15 okt: Mandagens aktier: Chr. Hansen blev solstrålehistorien i surt mark..
16 okt: Chr. Hansen første C25-selskab med kvinde i bestyrelsesfront - GE..
15-10-2018 17:38:43

Chr. Hansen bliver første C25-selskab med kvinde i bestyrelsesfront

BELGIUM EU FIGHTING OBESITY
Relateret indhold
12 nov - 
Aktier/åbning: C25 stiger trods regnskabstæsk til Simco..
12 nov - 
Aktier/tendens: Pilen peger opad for børsdagen
09 nov - 
Fredagens aktier: Klø til Chr. Hansen sendte C25 på wee..
Relateret debat
13 nov - 
Enig blandede det lidt sammen, det var 10% af aktiekapi..
13 nov - 
Well - 4,75 mio aktier som de har solgt ud af deres beh..
12 nov - 
Animus skrevet dette samme - nemlig at salget kun var 1..

Chr. Hansen kan blive den første virksomhed i det danske eliteindeks nogensinde, der har en kvinde til at lede bestyrelsen, og det kan være med til at skubbe andre danske virksomheder i samme retning.

Sådan lyder vurderingen fra flere sider, efter at Chr. Hansen mandag morgen meddelte, at den nuværende bestyrelsesformand, Ole Andersen, ikke genopstiller til posten ved den kommende generalforsamling.

Bestyrelsen har derfor besluttet at nominere den nuværende næstformand, Dominique Reiniche, til formandsposten, og hun skal officielt godkendes til posten på generalforsamlingen i slutningen af november.

- Det er gået langsomt med at få kvinderne ind i bestyrelserne i eliteindekset, og selv når de er kommet ind, er de ikke kommet ind på formandsposterne, og der sidder heller ikke mange på næstformandsposterne. Det er et rigtigt positivt signal, at der nu kommer kvinder ind i formandskabet, siger Marie Louise Mors, der er professor i strategi og international ledelse på Copenhagen Business School, til Ritzau Finans.

- De har valgt en kvinde, som har nogle kvalifikationer, som har siddet i bestyrelsen et stykke tid, som kender Chr. Hansen godt, og som er dygtig. De vælger jo ikke bare en kvinde for at vælge en kvinde. Valget falder på en kvalificeret bestyrelsesformand – og i det her tilfælde har man fundet en kvinde til den post, forsætter hun.

SKABER POSITIV OPMÆRKSOMHED FOR CHR. HANSEN

Aase Hoeck driver headhuntingfirmaet KarriereKvinder.dk. Her har hun blandt andet specialiseret sig i at finde kvindelige kandidater til bestyrelsesposter.

Hun mener også, at udviklingen med at skabe en bedre balance i de danske bestyrelser har været langsom, men fortæller, at der efterhånden bliver set med mere kritiske øjne på virksomheder, der ikke har kvinder i bestyrelserne.

- Så er de umoderne, og det bliver opfattet negativt. Det er også med til at skubbe på, siger hun og tilføjer, at det også kan skabe en god brandingværdi hos Chr. Hansen, at det netop er en kvinde, som står til at indtage formandsposten.

- Det er klart, at det trækker flere kvinder med sig. Det skaber positiv opmærksomhed, og med det signal Chr. Hansen sender, vil der også være andre virksomheder, som vil være med, fortsætter Aase Hoeck.

KAN NÅ MÅL FOR BESTYRELSEN FØR TID

Storinvestoren MP Pension har flere gange været ude med riven efter nogle af de store danske selskaber, som ikke har formået at få flere kvinder ind i bestyrelsen.

Det gælder ikke for Chr. Hansen, som ifølge pensionsselskabets investeringschef, Anders Schelde, er ét af de gode eksempler blandt de største danske børsnoterede virksomheder.

- Chr. Hansen har haft kvinder i bestyrelsen længe, og de har også haft ret fine måltal for kønsdiversiteten i bestyrelsen. At de forfremmer en næstformand til formand gør ikke, at der kommer flere kvinder i bestyrelsen, men den ene får mere magt, og det er et stort skridt i den rigtige retning, siger han.

Chr. Hansen har selv fastsat et mål om, at tre ud af de syv bestyrelsesmedlemmer, der bliver valgt af aktionærerne, skal være kvinder i 2022.

På nuværende tidspunkt er ingredienskoncernen nået op på to, når man fraregner de medarbejdervalgte, og da selskabet nu får en ledig plads i bestyrelsen, er der mulighed for at nå det mål før tid.

- Ambitionsniveauet er højt, og Chr. Hansen får nu også en ledig stol i bestyrelsen. Dermed kan de potentielt allerede nå målet i år, og det kunne være dejligt, hvis det skete, siger Anders Schelde, der fortæller, at MP Pension har investeret for omkring 170 mio. kr. i selskabet.

Den nye bestyrelsesformand skal godkendes på den kommende generalforsamling den 29. november, og bestyrelsen arbejder også på at nominere et nyt medlem inden da.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
09 nov
CHR
De har meldt ud i dag at de ikke har tænnkt sigg at sælge mere. Så det synes de åbenbart ikke
1
09 nov
CHR
Novo Fondens salg formodes at ske til 5% rabat så trenden ser OK ud når signalerne bliver lidt grønn..
1
09 nov
CHR
Hvis du sidder med så mange % af virksomheden plejer det altid at ske sådan her, fordi hvis de smed ..
1
09 nov
CHR
Chr Hansen er en fremragende virksomhed og så længe de leverer, er det at købe på de store fald
1

Vestas får australsk ordre på 336 megawatt - NY

14-11-2018 16:40:14
Vestas har sikret sig en stor australsk ordre på 336 megawatt, oplyser vindmølleproducenten onsdag eftermiddag. Der er tale om den første kontrakt i Australien på Vestas' største mølle, der i produktkataloget går under navnet V150-4,2 MW. Bestillingen er kommet fra Tilt Renewables og møllerne skal opføres i Dundonnell Wind Farm i staten Victoria. - Projektet er det største af seks succesfulde bud ..

Ringkjøbing Landbobank/CEO: Butikken er i fuld fremdrift

14-11-2018 10:02:42
Ringkjøbing Landbobank har godt gang i butikken, lyder det fra bankens administrerende direktør, John Fisker, som fremhæver en god modtagelse af bankens fusion med Nordjyske Bank og en pæn udlånsvækst som nogle af højdepunkterne for året foreløbigt.Regnskabet for årets første ni måneder viser et basisresultat på 841 mio. kr., hvilket er en forbedring på 12 pct. i forhold til de første tre kvartale..

Mærsk Q3: Overskuddet løftes af containerfarten

14-11-2018 08:19:24
A.P. Møller-Mærsk tjente lidt flere penge end ventet på driften i tredje kvartal. Forventningerne til hele året holder fortsat, men er som forventet blevet snævret lidt ind.Transport- og logistikselskabet havde i juli, august og september et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 1138 mio. dollar for de fortsættende aktiviteter, hvilket er en fremgang fra 977 mio. dollar i samme kvar..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/Nordea: Ikke usandsynligt med nye kursdyk inden optur
2
Aktier/tendens: Mærsk stjæler rampelyset efter flotte kvartalstal - NY
3
Genmab Q3: Stor fremgang drevet af Darzalex-salget - NY
4
Aktier/tendens: Mærsk stjæler rampelyset på nyhedstung dag
5
Mærsk Q3: Overskuddet løftes af containerfarten

Relaterede aktiekurser

Chr Hansen Holding A/S 633,20 0,5% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgssignaler

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
14. november 2018 20:37:51
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20181114.1 - EUROWEB7 - 2018-11-14 20:37:51 - 2018-11-14 20:37:51 - 1 - Website: OKAY