11 sep: WDH og Sennheiser afslutter joint venture og opdeler forretninger..
11 sep: Britisk Centralbankchef fortsætter til slutningen af januar 2020 ..
11-09-2018 13:29:48

Bioporto/CEO: Nyretest adresserer milliardstort marked

Relateret indhold
12 nov - 
Aktier/åbning: C25 stiger trods regnskabstæsk til Simco..
12 nov - 
Aktier/tendens: Pilen peger opad for børsdagen
08 nov - 
Bioporto leverer fortsat dybrøde tal
Relateret debat
06 jan - 
Afgørelse bliver ultimo 2019.
04 jan - 
Nogen skrev i en anden tråd, at Bioport ville indsende ..
03 jan - 
Tror sikkert lidt udsalg i 2018 for at realisere tab og..

Forudsætningerne i den amerikanske investeringsbank Maxim Groups vurdering af markedspotentialet for Bioportos test til bestemmelse af akut nyreskade flugter meget godt med de estimater, Bioportos ledelse har for det samlede adresserbare marked.

Det fortæller biotekselskabets administrerende direktør, Peter Mørch Eriksen, der mandag kunne se Bioportos aktiekurs tordne i vejret, da det kom frem, at Maxim Group har indledt dækning med anbefalingen "køb" og et kursmål på 3 dollar, eller over 19 kr.

Kursmålet svarede på det tidspunkt til et uforløst potentiale på 480 pct. fra fredagens lukkekurs, og investorer har - at dømme efter kursreaktionen - taget analysen for gode varer og sendt aktien op med 59 pct. mandag og yderligere 12 pct. tirsdag til 5,93 kr.

I analysen peger Maxim på, at det har store forventninger til Bioportos NGAL-test, som måske er tæt på en markedsføringsgodkendelse hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. En tilbagemelding ventes i løbet af andet halvår med forventet kommercialisering i starten af næste år.

- Jeg kan ikke kommentere kursen, men det jeg kan forholde mig til er, om det flugter med den markedsstørrelse, vi selv taler om. Vi vurderer, at det optimale adresserbare marked er på op til 5 mia. dollar, og han er kommet frem til nogenlunde det samme, siger Peter Mørch Eriksen til Ritzau Finans.

MILLIONER AF NYRESKADETEST

Forudsætningerne for Bioportos vurdering er et marked på i første omgang i alt 50 mio. test på verdensplan, som - i takt med at testen eventuelt godkendes til yderligere brug - kan vokse til potentielt omkring 250 mio. test på verdensplan.

Med en anslået pris per test på cirka 20 dollar, så vil det samlede marked på sigt kunne løbe op i potentielt 1 mia. dollar på verdensplan i forbindelse med den første godkendelse fra FDA og senere helt op i 5 mia. dollar, når alle godkendelser er på plads, vurderer Peter Mørch Eriksen.

Hvor stor en bid af markedet Bioporto så kan få, er spørgsmålet.

I Europa, hvor Bioporto lancerede NGAL-testen i 2011, er testen endnu ikke nogen stor forretning. I første halvår af 2018 solgte testen for bare 3,7 mio. kr.

- Vi gør ikke noget (markedsføringsmæssigt, red.) i Europa. Det underholder jeg om på de fleste investormøder, siger Peter Mørch Eriksen om det paradoksalt lave salg sammenlignet med de skyhøje estimater for potentialet.

Han peger på, at erfaringer fra andre virksomheder i branchen viser, at salget af den type test baseret på biomarkører først får fat i Europa, når der ligger en godkendelse fra FDA.

- Og da vi ikke har svømmet i penge, så har vi måttet prioritere og har set på, hvor vi får mest for pengene. Og det gør vi efter vores overbevisning ved at gøre en stor indsats for først at få den markedsført i USA, siger Peter Mørch Eriksen.

MARKEDSVÆRDI NÆRMER SIG EN MILLIARD

I 2016 afviste FDA at godkende NGAL-testen i USA, men Bioporto sendte en ny ansøgning om markedsføringstilladelse til den amerikanske lægemiddelstyrelse i juli.

Ansøgningen er ifølge Peter Mørch Eriksen udført med ekspertbistand, uden at det dog giver nogen garanti for en godkendelse.

Med de seneste børsdages fremgang er Bioporto, der venter at omsætte for 30 mio. kr. i år, værdisat til omkring 920 mio. kr. mod godt 500 mio. kr., inden Maxims analyse kom på gaden.

Den markante fremgang kan ifølge investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen hænge sammen med, at nogle investorer ganske enkelt er blevet fristet til at trykke på købsknappen ved en hurtig sammenligning mellem amerikanske Maxims nye kursmål for Bioporto -aktien, og den aktiekurs Bioporto blev handlet til mandag.

- Det er ikke for at miskreditere nogen, men jeg tror, at lige nøjagtigt det her er rygmarvskøb på basis af den information, der kom i går, og i håb om at man rammer en guldåre, siger Per Hansen.

Maxim har ikke dækning af andre danske selskaber, men har tidligere dækket Bavarian Nordic i perioden 2014 til 2017. Anbefalingen af Bavarian var dengang "køb", og aktien steg da også, indtil et fejlslagent forsøg med medicinen Prostvac i patienter med prostatakræft sendte Bavarian i frit fald i september sidste år.

Maxim sænkede efterfølgende anbefalingen til "hold" og droppede få måneder efter sin dækning af Bavarian.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Danmark presser på for hurtigt at styrke EU's hvidvaskregler

22-01-2019 11:11:37
Det er positivt, at det rumænske EU-formandskab arbejder på at fremskynde nye og klarere regler mod hvidvask. Det mener finansminister Kristian Jensen (V).Han håber på, at der kan samle sig et flertal bag initiativet.- De skandaler, der har været rundtom i Europa, understreger behovet for at få strammere regler, siger Kristian Jensen på vej ind til et møde i Bruxelles med sine europæiske kolleger,..

Tryg/CEO: Vi er meget optimistiske for 2019

22-01-2019 08:15:07
Trygs administrerende direktør, Morten Hübbe, ser optimistisk på udviklingen for selskabet i 2019, efter at forsikringskoncernen afsluttede det forgangne år med et rekord højt antal kunder, og samtidig kan glæde sig over stigende kundeloyalitet og kundetilfredshed. Endvidere kommer tilkøbte Alka i 2019 til at indgå i resultaterne for hele året, og der ventes også en positiv effekt for prisforhøjel..

DSV/Jefferies: Panalpina-bud er svært at slå for rivaler

21-01-2019 10:20:13
Det tilbud, som DSV har lagt på den schweiziske konkurrent Panalpina, bliver svært at slå. Det mener i hvert fald analytikerne hos Jefferies.Ifølge analytiker David Kerstens er et modbud fra konkurrenten Kuehne+Nagel "mindre sandsynligt". Derfor bliver det svært at få en højere pris for selskabet, end DSV's tilbud repræsenterer.- (Kuehne+Nagel) vil kræve højere synergier - på mindst 250 mio. schwe..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Genmabs kræfthåb skuffer markedet
2
Danske Bank sagsøges: Kan blive en af de største erstatningssager
3
Genmab/Jefferies: Maia-studie endnu vigtigere efter skuffende salgstal
4
Mølleopsætninger i Kina steg: Tre leverandører dominerede igen
5
Svensk bank mindre optimistisk om Novo Nordisk

Relaterede aktiekurser

BioPorto A/S 3,950 0,3% Stigning i aktiekurs
Bioporto Ord Shs 3,910 -0,8% Fald i aktiekurs

Køb- og salgssignaler

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. januar 2019 18:36:38
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20190121.1 - EUROWEB7 - 2019-01-22 18:36:38 - 2019-01-22 18:36:38 - 1 - Website: OKAY