11 sep: WDH og Sennheiser afslutter joint venture og opdeler forretninger..
11 sep: Britisk Centralbankchef fortsætter til slutningen af januar 2020 ..
11-09-2018 13:29:48

Bioporto/CEO: Nyretest adresserer milliardstort marked

Forudsætningerne i den amerikanske investeringsbank Maxim Groups vurdering af markedspotentialet for Bioportos test til bestemmelse af akut nyreskade flugter meget godt med de estimater, Bioportos ledelse har for det samlede adresserbare marked.

Det fortæller biotekselskabets administrerende direktør, Peter Mørch Eriksen, der mandag kunne se Bioportos aktiekurs tordne i vejret, da det kom frem, at Maxim Group har indledt dækning med anbefalingen "køb" og et kursmål på 3 dollar, eller over 19 kr.

Kursmålet svarede på det tidspunkt til et uforløst potentiale på 480 pct. fra fredagens lukkekurs, og investorer har - at dømme efter kursreaktionen - taget analysen for gode varer og sendt aktien op med 59 pct. mandag og yderligere 12 pct. tirsdag til 5,93 kr.

I analysen peger Maxim på, at det har store forventninger til Bioportos NGAL-test, som måske er tæt på en markedsføringsgodkendelse hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. En tilbagemelding ventes i løbet af andet halvår med forventet kommercialisering i starten af næste år.

- Jeg kan ikke kommentere kursen, men det jeg kan forholde mig til er, om det flugter med den markedsstørrelse, vi selv taler om. Vi vurderer, at det optimale adresserbare marked er på op til 5 mia. dollar, og han er kommet frem til nogenlunde det samme, siger Peter Mørch Eriksen til Ritzau Finans.

MILLIONER AF NYRESKADETEST

Forudsætningerne for Bioportos vurdering er et marked på i første omgang i alt 50 mio. test på verdensplan, som - i takt med at testen eventuelt godkendes til yderligere brug - kan vokse til potentielt omkring 250 mio. test på verdensplan.

Med en anslået pris per test på cirka 20 dollar, så vil det samlede marked på sigt kunne løbe op i potentielt 1 mia. dollar på verdensplan i forbindelse med den første godkendelse fra FDA og senere helt op i 5 mia. dollar, når alle godkendelser er på plads, vurderer Peter Mørch Eriksen.

Hvor stor en bid af markedet Bioporto så kan få, er spørgsmålet.

I Europa, hvor Bioporto lancerede NGAL-testen i 2011, er testen endnu ikke nogen stor forretning. I første halvår af 2018 solgte testen for bare 3,7 mio. kr.

- Vi gør ikke noget (markedsføringsmæssigt, red.) i Europa. Det underholder jeg om på de fleste investormøder, siger Peter Mørch Eriksen om det paradoksalt lave salg sammenlignet med de skyhøje estimater for potentialet.

Han peger på, at erfaringer fra andre virksomheder i branchen viser, at salget af den type test baseret på biomarkører først får fat i Europa, når der ligger en godkendelse fra FDA.

- Og da vi ikke har svømmet i penge, så har vi måttet prioritere og har set på, hvor vi får mest for pengene. Og det gør vi efter vores overbevisning ved at gøre en stor indsats for først at få den markedsført i USA, siger Peter Mørch Eriksen.

MARKEDSVÆRDI NÆRMER SIG EN MILLIARD

I 2016 afviste FDA at godkende NGAL-testen i USA, men Bioporto sendte en ny ansøgning om markedsføringstilladelse til den amerikanske lægemiddelstyrelse i juli.

Ansøgningen er ifølge Peter Mørch Eriksen udført med ekspertbistand, uden at det dog giver nogen garanti for en godkendelse.

Med de seneste børsdages fremgang er Bioporto, der venter at omsætte for 30 mio. kr. i år, værdisat til omkring 920 mio. kr. mod godt 500 mio. kr., inden Maxims analyse kom på gaden.

Den markante fremgang kan ifølge investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen hænge sammen med, at nogle investorer ganske enkelt er blevet fristet til at trykke på købsknappen ved en hurtig sammenligning mellem amerikanske Maxims nye kursmål for Bioporto -aktien, og den aktiekurs Bioporto blev handlet til mandag.

- Det er ikke for at miskreditere nogen, men jeg tror, at lige nøjagtigt det her er rygmarvskøb på basis af den information, der kom i går, og i håb om at man rammer en guldåre, siger Per Hansen.

Maxim har ikke dækning af andre danske selskaber, men har tidligere dækket Bavarian Nordic i perioden 2014 til 2017. Anbefalingen af Bavarian var dengang "køb", og aktien steg da også, indtil et fejlslagent forsøg med medicinen Prostvac i patienter med prostatakræft sendte Bavarian i frit fald i september sidste år.

Maxim sænkede efterfølgende anbefalingen til "hold" og droppede få måneder efter sin dækning af Bavarian.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 apr
I:SP500
  Hejsa.   Lige lidt læsestof til påsken.   Langsigtet konjunktur:   Overraskende stigning i de le..
42
18 apr
 
Jeg har modtaget flg. fra Delfin : "Nå, så er jeg blokeret på EI. Hvorfor ved jeg ikke. Jeg har ikke..
30
17 apr
VELO
  Den eneste TA-ekspert var for mig alpehue, og nogle ganske få andre. Langt de fleste, som udtaler ..
27
15 apr
VELO
Solen skinner++Envarsus viser vejen med endnu engang rigtig gode data. https://www.ncbi.nlm.nih.gov..
23
13 apr
TEVA
TheNote: Stigendende priser: Hvis man kigge på Walmarts seneste regnskab kan man se at deres omsætni..
22
17 apr
 
EI hvorfor har I slettet mit indlæg 414414 og hele debatten om hvad en moderater bør blande sig i ? ..
21
13 apr
NOVO-B
TheNote. Jeg er imponeret over din seriøsitet som trådstarter - men dybt overrasket over din reaktio..
15
17 apr
TEVA
Den er også svær lige nu fordi mange korte og lange signaler krydser ind over hinanden lige nu. Men ..
11
15 apr
VWS
Vestas i 600.. 😊 Det er en stor dag... Tillykke til de tålmodige og trofaste aktionærer.. Endelig ..
11
18 apr
 
Hej CasHolm   da du har en alder af 12 år syntes jeg at det er vigtigt at du gøre op med dig selv om..
10

Episode 15 - Lars Seier Christensen ser FC Porto som model for FCK

11-04-2019 15:15:13
I denne episode er finansmanden Lars Seier Christensen gæst i studiet hos Euroinvestors Lars Christensen til en snak om investeringer i sports- og fritidsindustrien med afsæt i Lars Seier Christensens nylige investering i Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag fodboldklubben FC København.I samtalen fremhæver Lars Seier Christensen blandt andet den portugisiske fodklub FC Porto som en mode..

Aktier/tendens: Panalpina-tal kan give DSV-fokus i rolig handelsstart

17-04-2019 07:48:02
DSV kan komme i fokus onsdag, efter at schweiziske Panalpina, som den danske transportgigant er ved at overtage, fra morgenstunden har præsenteret regnskabstal, der var bedre end ventet blandt analytikerne.I årets første kvartal nåede Panalpina en omsætning på 1,49 mia. schweizerfranc, svarende til 9,8 mia. kr., hvor der blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var ventet en omsætning på 1,45..

Genmab-partner leverer bedre end ventet: Darzalex skuffer lidt

16-04-2019 12:58:48
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal.Til gengæld ser det globale salg af Darzalex ud til at skuffe, da det i første kvartal endte på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen ventet et globalt salg på 660..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. april 2019 05:07:13
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB1 - 2019-04-20 05:07:13 - 2019-04-20 05:07:13 - 1 - Website: OKAY