14 sep: Kina/PFA: Væksttal peger mod større stabilitet efter turbulent pe..
14 sep: Neurosearch vælger ny formand og næstformand
14-09-2018 12:44:30

Nykredit: Anbefaler overvægt af EM-aktier trods seneste tids uro

aktier

Usikkerheden på de nye markeder - emerging markets - ser efterhånden ud til at være inddiskonteret i finansmarkedet, og det gør det attraktivt at begynde at lægge flere penge i denne gruppe af aktier, som også har været faldende på det seneste.

Sådan lyder vurderingen hos Nykredit, der i sin egen investeringsstrategi er begyndt at anbefale "overvægt" af emerging markets-aktier mod en tidligere anbefaling om at have "undervægt" i aktier fra lande som eksempelvis Tyrkiet.

- En række bekymringer har ramt investorerne i emerging markets gennem 2018. Nogle ganske alvorlige, andre måske let overdrevne, men fælles for dem er, at de generelt virker rigeligt inddiskonteret i markedet.

- Det er i korte træk årsagen til vores ændring i den regionale strategi, der for første gang i længere tid overvægter emerging markets-aktier, skriver chefstrateg Frederik Engholm i en analyse.

I tilfældet med Tyrkiet har landet de seneste uger været inde i en turbulent periode, og landets valuta, lira, er blevet svækket en del over for blandt andet den amerikanske dollar.

Men torsdag løftede landets centralbank den toneangivende rente mere end ventet - trods modstand fra præsident Recep Tayyip Erdogan - og det styrkede lira, ligesom det gav håb om en faldende inflation.

Og selv om Nykredit mener, at den tyrkiske renteforhøjelse ret sandsynligt vil resultere i både en finansiel og økonomisk krise, så vurderes konsekvenserne for resten af verden at være overkommelige, samtidig med at rækken af emerging markets-lande med lignende svagheder i store træk begrænser sig til en række mindre økonomier.

- Tyrkiet står særligt svagt, og EM (emerging markets, red.) i en bredere kontekst virker fundamentalt mere robust end i de tidligere tilfælde, hvor krise et sted har spredt sig i hele EM-komplekset, skriver Frederik Engholm.

Den højere vægt i emerging markets-aktier finansierer Nykredit via en lavere vægt i aktier fra USA, ligesom finanshuset dropper præferencen for Indien inden for emerging markets-segmentet.

- Det sidste skyldes ikke, at vores langsigtede syn på indisk økonomi eller aktiemarked er væsentlig forringet, men snarere, at forestående valg og voldsom outperformance over for EM har hævet prisfastsættelsen betydeligt, øget risikoen og gør Indien lidt mindre attraktiv på kort sigt, skriver Frederik Engholm.

Mens Nykredit for nuværende anbefaler en lavere vægt i amerikanske aktier, så fastholder finanshuset sin anbefaling om at have en overvægt i aktier fra Europa.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 apr
I:SP500
  Hejsa.   Lige lidt læsestof til påsken.   Langsigtet konjunktur:   Overraskende stigning i de le..
41
18 apr
 
Jeg har modtaget flg. fra Delfin : "Nå, så er jeg blokeret på EI. Hvorfor ved jeg ikke. Jeg har ikke..
30
17 apr
VELO
  Den eneste TA-ekspert var for mig alpehue, og nogle ganske få andre. Langt de fleste, som udtaler ..
27
15 apr
VELO
Solen skinner++Envarsus viser vejen med endnu engang rigtig gode data. https://www.ncbi.nlm.nih.gov..
23
13 apr
TEVA
TheNote: Stigendende priser: Hvis man kigge på Walmarts seneste regnskab kan man se at deres omsætni..
22
17 apr
 
EI hvorfor har I slettet mit indlæg 414414 og hele debatten om hvad en moderater bør blande sig i ? ..
21
13 apr
NOVO-B
TheNote. Jeg er imponeret over din seriøsitet som trådstarter - men dybt overrasket over din reaktio..
15
17 apr
TEVA
Den er også svær lige nu fordi mange korte og lange signaler krydser ind over hinanden lige nu. Men ..
11
15 apr
VWS
Vestas i 600.. 😊 Det er en stor dag... Tillykke til de tålmodige og trofaste aktionærer.. Endelig ..
11
18 apr
 
Hej CasHolm   da du har en alder af 12 år syntes jeg at det er vigtigt at du gøre op med dig selv om..
10

Episode 15 - Lars Seier Christensen ser FC Porto som model for FCK

11-04-2019 15:15:13
I denne episode er finansmanden Lars Seier Christensen gæst i studiet hos Euroinvestors Lars Christensen til en snak om investeringer i sports- og fritidsindustrien med afsæt i Lars Seier Christensens nylige investering i Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag fodboldklubben FC København.I samtalen fremhæver Lars Seier Christensen blandt andet den portugisiske fodklub FC Porto som en mode..

Aktier/tendens: Panalpina-tal kan give DSV-fokus i rolig handelsstart

17-04-2019 07:48:02
DSV kan komme i fokus onsdag, efter at schweiziske Panalpina, som den danske transportgigant er ved at overtage, fra morgenstunden har præsenteret regnskabstal, der var bedre end ventet blandt analytikerne.I årets første kvartal nåede Panalpina en omsætning på 1,49 mia. schweizerfranc, svarende til 9,8 mia. kr., hvor der blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var ventet en omsætning på 1,45..

Genmab-partner leverer bedre end ventet: Darzalex skuffer lidt

16-04-2019 12:58:48
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal.Til gengæld ser det globale salg af Darzalex ud til at skuffe, da det i første kvartal endte på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen ventet et globalt salg på 660..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. april 2019 04:42:40
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB7 - 2019-04-20 04:42:40 - 2019-04-20 04:42:40 - 1 - Website: OKAY