14 sep: Kina/PFA: Væksttal peger mod større stabilitet efter turbulent pe..
14 sep: Neurosearch vælger ny formand og næstformand
14-09-2018 12:44:30

Nykredit: Anbefaler overvægt af EM-aktier trods seneste tids uro

aktier

Usikkerheden på de nye markeder - emerging markets - ser efterhånden ud til at være inddiskonteret i finansmarkedet, og det gør det attraktivt at begynde at lægge flere penge i denne gruppe af aktier, som også har været faldende på det seneste.

Sådan lyder vurderingen hos Nykredit, der i sin egen investeringsstrategi er begyndt at anbefale "overvægt" af emerging markets-aktier mod en tidligere anbefaling om at have "undervægt" i aktier fra lande som eksempelvis Tyrkiet.

- En række bekymringer har ramt investorerne i emerging markets gennem 2018. Nogle ganske alvorlige, andre måske let overdrevne, men fælles for dem er, at de generelt virker rigeligt inddiskonteret i markedet.

- Det er i korte træk årsagen til vores ændring i den regionale strategi, der for første gang i længere tid overvægter emerging markets-aktier, skriver chefstrateg Frederik Engholm i en analyse.

I tilfældet med Tyrkiet har landet de seneste uger været inde i en turbulent periode, og landets valuta, lira, er blevet svækket en del over for blandt andet den amerikanske dollar.

Men torsdag løftede landets centralbank den toneangivende rente mere end ventet - trods modstand fra præsident Recep Tayyip Erdogan - og det styrkede lira, ligesom det gav håb om en faldende inflation.

Og selv om Nykredit mener, at den tyrkiske renteforhøjelse ret sandsynligt vil resultere i både en finansiel og økonomisk krise, så vurderes konsekvenserne for resten af verden at være overkommelige, samtidig med at rækken af emerging markets-lande med lignende svagheder i store træk begrænser sig til en række mindre økonomier.

- Tyrkiet står særligt svagt, og EM (emerging markets, red.) i en bredere kontekst virker fundamentalt mere robust end i de tidligere tilfælde, hvor krise et sted har spredt sig i hele EM-komplekset, skriver Frederik Engholm.

Den højere vægt i emerging markets-aktier finansierer Nykredit via en lavere vægt i aktier fra USA, ligesom finanshuset dropper præferencen for Indien inden for emerging markets-segmentet.

- Det sidste skyldes ikke, at vores langsigtede syn på indisk økonomi eller aktiemarked er væsentlig forringet, men snarere, at forestående valg og voldsom outperformance over for EM har hævet prisfastsættelsen betydeligt, øget risikoen og gør Indien lidt mindre attraktiv på kort sigt, skriver Frederik Engholm.

Mens Nykredit for nuværende anbefaler en lavere vægt i amerikanske aktier, så fastholder finanshuset sin anbefaling om at have en overvægt i aktier fra Europa.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
11 nov
DANSKE
Jeg vil gerne opfordrer jer til at kikke på 6212 indlæg omkring Danske Bank - min oplevelse er at ha..
47
08 nov
PNDORA
Efter et elendigt regnskab var det bemærkelsesværdigt, at den midlertidige ledelse kunne tale kursen..
35
07 nov
FING-B
IDEX kan åbenbart ikke leverer en NFC sensor der virker eller så har MasterCard bare fundet FPC`s 13..
27
09 nov
VWS
Finanstilsynet var i onsdag ude med en rapport, som skulle dokumentere, at Hedgefondene med deres st..
22
06 nov
FING-B
#HyundaiMotor will install a #fingerprint recognition sensor module on its new car door handle and s..
21
11 nov
NOVO-B
Novo, Lilly, Sanofi og alle de andre diabetes-butikker er kommet med regnskab. AstraZeneca var den s..
20
11 nov
 
Hej,   Jeg lægger kvartals regnskabs-tal ind for samtlige Nordiske selskaber fra Nasdaq OMX og Oslo ..
19
11 nov
DANSKE
Det er muligt du syntes det - 6212 er langt langt over stregen......👎
18
11 nov
DANSKE
Giver dig helt ret 6212 er meget trættende at læse Og jeg forstår ikke hans indlæg ikke bliver slet..
17
10 nov
NOVO-B
Han er den mest kompetente herinde. Så er lidt ærgerligt at du må den måde sænker / ødelægger forrum..
16

Schouw/CEO: Arbejder på at imødegå effekten af højere råvarepriser

12-11-2018 15:37:16
Stigende råvarepriser og hård konkurrence har givet indtjeningsmæssig modvind for industrikonglomeratet Schouw & Co. i tredje kvartal, men udviklingen har ifølge selskabets direktør, Jens Bjerg Sørensen, dog været som ventet. Den kommende tid er fokus særligt rettet mod at optimere og effektivisere, efter at selskabet tidligere har gennemført store kapacitetsinvesteringer. - Tredje kvartal er gået..

William Demant fjerner variant af i øret-apparat - citat - NY

12-11-2018 13:59:53
William Demant Holding kan ikke længere tilbyde en variant af selskabets nye ITE-produkter (in the ear, red.) af Oticon Opn, der har både telespole og trådløs 2,4 GHz-teknologi.Kunderne skal nu vælge mellem en ITE-udgave med telespole eller 2,4 GHz-teknologi.Det skriver branchemediet Medwatch.Produktet blev ellers først lanceret for nylig og blev sammen med en stribe andre nye produkter præsentere..

NKT vinder ordre til en værdi af næsten 150 mio. kr.

12-11-2018 09:35:50
Den danske kabelproducent NKT skal udskifte højspændingsforbindelsen mellem Danmark og Sverige.Det bekræfter NKT i en meddelelse mandag morgen, hvor det også fremgår, at ordrens værdi i standard metalpriser lyder på 20 mio. euro, svarende til næsten 150 mio. danske kr.Ordren er vundet i et konsortium med Boskalis, der tidligere gik under navnet VBMS. Den indebærer projektering, produktion og insta..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank/Kepler: Anbefaling og kursmål trækkes hver sin vej
2
Aktier/tendens: Pilen peger opad for børsdagen
3
NKT vinder ordre til en værdi af næsten 150 mio. kr.
4
Aktier: Sydbank og Rockwool kan erstatte Nordea og Bavarian i C25
5
Mandagens aktier: Simcorp blev straffet i generelt nervøst marked

Køb- og salgssignaler

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
13. november 2018 01:49:39
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20181109.5 - EUROWEB7 - 2018-11-13 01:49:39 - 2018-11-13 01:49:39 - 1 - Website: OKAY