11 sep: WDH og Sennheiser afslutter joint venture og opdeler forretninger..
11 sep: Britisk Centralbankchef fortsætter til slutningen af januar 2020 ..
11-09-2018 13:29:48

Bioporto/CEO: Nyretest adresserer milliardstort marked

Relateret indhold
12 sep - 
Onsdagens aktier: William Demant til vejrs uden nyt i g..
12 sep - 
Onsdagens aktier: William Demant til vejrs uden nyt i g..
12 sep - 
Aktier/middag: William Demant i hopla topper positivt C..
Relateret debat
05:04 - 
BIOPORTO - EMISSION - ELLER OVERTAGELSE ? Ved en NGAL g..
18 sep - 
Tak for givtig info. Om NGAL testen bliver godkendt er ..
18 sep - 
Jeg var også til investor dagen med Bioporto . Jeg hørt..

Forudsætningerne i den amerikanske investeringsbank Maxim Groups vurdering af markedspotentialet for Bioportos test til bestemmelse af akut nyreskade flugter meget godt med de estimater, Bioportos ledelse har for det samlede adresserbare marked.

Det fortæller biotekselskabets administrerende direktør, Peter Mørch Eriksen, der mandag kunne se Bioportos aktiekurs tordne i vejret, da det kom frem, at Maxim Group har indledt dækning med anbefalingen "køb" og et kursmål på 3 dollar, eller over 19 kr.

Kursmålet svarede på det tidspunkt til et uforløst potentiale på 480 pct. fra fredagens lukkekurs, og investorer har - at dømme efter kursreaktionen - taget analysen for gode varer og sendt aktien op med 59 pct. mandag og yderligere 12 pct. tirsdag til 5,93 kr.

I analysen peger Maxim på, at det har store forventninger til Bioportos NGAL-test, som måske er tæt på en markedsføringsgodkendelse hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. En tilbagemelding ventes i løbet af andet halvår med forventet kommercialisering i starten af næste år.

- Jeg kan ikke kommentere kursen, men det jeg kan forholde mig til er, om det flugter med den markedsstørrelse, vi selv taler om. Vi vurderer, at det optimale adresserbare marked er på op til 5 mia. dollar, og han er kommet frem til nogenlunde det samme, siger Peter Mørch Eriksen til Ritzau Finans.

MILLIONER AF NYRESKADETEST

Forudsætningerne for Bioportos vurdering er et marked på i første omgang i alt 50 mio. test på verdensplan, som - i takt med at testen eventuelt godkendes til yderligere brug - kan vokse til potentielt omkring 250 mio. test på verdensplan.

Med en anslået pris per test på cirka 20 dollar, så vil det samlede marked på sigt kunne løbe op i potentielt 1 mia. dollar på verdensplan i forbindelse med den første godkendelse fra FDA og senere helt op i 5 mia. dollar, når alle godkendelser er på plads, vurderer Peter Mørch Eriksen.

Hvor stor en bid af markedet Bioporto så kan få, er spørgsmålet.

I Europa, hvor Bioporto lancerede NGAL-testen i 2011, er testen endnu ikke nogen stor forretning. I første halvår af 2018 solgte testen for bare 3,7 mio. kr.

- Vi gør ikke noget (markedsføringsmæssigt, red.) i Europa. Det underholder jeg om på de fleste investormøder, siger Peter Mørch Eriksen om det paradoksalt lave salg sammenlignet med de skyhøje estimater for potentialet.

Han peger på, at erfaringer fra andre virksomheder i branchen viser, at salget af den type test baseret på biomarkører først får fat i Europa, når der ligger en godkendelse fra FDA.

- Og da vi ikke har svømmet i penge, så har vi måttet prioritere og har set på, hvor vi får mest for pengene. Og det gør vi efter vores overbevisning ved at gøre en stor indsats for først at få den markedsført i USA, siger Peter Mørch Eriksen.

MARKEDSVÆRDI NÆRMER SIG EN MILLIARD

I 2016 afviste FDA at godkende NGAL-testen i USA, men Bioporto sendte en ny ansøgning om markedsføringstilladelse til den amerikanske lægemiddelstyrelse i juli.

Ansøgningen er ifølge Peter Mørch Eriksen udført med ekspertbistand, uden at det dog giver nogen garanti for en godkendelse.

Med de seneste børsdages fremgang er Bioporto, der venter at omsætte for 30 mio. kr. i år, værdisat til omkring 920 mio. kr. mod godt 500 mio. kr., inden Maxims analyse kom på gaden.

Den markante fremgang kan ifølge investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen hænge sammen med, at nogle investorer ganske enkelt er blevet fristet til at trykke på købsknappen ved en hurtig sammenligning mellem amerikanske Maxims nye kursmål for Bioporto -aktien, og den aktiekurs Bioporto blev handlet til mandag.

- Det er ikke for at miskreditere nogen, men jeg tror, at lige nøjagtigt det her er rygmarvskøb på basis af den information, der kom i går, og i håb om at man rammer en guldåre, siger Per Hansen.

Maxim har ikke dækning af andre danske selskaber, men har tidligere dækket Bavarian Nordic i perioden 2014 til 2017. Anbefalingen af Bavarian var dengang "køb", og aktien steg da også, indtil et fejlslagent forsøg med medicinen Prostvac i patienter med prostatakræft sendte Bavarian i frit fald i september sidste år.

Maxim sænkede efterfølgende anbefalingen til "hold" og droppede få måneder efter sin dækning af Bavarian.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 sep
BIOPOR
BioPorto - InvestorDagen 18.september 2018 Jeg deltog til præsentationen af BioPorto ved CFO Ole ..
21
12 sep
BIOPOR
Hver eneste skide udsving i enhver skide aktie forklares dagligt med kursmanipulation, shorterkartel..
6
18 sep
BIOPOR
Tillader mig lige at lave en ny tråd. Så hvis der er nogen der deltager på Bioportos investormøde id..
5
12 sep
BIOPOR
Ikke altid enig med overlaar, men her må jeg give ham ret. Der er kommet et kursmål fra et analysefi..
5
14 sep
BIOPOR
Der var et par købslystne aktører, der i går tog godt for sig i går helt oppe ved kurs 4,99 = CAR 11..
4
12 sep
BIOPOR
Imponerende som I kan se spøgelser...snyd og svindel. Konstant! Sherlock Holmes som komiker...
3
12 sep
BIOPOR
Overskriften er kursmanipulation - det ord vil jeg ikke bruge, men en person har haft kendskab til n..
3
12 sep
BIOPOR
Tænk at kursen kan komme derop fra en fuldstændig intetsigende rating fra Maxim Group det er komik p..
3
18 sep
BIOPOR
Når godkendelsen kommer, vil vi se en kurs mellem 8-10. Den vil så flade en lille smule ud til kurs ..
2
17 sep
BIOPOR
BIOPORTO kan få et NEJ - men mest sandsynligt for den et JA   Bioporto har været i dialog med FDA Bi..
2

Coloplast/dir: Skift i ambitionsniveauet er afgørende for væksten

18-09-2018 15:10:18
Den danske medicokoncern Coloplast har taget de første skridt i strategien om at få højere priser for klinisk dokumenterede produkter, og det kommer til at spille en afgørende rolle for selskabets vækst i fremtiden.- Det er ekstremt vigtigt. Vi opfatter det her skifte i ambitionsniveauet som afgørende for, at vi kan forøge vækstmomentum, siger Kristian Villumsen, der er direktør for den kroniske f..

Mærsk/analytikere: Frasalg trak lidt ud men er nu så godt som i mål

18-09-2018 13:45:01
Når A.P. Møller-Mærsk næste år er klar til at sende Maersk Drilling, som ejer rigge og skibe, der borer efter olie og gas til havs på vegne af olieselskaberne, på børsen som et selvstændigt selskab, er koncernen også så godt som i mål med den ene del af strategien, som blev lanceret i 2016.På lørdag er det præcis to år siden, at Mærsk løftede sløret for en ny strategi, der skulle være med til at t..

Mærsk/analytikere: Strategiske ændringer skal samle selskabet i ét

18-09-2018 11:15:00
Mærsk-koncernen rammer i denne uge toårsdagen for lanceringen af den nye strategi, hvor selskabet blev samlet i to enheder - en for transport- og logistikaktiviteter og en for energiaktiviteter.Og mens planerne for energiaktiviteterne, der efter planen skal udskilles helt, er ved at være fuldbragte, resterer der fortsat en del arbejde med transport- og logistikforretningen, hvor flagskibet stadig ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Spændingen stiger omkring Danske Bank
2
Pandora: Stiger på rygter i markedet om muligt bud - NY
3
Aktier/middag: Pandora banket op af italienske rygter
4
Novo Nordisk reorganiserer R&D - 400 medarbejdere afskediges - NY
5
Pandora/Sydbank: Lav værdisætning kan udnyttes af kapitalfonde

Relaterede aktiekurser

BioPorto A/S 4,995 1,5% Stigning i aktiekurs
Bioporto Ord Shs 4,995 1,5% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. september 2018 05:59:50
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180917.3 - EUROWEB4 - 2018-09-19 05:59:50 - 2018-09-19 05:59:50 - 1 - Website: OKAY