14 sep: Kina/PFA: Væksttal peger mod større stabilitet efter turbulent pe..
14 sep: Neurosearch vælger ny formand og næstformand
14-09-2018 12:44:30

Nykredit: Anbefaler overvægt af EM-aktier trods seneste tids uro

aktier

Usikkerheden på de nye markeder - emerging markets - ser efterhånden ud til at være inddiskonteret i finansmarkedet, og det gør det attraktivt at begynde at lægge flere penge i denne gruppe af aktier, som også har været faldende på det seneste.

Sådan lyder vurderingen hos Nykredit, der i sin egen investeringsstrategi er begyndt at anbefale "overvægt" af emerging markets-aktier mod en tidligere anbefaling om at have "undervægt" i aktier fra lande som eksempelvis Tyrkiet.

- En række bekymringer har ramt investorerne i emerging markets gennem 2018. Nogle ganske alvorlige, andre måske let overdrevne, men fælles for dem er, at de generelt virker rigeligt inddiskonteret i markedet.

- Det er i korte træk årsagen til vores ændring i den regionale strategi, der for første gang i længere tid overvægter emerging markets-aktier, skriver chefstrateg Frederik Engholm i en analyse.

I tilfældet med Tyrkiet har landet de seneste uger været inde i en turbulent periode, og landets valuta, lira, er blevet svækket en del over for blandt andet den amerikanske dollar.

Men torsdag løftede landets centralbank den toneangivende rente mere end ventet - trods modstand fra præsident Recep Tayyip Erdogan - og det styrkede lira, ligesom det gav håb om en faldende inflation.

Og selv om Nykredit mener, at den tyrkiske renteforhøjelse ret sandsynligt vil resultere i både en finansiel og økonomisk krise, så vurderes konsekvenserne for resten af verden at være overkommelige, samtidig med at rækken af emerging markets-lande med lignende svagheder i store træk begrænser sig til en række mindre økonomier.

- Tyrkiet står særligt svagt, og EM (emerging markets, red.) i en bredere kontekst virker fundamentalt mere robust end i de tidligere tilfælde, hvor krise et sted har spredt sig i hele EM-komplekset, skriver Frederik Engholm.

Den højere vægt i emerging markets-aktier finansierer Nykredit via en lavere vægt i aktier fra USA, ligesom finanshuset dropper præferencen for Indien inden for emerging markets-segmentet.

- Det sidste skyldes ikke, at vores langsigtede syn på indisk økonomi eller aktiemarked er væsentlig forringet, men snarere, at forestående valg og voldsom outperformance over for EM har hævet prisfastsættelsen betydeligt, øget risikoen og gør Indien lidt mindre attraktiv på kort sigt, skriver Frederik Engholm.

Mens Nykredit for nuværende anbefaler en lavere vægt i amerikanske aktier, så fastholder finanshuset sin anbefaling om at have en overvægt i aktier fra Europa.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
16 sep
OMXC25
Putin kan lukke samtlige banker i Europa blot ved at sende nogle penge igennem dem, og bagefter lækk..
29
18 sep
BIOPOR
BioPorto - InvestorDagen 18.september 2018 Jeg deltog til præsentationen af BioPorto ved CFO Ole ..
21
18 sep
PNDORA
.....lyder ikke for klogt. Nu har vi været under pres fra shortere i lang tid i Pandora som fik bank..
19
12 sep
 
Baron84. Med dit køb i Bioporto i kurs 6,09, Matas i kurs +90, Bitcoin i 17.500 og Bavarian i +400, ..
19
15 sep
DANSKE
...og jeg kan supplere, man skal ikke tro på mennesker der er maniske eller totalt besatte af en giv..
16
16 sep
BAVA
Bava var sat op til en næsten perfekt IHS, der ville sende den op i ca. 225.   Men så kommer der lig..
14
13 sep
OMXC25
Jeg var i London i de år. Jeg kom forbi Lehman Brothers hver morgen og aften ude i Cannary Wharf. De..
14
12 sep
VELO
  Nu syntes jeg det er interessant og se på hvad var årsagen til Envarsus ikke fik fuld godkendelse ..
14
15 sep
BAVA
Hvilken af de to links forklarer, at Bavarian faldt 6%? Er det fordi de fik et nyt patent, eller er ..
13
17 sep
BAVA
dette er en delvis gentagelse af mit indlæg fra weekenden Min tilgang til den er at jeg ikke forstå..
12

Coloplast/dir: Skift i ambitionsniveauet er afgørende for væksten

18-09-2018 15:10:18
Den danske medicokoncern Coloplast har taget de første skridt i strategien om at få højere priser for klinisk dokumenterede produkter, og det kommer til at spille en afgørende rolle for selskabets vækst i fremtiden.- Det er ekstremt vigtigt. Vi opfatter det her skifte i ambitionsniveauet som afgørende for, at vi kan forøge vækstmomentum, siger Kristian Villumsen, der er direktør for den kroniske f..

Mærsk/analytikere: Frasalg trak lidt ud men er nu så godt som i mål

18-09-2018 13:45:01
Når A.P. Møller-Mærsk næste år er klar til at sende Maersk Drilling, som ejer rigge og skibe, der borer efter olie og gas til havs på vegne af olieselskaberne, på børsen som et selvstændigt selskab, er koncernen også så godt som i mål med den ene del af strategien, som blev lanceret i 2016.På lørdag er det præcis to år siden, at Mærsk løftede sløret for en ny strategi, der skulle være med til at t..

Mærsk/analytikere: Strategiske ændringer skal samle selskabet i ét

18-09-2018 11:15:00
Mærsk-koncernen rammer i denne uge toårsdagen for lanceringen af den nye strategi, hvor selskabet blev samlet i to enheder - en for transport- og logistikaktiviteter og en for energiaktiviteter.Og mens planerne for energiaktiviteterne, der efter planen skal udskilles helt, er ved at være fuldbragte, resterer der fortsat en del arbejde med transport- og logistikforretningen, hvor flagskibet stadig ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Spændingen stiger omkring Danske Bank
2
Pandora: Stiger på rygter i markedet om muligt bud - NY
3
Aktier/middag: Pandora banket op af italienske rygter
4
Novo Nordisk reorganiserer R&D - 400 medarbejdere afskediges - NY
5
Pandora/Sydbank: Lav værdisætning kan udnyttes af kapitalfonde

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. september 2018 05:27:08
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180917.3 - EUROWEB2 - 2018-09-19 05:27:08 - 2018-09-19 05:27:08 - 1 - Website: OKAY