14 sep: Kina/PFA: Væksttal peger mod større stabilitet efter turbulent pe..
14 sep: Neurosearch vælger ny formand og næstformand
14-09-2018 12:44:30

Nykredit: Anbefaler overvægt af EM-aktier trods seneste tids uro

aktier

Usikkerheden på de nye markeder - emerging markets - ser efterhånden ud til at være inddiskonteret i finansmarkedet, og det gør det attraktivt at begynde at lægge flere penge i denne gruppe af aktier, som også har været faldende på det seneste.

Sådan lyder vurderingen hos Nykredit, der i sin egen investeringsstrategi er begyndt at anbefale "overvægt" af emerging markets-aktier mod en tidligere anbefaling om at have "undervægt" i aktier fra lande som eksempelvis Tyrkiet.

- En række bekymringer har ramt investorerne i emerging markets gennem 2018. Nogle ganske alvorlige, andre måske let overdrevne, men fælles for dem er, at de generelt virker rigeligt inddiskonteret i markedet.

- Det er i korte træk årsagen til vores ændring i den regionale strategi, der for første gang i længere tid overvægter emerging markets-aktier, skriver chefstrateg Frederik Engholm i en analyse.

I tilfældet med Tyrkiet har landet de seneste uger været inde i en turbulent periode, og landets valuta, lira, er blevet svækket en del over for blandt andet den amerikanske dollar.

Men torsdag løftede landets centralbank den toneangivende rente mere end ventet - trods modstand fra præsident Recep Tayyip Erdogan - og det styrkede lira, ligesom det gav håb om en faldende inflation.

Og selv om Nykredit mener, at den tyrkiske renteforhøjelse ret sandsynligt vil resultere i både en finansiel og økonomisk krise, så vurderes konsekvenserne for resten af verden at være overkommelige, samtidig med at rækken af emerging markets-lande med lignende svagheder i store træk begrænser sig til en række mindre økonomier.

- Tyrkiet står særligt svagt, og EM (emerging markets, red.) i en bredere kontekst virker fundamentalt mere robust end i de tidligere tilfælde, hvor krise et sted har spredt sig i hele EM-komplekset, skriver Frederik Engholm.

Den højere vægt i emerging markets-aktier finansierer Nykredit via en lavere vægt i aktier fra USA, ligesom finanshuset dropper præferencen for Indien inden for emerging markets-segmentet.

- Det sidste skyldes ikke, at vores langsigtede syn på indisk økonomi eller aktiemarked er væsentlig forringet, men snarere, at forestående valg og voldsom outperformance over for EM har hævet prisfastsættelsen betydeligt, øget risikoen og gør Indien lidt mindre attraktiv på kort sigt, skriver Frederik Engholm.

Mens Nykredit for nuværende anbefaler en lavere vægt i amerikanske aktier, så fastholder finanshuset sin anbefaling om at have en overvægt i aktier fra Europa.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 jan
I:SP500
  Hejsa    Jeg har igen vedlagt vores langsigtede konjunkturmodel med de ledende indikatorer i USA, ..
38
17 jan
PNDORA
Jeg vil bare henlede opmærksomheden paa Lars Christensens artikel omkring "Short Selling", direkte h..
37
18 jan
PNDORA
En stor tak til alle jer, der har givet mig en like (ialt 32). Det er dejligt at vide, at vi er mang..
20
19 jan
I:NDX
Har lige opdaget at man kan trykke på en knap og sende en like. Men hvad skal man bruge det til? Alt..
18
19 jan
 
Jeg deltog i går i en spørgeseance med CEO for Euronav Paddy Rodgers. Euronav er et pure play på råo..
18
21 jan
NDA-DK
Det da noget sludder! Hvis du sætter dig i en taxa og siger han skal køre mod trafikken, så skal han..
16
16 jan
VWS
Din indsigt i verdensfirmaet Vestas er forbløffende!
14
18 jan
ROV
Ja, og de to ovenstående kommentarer er i den grad med til at forringe og forsimple debatniveauet he..
13
17 jan
PNDORA
Udfordringen er, at der hele tiden sker en bekræftigelse af at Pandoras fald er faldende uden nogle ..
13
10:49
GOMX
Update fra SASg i morges: 29 customers signed with expected annualised revenues of $10 - $12M from 1..
12

Danmark presser på for hurtigt at styrke EU's hvidvaskregler

22-01-2019 11:11:37
Det er positivt, at det rumænske EU-formandskab arbejder på at fremskynde nye og klarere regler mod hvidvask. Det mener finansminister Kristian Jensen (V).Han håber på, at der kan samle sig et flertal bag initiativet.- De skandaler, der har været rundtom i Europa, understreger behovet for at få strammere regler, siger Kristian Jensen på vej ind til et møde i Bruxelles med sine europæiske kolleger,..

Tryg/CEO: Vi er meget optimistiske for 2019

22-01-2019 08:15:07
Trygs administrerende direktør, Morten Hübbe, ser optimistisk på udviklingen for selskabet i 2019, efter at forsikringskoncernen afsluttede det forgangne år med et rekord højt antal kunder, og samtidig kan glæde sig over stigende kundeloyalitet og kundetilfredshed. Endvidere kommer tilkøbte Alka i 2019 til at indgå i resultaterne for hele året, og der ventes også en positiv effekt for prisforhøjel..

DSV/Jefferies: Panalpina-bud er svært at slå for rivaler

21-01-2019 10:20:13
Det tilbud, som DSV har lagt på den schweiziske konkurrent Panalpina, bliver svært at slå. Det mener i hvert fald analytikerne hos Jefferies.Ifølge analytiker David Kerstens er et modbud fra konkurrenten Kuehne+Nagel "mindre sandsynligt". Derfor bliver det svært at få en højere pris for selskabet, end DSV's tilbud repræsenterer.- (Kuehne+Nagel) vil kræve højere synergier - på mindst 250 mio. schwe..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Genmabs kræfthåb skuffer markedet
2
Danske Bank sagsøges: Kan blive en af de største erstatningssager
3
Genmab/Jefferies: Maia-studie endnu vigtigere efter skuffende salgstal
4
Mølleopsætninger i Kina steg: Tre leverandører dominerede igen
5
Svensk bank mindre optimistisk om Novo Nordisk

Køb- og salgssignaler

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. januar 2019 18:00:13
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20190121.1 - EUROWEB2 - 2019-01-22 18:00:13 - 2019-01-22 18:00:13 - 1 - Website: OKAY