13 sep: Erdogan angriber centralbank og opfordrer til lavere renter
13 sep: Højesteret stadfæster bøder for 700.000 til Uber-chauffører - NY
13-09-2018 12:30:03

Ambu-aktien fortsætter svær uge: Falder tungt på børsen

Production needle robot
Relateret indhold
21 jan - 
Aktier/middag: Analyseændring presser Pandora i let pos..
21 jan - 
Aktier/åbning: Pandora til bunds i svagt positivt C25
21 jan - 
Ambu lancerer nyt produkt
Relateret debat
21 jan - 
Ikke et nyt endoskop Ambu har lanceret produktet Ascope..
21 jan - 
Ser ud som om der er kommet nyt Ascope på markedet i da..
21 jan - 
nye ting og sager i dag (se hjemmesiden )

Der er ikke megen glæde at spore hos medicoselskabet Ambus investorer torsdag ved middagstid, hvis man ser på udviklingen i aktien, der tager et dyk på mere end 8 pct.

Og der er ikke nødvendigvis en entydig forklaring på det store kursfald for aktien, der ellers indtil videre har haft et godt år på den københavnske fondsbørs.

- Der er en historie om en konkurrent, der er ude at sige, at de ikke tror, at Ambu i så høj grad kan komme til at tage markedsandele. Det kan godt have en indflydelse i dag, men jeg synes, at det er en lidt tynd forklaring på et fald på 8 pct., siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Han fortæller desuden, at aktien har haft det svært, siden Chr. Augustinus Fabrikker i sidste uge gennemførte et storsalg af Ambu-aktier, som blev solgt til en stykpris på 220 kr. Det svarede til en rabat på 10,2 pct. i forhold til lukkekurs på 245 kr. dagen før.

- Der er kommet mange aktier i spil, som skifter hænder. Man skal også huske på, at det er en aktie, der har performet rigtigt stærkt og på høje multipler, og der ligger helt sikkert nogle løse gevinster her, som man er klar til at tage hjem, hvis det begynder at se sværere ud kursmæssigt, siger Martin Munk.

Også Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank, fremhæver, at aktien har haft det svært efter storaktionærens salg af aktier, og han vurderer over for Bloomberg News, at der fortsat kan være en repositionering i gang.

Desuden bragte Børsen sent onsdag en historie om Ambus japanske konkurrent, Olympus, der er størst på markedet for kikkertundersøgelser. Konkurrenten har har ifølge avisen ikke stor tiltro til anvendelse af engangsprodukter inden for området for koloskopi - tarmundersøgelser - som Ambu planlægger at lancere inden årets udgang.

- De ser egentlig god idé i engangsskop-segmentet ved undersøgelse via urinveje, luftveje og galdeveje - altså hvad de kalder mindre komplicerede undersøgelser, siger børsmægler Nikolaj Holmsgaard fra ABG Sundal Collier til Ritzau Finans.

- Men med koloskopi er de mere tilbageholdende. De tror ikke på, at kvaliteten af et engangsskop er tilstrækkelig. Og det er et område, som Ambu vil satse benhårdt på, fortsætter han.

Ambu-aktien falder 9,2 pct. til 184,20 torsdag ved middagstid, og det er dermed tredje handelsdag i træk med fald til aktien. Set over den seneste uge er aktien dykket 15 pct., mens aktien omvendt indtil videre er steget næsten 66 pct. set over hele 2018.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
21 jan
AMBU-B
nye ting og sager i dag (se hjemmesiden )
2
21 jan
AMBU-B
Ambu har lanceret produktet Ascope Broncho Sampler, der skal gøre det mere enkelt at tage vævsprøver..
1
17 jan
AMBU-B
Teknisk er der støtte ved ca 133, så jeg vil tro at en snarlig vendning er på vej omend der stadig e..
1

Danmark presser på for hurtigt at styrke EU's hvidvaskregler

22-01-2019 11:11:37
Det er positivt, at det rumænske EU-formandskab arbejder på at fremskynde nye og klarere regler mod hvidvask. Det mener finansminister Kristian Jensen (V).Han håber på, at der kan samle sig et flertal bag initiativet.- De skandaler, der har været rundtom i Europa, understreger behovet for at få strammere regler, siger Kristian Jensen på vej ind til et møde i Bruxelles med sine europæiske kolleger,..

Tryg/CEO: Vi er meget optimistiske for 2019

22-01-2019 08:15:07
Trygs administrerende direktør, Morten Hübbe, ser optimistisk på udviklingen for selskabet i 2019, efter at forsikringskoncernen afsluttede det forgangne år med et rekord højt antal kunder, og samtidig kan glæde sig over stigende kundeloyalitet og kundetilfredshed. Endvidere kommer tilkøbte Alka i 2019 til at indgå i resultaterne for hele året, og der ventes også en positiv effekt for prisforhøjel..

DSV/Jefferies: Panalpina-bud er svært at slå for rivaler

21-01-2019 10:20:13
Det tilbud, som DSV har lagt på den schweiziske konkurrent Panalpina, bliver svært at slå. Det mener i hvert fald analytikerne hos Jefferies.Ifølge analytiker David Kerstens er et modbud fra konkurrenten Kuehne+Nagel "mindre sandsynligt". Derfor bliver det svært at få en højere pris for selskabet, end DSV's tilbud repræsenterer.- (Kuehne+Nagel) vil kræve højere synergier - på mindst 250 mio. schwe..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Genmabs kræfthåb skuffer markedet
2
Danske Bank sagsøges: Kan blive en af de største erstatningssager
3
Genmab/Jefferies: Maia-studie endnu vigtigere efter skuffende salgstal
4
Mølleopsætninger i Kina steg: Tre leverandører dominerede igen
5
Svensk bank mindre optimistisk om Novo Nordisk

Relaterede aktiekurser

Ambu A/S 149,60 1,1% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgssignaler

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. januar 2019 17:33:40
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20190121.1 - EUROWEB3 - 2019-01-22 17:33:40 - 2019-01-22 17:33:40 - 1 - Website: OKAY