet: Forventer selv en målrette emission muligvis en ADR i..
1
08 nov
BIOPOR
Læs dog regnskabet. Der står jo at de laver en emission senere på måneden.
1
08 nov
BIOPOR
et forrygende salg i kvartalet på 5,380 tkr. Men det er selvfølgelig heller ingen kunst at sælge, hv..
1

Schouw/CEO: Arbejder på at imødegå effekten af højere råvarepriser

12-11-2018 15:37:16
Stigende råvarepriser og hård konkurrence har givet indtjeningsmæssig modvind for industrikonglomeratet Schouw & Co. i tredje kvartal, men udviklingen har ifølge selskabets direktør, Jens Bjerg Sørensen, dog været som ventet. Den kommende tid er fokus særligt rettet mod at optimere og effektivisere, efter at selskabet tidligere har gennemført store kapacitetsinvesteringer. - Tredje kvartal er gået..

William Demant fjerner variant af i øret-apparat - citat - NY

12-11-2018 13:59:53
William Demant Holding kan ikke længere tilbyde en variant af selskabets nye ITE-produkter (in the ear, red.) af Oticon Opn, der har både telespole og trådløs 2,4 GHz-teknologi.Kunderne skal nu vælge mellem en ITE-udgave med telespole eller 2,4 GHz-teknologi.Det skriver branchemediet Medwatch.Produktet blev ellers først lanceret for nylig og blev sammen med en stribe andre nye produkter præsentere..

NKT vinder ordre til en værdi af næsten 150 mio. kr.

12-11-2018 09:35:50
Den danske kabelproducent NKT skal udskifte højspændingsforbindelsen mellem Danmark og Sverige.Det bekræfter NKT i en meddelelse mandag morgen, hvor det også fremgår, at ordrens værdi i standard metalpriser lyder på 20 mio. euro, svarende til næsten 150 mio. danske kr.Ordren er vundet i et konsortium med Boskalis, der tidligere gik under navnet VBMS. Den indebærer projektering, produktion og insta..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank/Kepler: Anbefaling og kursmål trækkes hver sin vej
2
Aktier/tendens: Pilen peger opad for børsdagen
3
NKT vinder ordre til en værdi af næsten 150 mio. kr.
4
Aktier: Sydbank og Rockwool kan erstatte Nordea og Bavarian i C25
5
Mandagens aktier: Simcorp blev straffet i generelt nervøst marked

Relaterede aktiekurser

BioPorto A/S 3,985 1,4% Stigning i aktiekurs
Bioporto Ord Shs 3,985 1,4% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgssignaler

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
13. november 2018 02:24:18
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20181109.5 - EUROWEB7 - 2018-11-13 02:24:18 - 2018-11-13 02:24:18 - 1 - Website: OKAY