13 sep: Erdogan angriber centralbank og opfordrer til lavere renter
13 sep: Højesteret stadfæster bøder for 700.000 til Uber-chauffører - NY
13-09-2018 12:30:03

Ambu-aktien fortsætter svær uge: Falder tungt på børsen

Production needle robot

Der er ikke megen glæde at spore hos medicoselskabet Ambus investorer torsdag ved middagstid, hvis man ser på udviklingen i aktien, der tager et dyk på mere end 8 pct.

Og der er ikke nødvendigvis en entydig forklaring på det store kursfald for aktien, der ellers indtil videre har haft et godt år på den københavnske fondsbørs.

- Der er en historie om en konkurrent, der er ude at sige, at de ikke tror, at Ambu i så høj grad kan komme til at tage markedsandele. Det kan godt have en indflydelse i dag, men jeg synes, at det er en lidt tynd forklaring på et fald på 8 pct., siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Han fortæller desuden, at aktien har haft det svært, siden Chr. Augustinus Fabrikker i sidste uge gennemførte et storsalg af Ambu-aktier, som blev solgt til en stykpris på 220 kr. Det svarede til en rabat på 10,2 pct. i forhold til lukkekurs på 245 kr. dagen før.

- Der er kommet mange aktier i spil, som skifter hænder. Man skal også huske på, at det er en aktie, der har performet rigtigt stærkt og på høje multipler, og der ligger helt sikkert nogle løse gevinster her, som man er klar til at tage hjem, hvis det begynder at se sværere ud kursmæssigt, siger Martin Munk.

Også Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank, fremhæver, at aktien har haft det svært efter storaktionærens salg af aktier, og han vurderer over for Bloomberg News, at der fortsat kan være en repositionering i gang.

Desuden bragte Børsen sent onsdag en historie om Ambus japanske konkurrent, Olympus, der er størst på markedet for kikkertundersøgelser. Konkurrenten har har ifølge avisen ikke stor tiltro til anvendelse af engangsprodukter inden for området for koloskopi - tarmundersøgelser - som Ambu planlægger at lancere inden årets udgang.

- De ser egentlig god idé i engangsskop-segmentet ved undersøgelse via urinveje, luftveje og galdeveje - altså hvad de kalder mindre komplicerede undersøgelser, siger børsmægler Nikolaj Holmsgaard fra ABG Sundal Collier til Ritzau Finans.

- Men med koloskopi er de mere tilbageholdende. De tror ikke på, at kvaliteten af et engangsskop er tilstrækkelig. Og det er et område, som Ambu vil satse benhårdt på, fortsætter han.

Ambu-aktien falder 9,2 pct. til 184,20 torsdag ved middagstid, og det er dermed tredje handelsdag i træk med fald til aktien. Set over den seneste uge er aktien dykket 15 pct., mens aktien omvendt indtil videre er steget næsten 66 pct. set over hele 2018.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
16 apr - 
Tirsdagens aktier: Lidt skuffende Darzalex-salgstal sen..
16 apr - 
Middag: Pandora lander i top - Genmab får nyt fra partn..
16 apr - 
BØRSÅBNING: Genmab og Pandora tager førertrøjen i grønt..
Relateret debat
19 apr - 
Ok mange tak
19 apr - 
Mange tak for rådene
19 apr - 
Ok mange tak
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 apr
AMBU-B
Bare husk på, at med dine 25 kr. om måneden, så vil Ambu-aktien koste dig 8 måneders lommepenge plus..
3
18 apr
AMBU-B
Jeg kan se, at Casholm har oprettet flere tråde og jeg har selv imponeret over alderen og investerin..
3
19 apr
AMBU-B
Hey CasHolm,   Synes at det er en sund hobby du er på vej ud i. Jeg vil give dig al den opbakning og..
2
18 apr
AMBU-B
Jeg så engang et tv program om en fyr der hedder Casper Holm. Ubehagelig knægt.
2
18 apr
AMBU-B
Undskyld jeg laver ikke flere :)
1
18 apr
AMBU-B
Ud på legepladsen - NU Find nogle påskeæg i haven
1
18 apr
AMBU-B
Ja de har nogle gode produkter.
1
18 apr
AMBU-B
Hej jeg overvejer denne aktie har i nogle +/- så sig det bare :) På forhånd mange tak Mhv Casp..
1

Fondsbørsmeddelelser

Episode 15 - Lars Seier Christensen ser FC Porto som model for FCK

11-04-2019 15:15:13
I denne episode er finansmanden Lars Seier Christensen gæst i studiet hos Euroinvestors Lars Christensen til en snak om investeringer i sports- og fritidsindustrien med afsæt i Lars Seier Christensens nylige investering i Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag fodboldklubben FC København.I samtalen fremhæver Lars Seier Christensen blandt andet den portugisiske fodklub FC Porto som en mode..

Aktier/tendens: Panalpina-tal kan give DSV-fokus i rolig handelsstart

17-04-2019 07:48:02
DSV kan komme i fokus onsdag, efter at schweiziske Panalpina, som den danske transportgigant er ved at overtage, fra morgenstunden har præsenteret regnskabstal, der var bedre end ventet blandt analytikerne.I årets første kvartal nåede Panalpina en omsætning på 1,49 mia. schweizerfranc, svarende til 9,8 mia. kr., hvor der blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var ventet en omsætning på 1,45..

Genmab-partner leverer bedre end ventet: Darzalex skuffer lidt

16-04-2019 12:58:48
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal.Til gengæld ser det globale salg af Darzalex ud til at skuffe, da det i første kvartal endte på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen ventet et globalt salg på 660..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. april 2019 04:21:36
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB6 - 2019-04-20 04:21:36 - 2019-04-20 04:21:36 - 1 - Website: OKAY