14 sep: USA: Michigan-indekset stiger en del mere end ventet
17 sep: Teva får godkendt nyt migrænemiddel i USA
14-09-2018 17:02:37

Fredagens aktier: Ambu og Bavarian sluttede ugen i bunden af rødt C25

Den seneste strøm af knap så positive nyheder var igen med til at tynge Ambu fredag, hvor medicokoncernens aktie igen indtog placeringen som dagens bundskraber sammen med Bavarian Nordic og Danske Bank.

Det var med til at trække ned i det samlede eliteindeks, der sluttede dagen med et fald på 0,5 pct.

I resten af Europa var stemningen derimod overordnet positiv, efter at USA's præsident, Donald Trump, satte gang i optimismen i forhold til at få løst handelsstriden med Kina.

Ambu fortsatte turen ned, efter at den japanske konkurrent Olympus i Børsen onsdag ytrede skepsis over for anvendelse af engangsprodukter inden for koloskopi - tarmundersøgelser - som Ambu planlægger at lancere inden årets udgang.

Samtidig har aktien haft det svært, siden Chr. Augustinus Fabrikker i sidste uge gennemførte et storsalg af Ambu-aktier med rabat.

- I Ambu er der stadig store bevægelser. Efter at den er galoperet op i mange måneder, har den haft nogle svære dage. Det er en meget højt værdisat aktie, og lige så snart der bliver skabt den mindste tvivl, påvirker det, siger Tue Østergaard, der er aktiechef hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Aktien faldt fredag 4 pct. til 182 kr.

Bavarian placerede sig fredag helt i bunden af C25 med et fald på 5,9 pct. til 174,50 kr., efter at finanshuset Kempen har sænket anbefalingen til "sælg" fra "neutral. Ifølge data fra Bloomberg News lyder det nye kursmål desuden på 130 kr. fra 190 kr.

DANSKE BANK IGEN I FOKUS

Der var igen også plads i rampelyset til Danske Bank-aktien, der har været under pres på grund af sagen om hvidvask for milliarder.

Ifølge Wall Street Journal skal amerikanske myndigheder angiveligt have indledt en undersøgelse af Danske Bank på baggrund af bankens sag omkring hvidvask i den estiske filial. Avisen har oplysningerne fra en anonym kilde og dokumenter, som den har fået indsigt i.

- Et af de elementer, aktiemarkedet er ekstremt opmærksom på, er, om de amerikanske myndigheder går ind i sagen. Der har jo været uddelt nogle rigtig store bøder historisk til andre selskaber. Der er i nogen grad noget inddiskonteret i aktien, i forhold til hvad der kan ske. Det her bliver set som en bekræftelse af, at der er noget om snakken, siger Tue Østergaard.

Både Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank, og Simon Hagbart Madsen, der er aktieanalytiker hos Jyske Bank, vurderer også, at den amerikanske undersøgelse øger risikoen for, at Danske Bank får tildelt en bøde i sagen.

Fredag faldt aktien 1,1 pct. til 169,95 kr.

Også A.P. Møller-Mærsk-aktierne faldt fredag, efter at containerraterne fra Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler prisniveauet på containerfragt fra Shanghai til en stribe destinationer verden over, viste et fald på 1,3 pct. i denne uge.

Mærsks B-aktie dykkede 1,5 pct. til 8888 kr.

Bryggerikoncernen Royal Unibrew indtog omvendt topplaceringen i eliteindekset med en stigning på 1,6 pct. til 564,50 kr.

Svenske SEB skruede op for sit kursmål for aktien i bryggeriet til 620 kr. fra 590 kr. Samtidig gentog banken den positive anbefaling "køb", fremgår af data fra Bloomberg News.

HANDELSBANKEN SER STORT NOVO-POTENTIALE

Medicinalselskabet Novo Nordisk var også i søgelyset hos Handelsbanken, der vurderer, at Novo sidder på et enormt fremtidigt potentiale inden for behandling af fedme. Novo er i færd med at lave studier med sin GLP-1-analog Semaglutid.

- Mens sammenligningen mellem fedmemarkedet i dag og diabetesmarkedet for 20-30 år siden synes indlysende, ligger den kommercielle mulighed for Novo stadig mindst fire år ude i fremtiden (Semaglutid 2,4 mg), skriver Handelsbanken i en kommentar.

Derfor mener Handelsbanken også, at Novo Nordisk-aktien bør have en højere relativ værdisætning end konkurrenternes aktier.

Fredag faldt Novo-aktien alligevel 1,3 pct. til 308 kr.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 apr
I:SP500
  Hejsa.   Lige lidt læsestof til påsken.   Langsigtet konjunktur:   Overraskende stigning i de le..
41
18 apr
 
Jeg har modtaget flg. fra Delfin : "Nå, så er jeg blokeret på EI. Hvorfor ved jeg ikke. Jeg har ikke..
29
17 apr
VELO
  Den eneste TA-ekspert var for mig alpehue, og nogle ganske få andre. Langt de fleste, som udtaler ..
27
15 apr
VELO
Solen skinner++Envarsus viser vejen med endnu engang rigtig gode data. https://www.ncbi.nlm.nih.gov..
23
13 apr
TEVA
TheNote: Stigendende priser: Hvis man kigge på Walmarts seneste regnskab kan man se at deres omsætni..
22
17 apr
 
EI hvorfor har I slettet mit indlæg 414414 og hele debatten om hvad en moderater bør blande sig i ? ..
21
13 apr
NOVO-B
TheNote. Jeg er imponeret over din seriøsitet som trådstarter - men dybt overrasket over din reaktio..
15
17 apr
TEVA
Den er også svær lige nu fordi mange korte og lange signaler krydser ind over hinanden lige nu. Men ..
11
15 apr
VWS
Vestas i 600.. 😊 Det er en stor dag... Tillykke til de tålmodige og trofaste aktionærer.. Endelig ..
11
18 apr
 
Hej CasHolm   da du har en alder af 12 år syntes jeg at det er vigtigt at du gøre op med dig selv om..
10

Episode 15 - Lars Seier Christensen ser FC Porto som model for FCK

11-04-2019 15:15:13
I denne episode er finansmanden Lars Seier Christensen gæst i studiet hos Euroinvestors Lars Christensen til en snak om investeringer i sports- og fritidsindustrien med afsæt i Lars Seier Christensens nylige investering i Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag fodboldklubben FC København.I samtalen fremhæver Lars Seier Christensen blandt andet den portugisiske fodklub FC Porto som en mode..

Aktier/tendens: Panalpina-tal kan give DSV-fokus i rolig handelsstart

17-04-2019 07:48:02
DSV kan komme i fokus onsdag, efter at schweiziske Panalpina, som den danske transportgigant er ved at overtage, fra morgenstunden har præsenteret regnskabstal, der var bedre end ventet blandt analytikerne.I årets første kvartal nåede Panalpina en omsætning på 1,49 mia. schweizerfranc, svarende til 9,8 mia. kr., hvor der blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var ventet en omsætning på 1,45..

Genmab-partner leverer bedre end ventet: Darzalex skuffer lidt

16-04-2019 12:58:48
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal.Til gengæld ser det globale salg af Darzalex ud til at skuffe, da det i første kvartal endte på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen ventet et globalt salg på 660..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. april 2019 04:34:21
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB3 - 2019-04-20 04:34:21 - 2019-04-20 04:34:21 - 1 - Website: OKAY